Zateplenie šikmej strechy, správne umiestnenie parozabrany

Profilova fotka
Plánujeme realizovať tepelnú izoláciu v konštrukcii strechy medzi krokvami a pod krokvami. Je to kvôli tomu, že časť stropu (obyvacka) bude mať otvorený strop s priznaný mi klieštínami. Ostane miestnosti budú mať sadrokartónových strop ktorý planujeme tiež za izolovať minimálne kvôli zvukovej izolácii. Ako správne umiestniť parozabranu? Akú hrúbku izolácie použiť v rovnom strope?
Odpovedať
Profilova fotka
@michalli otázka je položená dosť nejasne....správne umiestnenie parozábrany je pod izoláciou....ak plánujete izolovať medzi krokvy celú strechu (čo nie je najlepší nápad) a chcete ešte pod parozábranou ďalšiu vrstvu izolácie v miestnostiach kde bude SDK tak obecne platí že tepelný odpor izolácie inštalovanej pod parozábranou by mal byť max. 20% celkového tepelného odporu stropu stropu....veľmi zjednodušene povedané ak dáte pod strechu 30cm izolácie tak medzi SDK a parozábranu môžete dať ešte max. 6-7cm.
Odpovedať
Profilova fotka
@eagleowl prečo izolácia medzi krokvy nie je najlepší nápad? Plánujem dat do strechy aspoň 40 a do stropov koľko bude nutné a možné. Medzi strechou a stropom bude dosť veľká vzduchová medzera( povala).
Odpovedať
Profilova fotka
@michalli zateplenie medzi krokvy v tomto prípade (pri možnosti zatepliť rovný strop) nie je najlepší nápad lebo a) strešný plášť je väčšia plocha ako strop o X% čo predstavuje o X% väčšiu tepelnú stratu b) väčší plášť znamená viac použitej izolácie = vyššie náklady na zateplenie c) krokvy tvoria tepelný most a ich zateplenie je okrem horšieho výsledku aj pracnejšie (prípadne ešte pokiaľ sa bude musieť parozábrana uhýbať klieštinám je to opäť pracnejšie)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?