Zateplenie podlahy na pochodznej povale

Povala bude iba ulozny priestor, nevykurovany a zateplit chcem len podlahu. Premyslam, ze by som tymto sposobom zateplil pochodznu podlahu na povvale - http://www.isover.cz/isover-stepcross. Avsak system si vyskladam sam nakolko toto je sialene cenovo. Ako tie "nosniky" pouzijem EPS 150 S o hrubke 15 cm. Medzi ne chcem poukladat pasy Kanuf Classic 039 o celkovej hrubke 38 cm. Na spodok parozabrana - folia. Rad by som sa opytal: 1. Je potrebna parozabrana aj na vrch alebo staci nechat 1-2 cm medzeru a dat OSB dosky resp akekolvek dosky? 2. Vie niekto poradit efektivnejsi, lacnejsi sposob ako zateplit podlahu na povale ktora je z betonu. Dakujem
Odpovedať
Este prikldam fotku ako ten sposob zateplenia vyzera.
Odpovedať
aj nas caka toto riesit ale este netusim ani trochu ako....takze za kazde info co tu napisete budem povdacna aj ja.. ako lacno a efektivne zateplit pochodznu podlahu na povale
Odpovedať
ono v principe asi existuju tri vaianty, bud sklena vata, polystyren alebo fukana izolacia...
Odpovedať
Profilova fotka
@rmu Dobrý deň. Jednoduché a funkčné riešenie !!! http://www.modrastrecha.sk/catalog/ve... Na vrchný záklop je najvhodnejšie použiť obyčajné dosky, nie OSB dosku.
Odpovedať
@fukanaizolacia Pri vyske izolacie 35 - 38 cm ani tak lepsie riesenie to nie je. Nakolko dosky tak siroke standardne nebyvaju. A zbijat resp nadbijat dalsie by bolo dost pracne a nakladne. Tento spúosob bolo to prve co ma napadlo .... Toto by som pouzil ak by som izolaciu daval v mensej hrubke. Pre mna najschodnejsie je proste nabachat tam polystyren samotny a zrejme aj najlacnejsie. Dufam ze sa mi podari zohnat EPS 70 S ten by mal byt postacujuci a cenovo aj prijatelnejsi ako 100 S. Kazdopadne dakujem za radu.
Odpovedať
@fukanaizolacia Otazka este znie kolko stoji ta fukana izolacia. Neviem ci sa cena urcuje za m2 alebo m3. Ak mozte napisat bud priamo sem alebo do spravy
Odpovedať
Profilova fotka
@rmu Pri väčších hrúbkach sa dajú použiť špeciálne expandery ( http://ciur.cz/soubor/zobrazit/expand...), ale má to svoju cenu. Ešte jedná ekonomická varianta je vytvoriť rošt zo strešných lát ktorý podpätkujete do požadovanej výšky ( výšky izolácie ktorú chcete mať na strope ). Cena fúkanej celulózovej izolácie CLIMATIZER PLUS je okolo 10e za 1m2 na komplet aj s prácou.
Odpovedať
@fukanaizolacia Ta cena je pri akej hrubke tej izolacie ?
Odpovedať
Profilova fotka
@rmu Ospravedlňujem sa, zabudol som Vám to tam napísať. Tá cena sa pohybuje okolo 10e za 1m2 20cm izolácie CLIMATIZER PLUS.
Odpovedať
Profilova fotka
@fukanaizolacia: Kolko zhruba reprezentuje normalnej izolacie - vlny tychto 20cm fukanej?
Odpovedať
Profilova fotka
@y2k je to ekvivalent 20cm kvalitnej minerálnej izolácie, s tým rozdielom že má cca 2,5 násobne väčšiu mernú tepelnú kapacitu.
Odpovedať
Profilova fotka
@fukanaizolacia zaujimali by ma konkretne cisla tych mernych tepelnych kapacit, mozes ich napisat ?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@fukanaizolacia: 20 cm fukanej je ekvivalent 20 cm mineralnej? akosi nehapem.... chcem davat 40cm vlny, kolko musim dat v tomto pripade fukanej a co by to stalo?
Odpovedať
Profilova fotka
@y2k ak máte v projekte 40 cm vlny, potrebujete dať 40cm fúkanej izolácie. Čo sa týka ceny, bolo by najlepšie ak by ste Nás kontaktovali na mail a pokúsime sa Vám vypracovať individuálnu cenovú ponuku.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj fúkaná minerálna tepelná izolácia ktorú ponúkame na nafúkanie tiež Climastone má mernú tepelnú kapacitu 900 Jkg-1K-1 fúkaná celulózová tepelná izolácia CLIMATIZER PLUS má mernú tepelnú kapacitu 2020 Jkg-1K-1
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?