Zateplenie podlahy hrubej stavby

Dobrý deň , pýtali ma o radu - ktorú však neviem dať :-) Čo zo zateplením podlahy hrubej stavby ( 2 podlažná budova ) kde výška spodného podlažia je presne 11 tehál t.j. 275 cm plus mínus ( okná kuch.linke vo výške 100cm + terasové okno + 15 cm ) čiže na komplet zateplenie + podlahové kúrenie + poter ostáva 15 cm ? Dá sa to neako normálne vyriešiť? Pretože mňa nenapadá žiadna alternatíva ..... Na môj vkus je to celkom čudný dom ( 25 cm tehla 2 podlažná budova presah 2 poschodia atd ) no zo zateplením stropu sa čo to robiť dá - zo zateplením obvodu detto.....ale to nemá význam pokial v podlahe bude 8 cm izolácie.....
Odpovedať
@dvorcidlo0 ak uz mas terasove okno ... tak vela moznosti nie je. Alebo ist do anhydridu, ten sa dava od 3.5 cm... plus podlaha ... tak na izolovanie zostava 10 cm, ale to by muselo bot vsetko 100% rovne. Skor to vidim na 8 cm EPS, 5 cm anhydridu plus finalna vrstva. A poriadne zaizolovat steny - 20 - 25 cm a tym padom aj sokel a zaklady ... mozes ist do 15 az 20 cm XPS alebo perimeter. Inak suseda teraz davala 6 cm pod vodny podlahovku (robil jej to otec - co ma firmu na topenie) a ze to v pohode staci, ze to tak davaju zakaznikom, a ze je teplo. Ano teplo je ale pri akej spotrebe.
Odpovedať
Profilova fotka
@dvorcidlo0 dá sa použiť suchá podlahovka, potom vyjde 10-12cm PS
Odpovedať
@jan45 Ja som povodne chcel riesit suchu podlahovku, ale je to nesmierne drahe. Ide tam draha EPS systemova doska, cemixove dosky v dvoch vrstvach a tie plechy, ktore roznasaju teplo su tiez velmi drahe.
Odpovedať
@dvorcidlo0 Kľudne daj 8cm polystyrénu - 8cm má svoj význam pri podlahovom kúrení. Bežne tak stavajú " Developeri " . 4-5cm To len pri čítaní na modrej streche nadobudne človek že to nemá význam keď to tu niektorý dávajú 20cm.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?