Zateplenie s 25cm EPS alebo 20cm Grewall?

Zdravim vsetkych, co sa radi zapoja do diskusie :) . Mam takuto dilemu. Sme pred podpisanim zmluv s firmou, ktora nam bude stavat dom. Vybrali sme si zateplenie 25 cm EPS . Momentalne sme vo faze pripravy rozpoctu a dostal som ponuku, ze ak chcem tak si miesto 25 cm EPS mozme dat 20 cm grewall ( tipujem ze grafitovy polystyren :) ) bez ziadneho doplatku. Presnych vyrobcov ale nepoznam. Co myslite oplati sa? ( aj z technickych stranok ) . Alebo co by ste si vybrali vy, mozno aj z praktickeho hladiska? Vdaka :)
Odpovedať
Profilova fotka
odrb
Odpovedať
@borgesko tak uberu ti 20% z hrubky zateplenia a tepelnoizolacne vlastnosti v porovnani s 20tkou beznou vylepsia o 18%...Podla tohto sa to neoplati, na druhej strane by si pri tensom EPS mal teoreticky usetrit par centov na fasade, nieco malo na vonkajších parapetoch, ale to su len teoreticky usetrene peniaze.
Odpovedať
@borgesko tepelnoizolačné vlastnosti majú oba približne rovnaké, ale biely je blbuvzdornejší na montáž, takže si radšej vyber ten
Odpovedať
Profilova fotka
@borgesko Záleží čo to je zadom ak nízko energetický tak ti kludne stačí aj 20 cm EPS, ak je dom v pasívnom štandarde tak pri pripočítaní tepelného odporu steny a použití trocha lepšieho polystyrénu by to pravdepodobne stačilo tiež, pri týchto dvoch možnostiach čo máš je to asi jedno.
Odpovedať
Profilova fotka
@catscan ale na parapetoch by ušetril dodávateľ nie on
Odpovedať
@jan45 ano, preto pisem, ze su to len teoreticky usetrene peniaze :-|
Odpovedať
Dakujem za nazory :) tak asi zostaneme.pri povodnej verzii.
Odpovedať
@jakino prosim Ta, ako to myslis ze je blbuvzdornejsi? Ja sa rozhodujem medzi 20cm biely a 16cm sivy. Sivy by som radsej pre to aby bolo lepsie vidno z okien, stena by mala 46cm, nie 50. Okna su na kraji muru, takze spelety iba 16cm. 20 by som kvoli vonkajsim zaluziam (este sa rozhodujeme ci). Cenovo mi vychadzaju rovnako, tepelnoizolacnymi vlastnostami tiez. (sivy je o 20% lepsi, tak mozem dat o 20% tensi). Tiez som si vsimol, ze sivy byva EPS 80F - teda ma lepsiu odolnost voci tlaku, mozem predpokladat, ze fasada bude trosku lepsie chranena (voci loptam a pod.)
Odpovedať
Profilova fotka
@igor256 @borgesko nuz ja pojdem proti prudu a poviem, ze ten tensi sedy je lepsia volba :), aj 5cm na okne je opticky pre mna znacny rozdiel.
Odpovedať
@igor256 sivý treba počas slnečných dní aplikovať na oslnených stenách pod plachtou, až kým sa neprekryje lepidlom. Biely netreba chrániť pred slnkom. Ja som tiež dával sivý, ako @majkoj
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?