Zateplenie sokla bez tepelneho mostu

Dobry den, chcem sa opytat, nakreslil som skladbu mojho domu, ako moze byt, zatial mam len hrubu stavbu, teda nemam este tu zelenu (tvrdeny polystyren) a sivu (grafitovy polystyren). Graficky to nie je dokonale, ale snad postaci. Chcem sa len opytat na tri otazky, Prva, pokial by som to takto vyskladal (varianta ľava) budem mat tepelny most? Tam kde je cervena bodka je vzduchova bublina, bola sposobena tym, ze som druhy rad tvarcic vysunol o 5 cm, ale nasledne som kupil 4 cm tvrdeny polystyren. Chyba. No a teraz neveim, ci kupit jednotku a vsetko vyrovnat, alebo nejak ten prazdny priestor vyplnit. Druha otazka je, ci mozem dat startovaciu listu na podlozku a nasledne ju nedavat priamo na porobeton, ale na polystyren (zlta 4cm tvrdeny), taktiež ľavá varianta. Tretia otazka je, nebolo by lepšie to urobiť ako to mam v pravo? Hoc v tomto pripade dvihnem sokel nad 0 - podlahu. Ďakujem.
Odpovedať
@lier daj si cokel do roviny a nemusíš dávať štartovaciu lištu, zrušíš tepelný most, ľavá varianta je lepšia
Odpovedať
Profilova fotka
Vzduch je sam o sebe izolant takze by som sa nebal ... vyber si ktoru chces obe su v pohode.
Odpovedať
@stanof Ľava? nie prava? Ked ľava do akej roviny? Nie som stavbar, ale nedavat startovaciu listu? Je to v pohode, bez startovacej? Vdaka - fuura otazok :)
Odpovedať
startovacia lista je hovadina. Davaju to na bytovky, kde sa potrebuju od niecoho odrazit a nezatepluju pivnice a zacinaju prvym poschodim :-o U teba to je zbytocne vlastne u kazdeho, kto zatepluje od sokla. Ked budes sedy polystyren lepit na PUR lepidlo, tak do tej centimetrovej medzery by si strekol penu a hotovo. Ale ako bolo pisane oba postupy su ok, nerob si starosti, hlavne vypen vsetky medzery medzi polystyrenovymi doskami.
Odpovedať
ja dodnes nechapem načo si ludia dacaju ten odskok. Ved toto je najhoršia varianta tepelneho mostu ako existuje. TOto iste ma kolega a ma meter chlad od kraja, lebo mu tam mudrlanti dali tento skok aby mu spravili sokel. Sokel si spraviš aj polystyrenom ak das na stenu 20 a dole 10 a mas pokoj. Iný význam toto nemá, dokonca som to diskutoval s projektantkov tak na man pozerala či si robim srandu s týmto typom murovania. Máš zbytočne 5cm vo vzduchu a nemá to totálne žiadny efekt. Ak sa mýlim, tak nech mi to tu niekto do podrobna vysvetlí.
Odpovedať
no mam o 5 cm vacsie miestnosti :D Lebo inac to naozaj ani ja nechapem. No ale verim, že ked tam na tu 40, dam este 150 tak by som uz nemal mat ziaden tpelny. S odskokom ci bez.
Odpovedať
@lier tak to je podla mna jedine riešenie. Inač si kludne mohol dať len 10tku na sokel, tak máš tam 20 :) a z toho tých 4 ber ako keby tam neobli. Kolega to ma na figu lebo on tam ma len 5tku odksok a natiahnutu fasadu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?