Zateplenie podkrovia novostavba

Vedeli by ste mi prosim poradit cim zateplit obytne podkrovie novostavby? Co je podla vas rozumnejsie ist do striekanej izolacie alebo do klasiky teda vlny. Dakujem.
Odpovedať
nevidim ziadnu vyhodu striekanej izolacie a cenovo je vlna omnoho lacnejsia, len odporucam nieco s lepsou lambdou aspon 0037 a nizsie...
Odpovedať
určite by som sa nepozeral iba na lambdu, treba brať do úvahy aj mernú tepelnú kapacitu kvôli letnému režimu a komfortu bývania. Vôbec by som neriešil vatu a tak tiež pur izoláciu. Celulóza alebo drevovláknitá izolácia ( 2,5 násobné lepšie odolávajú sálavému teplu než akákoľvek vata).
Odpovedať
Profilova fotka
Tísíc ľudí - tisíc chutí... Alebo: Každá líška svoj chvost chváli... :-D Na stavebných veľtrhoch sa už objavuje aj úplne nový druh pomerne tenkej a účinnej izolácie. Ide o viacerých výrobcov. 1 obchodný názov znie: DAPE. Je to tiež zaujímavé. Cena porovnateľná s ostatnými systémovými riešeniami - ALE (!) na práci ušetríš cca 90 % (času, peňazí, nervov...), lebo je to už v 1 balíku - všetky vrstvy: http://intergeo.sk/video-dape-v-markize/
Odpovedať
Profilova fotka
Takisto: http://www.tepelna-izolacia-1.sk/ http://www.dape.cz/
Odpovedať
Niečo podobné ako Lupotherm, všetko sú to materiály ktoré nemajú laboratórne nameranú lambdu, a výrobcom deklarovaná lambda je veľmi len marketingový ťah. Je to akurát drahá odrazová fólia. Takéto výrobky si kúpi ten kto má doma kozmodisk a magnetický pás dr. levina. Práca zaberie minimálne toľko času ako pri naťahovaní parozábrany.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?