Zateplenie podzabitia

Vie mi niekto povedat prevo je potrebne zateplit podbitie?
Odpovedať
@alanec tam podľa mňa nejde ani o zateplenie. Ide o natiahnutie fasadnej omietky. Buď daj cetris na spary bez zateplenia alebo osb dosky a nato 2 ku eps.
Odpovedať
Profilova fotka
@alanec zateplenie tam nema zmysel...
Odpovedať
@alanec Súhlas s pánmi nado mnou. Radšej zateplite ten tepelný most na pomúrnici = vlnu položiť aj ponad obvodový múr s pomúrnicou, až k EPS F.
Odpovedať
To ano to sa zatepli,ale pocul som ze je to kvoli zmene teplot a moznemu zrszaniu na osb doske z vrchu pod strechou
Odpovedať
@alanec ale veď tá OSB bude aj tak vystavená rozdielu teplôt, keďže zhora neni izolácia žiadna... a ešte väčšiemu... zospodu podbitia je tá tep. izolácia úúúúplne zbytočná
Odpovedať
Ved ale ta izolacia je nad osb doskou v plane cetris doska a nad nou je volne ulozena izolacia. Myslim si ze ta zmena teplot je v priestore podzabitia je teplo z vonku pod podbitim pride ochladenie a moze sa zrazat voda na osb doske v priestore pod strechou na osb doske.
Odpovedať
@alanec z toho rezu nie je zrejmé nič konkrétne... čo sa týka rosenia, to býva pod škridľou, preto sa medzera pod škridľou vetrá a na jej dne je poistná hydroizolácia a celé je to odvodnené - odkvapový plech na kraji, voda vyvedená mimo pôdorys stien aj s izoláciou a čo ak sa bude niečo zrážať na tom EPS zvrchu? ten čo ochráni? :-) podľa mňa je to celé blbosť, dajte tam len také materiály, ktoré sú pevné a chytí na ne omietka, proste klasika, ako sa to robieva... 20 cm EPS je na tomto mieste vyhodený peniaz...
Odpovedať
@alanec to by potom nemohlo byť na povale nič drevené po celé leto... ak by sa aj ráno niečo vyzrážalo, tak sa zase oteplí a odparí sa
Odpovedať
@alanec Dajte tam drevo a natrite ,bude to krajšie :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@blackomt a o 5-6 rokov znova natrite, o dalsich 5-6 rokov znova...
Odpovedať
@tarbavalaba Ak niekto dokáže povysávať a umývať podlahy v dome raz za týždeň tak zvládne natrieť nejaké latky raz za 5 rokov.
Odpovedať
@blacksr rozpraval mi aj jeden projektant ze riesil take pripady kedy v uzatvorenom priestore podzabitia vznikal kondenz ktory vytekal az po fasade a muselo sa vsetko rozobrat a v priestore zabezpecit odvetranie. Vznika to prave tym ako som pisal v uzavretom priestore je od strechy naakumulovane teplo pri ochladeni zo spodu sa vyzraza voda na vnutornej strane podzabitky. Este raz skladba z vonkajsej strany-omietka,lep,sietka,polystyren hr.3,,osb doska a na nej je polozena mineralna vlna hr.20cm
Odpovedať
Článok sa načítava...
@alanec a keď sa vyzráža nad vlnou? steká do nej? nie je rozumnejšie odvetrať to pomocou mriežok v podbití potom?
Odpovedať
@blacksr nevyzraza lebo ten chlad zo spodu neprejde cez izolaciu aby sa po styku z teplom vyzrazal. Ano predne nad tym uvazujem,len neviem ci by tam bola cirkulacia vzduchu ked budu mriezky len zo spodu a taktiez neviem ci by to tam nešpatilo.
Odpovedať
@alanec rob ako chceš. Aj tak si nedas poradiť. Prečo si sa to pýtal, keď ti všetci píšu, že netreba a ty tvrdis, že áno.
Odpovedať
@alanec ale ak neprejde zospodu, prejde škridľou, resp. vďaka prevetrávaniu pod škridľou podľa mňa zbytočná komplikácia
Odpovedať
@pistikus ja netvrdim ze ano len chcem vediet kde je pravda. V planoch to je zateplene,nejaky dovod na to bol ked tu vatu tam dal a tak isto aj pre odporucanie znameho projektanta ,ktory riesil uz taketo zrazanie ,ktore riesil odvetranim.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?