Zateplenie-riesenie vysokeho sokla

Zdravim,potreboval by som poradit ohladom zateplenia. Mam bungalow a zatial ciastocne zatepleny sokel 10cm XPS do cca 40-50cm pod terenom.Uvazoval som XPS pouzit ako startovaci profil pre fasadnu izolaciu ;-) .Nakolko mam mierne svah.pozemok tak niekde je nad terenom 1DT a niekde 3DT. Takze sokel vyzchadza opticky vzadu dost vysoky.Tak ma napadlo ze od polovice dlzky domu by som XPS potiahol len do vysky posledneho DTcka. Spravil by som ten sokel proste taky kaskadovy. Len potom by musela ist fasadna izolacia aj deku aj na DT-cka a to by mohol byt problem. Zateplovat idem nobasilom 12cm. Prosim,neukamenujte ma odpovedami typu "máš málo izolacie"...a pod :-) Ocakavam seriozne odpovede od skusenych majstrov Zajtra to nacrtnem a prilozim pre lahsiu uvahu... Majte sa
Odpovedať
@hetfield to nevadi že fasadna izolácia ide cez deku a DTčka, len zabezpeč aby nenavlhala zo spodu od betónu (ten predpokladám nie je hydroizolačne oddelený od vzlínajúcej a difundujúcej vlhkosti). XPS sa dáva len tam kde je vyššia záťaž a vlkosť, inde nie je nutne ho preferovať.
Odpovedať
Prikladám obrazok na ktorom je zrejme ako to myslim. Len práve to ma trápi aby si vata neťahala vlhkosť s DT. Tá medzera s otáznikom je na dvoch stranách domu,nakoľko základy neboli uplne rovne :-) ,tam by som šupol cca 2cm XPS. Teraz ma napadlo,čo keby som dal všade na DTcka 4cm XPS až po tehly a prvá rada nobasilu by išla v hrúbke 8cm a dalej isť už s 12cm hore? 8-)
Odpovedať
Takto by to vyzeralo v reale,celkom sa mi to pozdava, co vy na to?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?