Zateplenie RD v stiesnenych podmienkach, resp. radovej zastavbe

Dobry den :) rad by som poprosil o radu. kupili sme uzky pozemok (cca 8x40m) so starym RD, ktory sa chystame zburat a na jeho miesto postavit dom novy. sucasny dom tvori hranicu pozemku z oboch stran a to by sme velmi radi zachovali. na stavebnom urade nam uz potvrdili, ze to je mozne, ak susedia nebudu proti. nateraz nie su :) vyskytol sa vsak problem ohladom zateplenia. nas projektant nam povedal, ze vzhladom na fakt, ze dom stoji na hranici pozemku a okolita zastavba je v tesnej blizkosti (v reale do 3m vzdushnom ciarou), tak nebudeme moct dom zateplovat polystyrenom ale iba mineralnou vlnou.. :(( polystyren je horlavy z tohto dovodu by mohol byt problem pri kolaudacii.. ak je to tak, viete mi prosim poradit, cim by sme mali zateplovat, aby sme dosiahli co najlepsie izolacne vlastnosti pri co najnizsej hrubke zateplenia? (z dovodu sirky pozemku hra u nas rolu kazdy usetreny cm) dakujem vopred za kazdy prispevok ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@safiu2 horľavý je aj krov, to Vám navrhne oceľový? Ešte Vám nanúti aj požiarny projekt. Staviate na pôvodnej ploche, to je RD, nie prevádzka. v krajnom prípade si nájdite menej múdreho projektanta.
Odpovedať
Profilova fotka
Nepochopil som v com je problem??? V cene za mineralnu vlnu ?? Co sa tyka hrubky izolacie je dana tym z coho stavias... tepelny odpor a nasledny vypocet izolacie. @jan45 existuje nieco ako poziarna stena ked sa stavia na hranici pozemku a to jesto ze nesmie nic ponad bok od suseda pretrcat, takze strechu medzi atikove mury ako sa stavalo kedysi.
Odpovedať
Profilova fotka
@wolodymyr správne, nepochopili, ja som sa nepýtal a ani nie som odkázaný na rady.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja zas nie som tak mlady aby som vsetko vedel :-) :-) :-)
Odpovedať
@jan45 no neviem, ved prave ze i strop a zaklady chceme zateplovat polystyrenom (to bude dvojpodlazny s plochou strechou). Kde by som sa docital, ake su tie poziarne normy? ci fakt sa polystyren neda pouzit na blizko stojace domy...aby to nebol problem pri kolaudacii, ked sa pozru na tu cast projektu poziarnej ochrany a v certifikate uvidia pouzity EPS...
Odpovedať
Profilova fotka
@safiu2 už si to nekomplikujte, dom je jeden požiarny úsek, nepredpisuje sa riešenie izolácie z požiarnych dôvodov
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?