Zateplenie plochej strechy zvnútra

Servis, chcem prosim poradit pred 2 rokmi som kupil byt v zrekonstruovanej bytovke v roku 2007 a vsimol som si ze sa mi robia mokre flaky na sadrokartonovom strope ale niekedy sa stratia a znova sa objavia. zda sa mi ze to je asi kondenz. Pytal som sa spravcu ako je riesena strecha a povedal mi ze je tam asi krov, izolacia a zrnkova ipa nejaky dvojplast co som aj videl ked som vybehol na strechu.....asi mi aj tade unika teplo ako vidim a pocujem jak sa mi v kuse zapina kotol. Mam chut rozobrat sadrokarton a pozriet sa tam co tam vlastne je lebo aj ked fuka narazovy vietor tak pocujem jak mi tam fuka a pracuje/praska strop tak sa chcem spytat ake by bolo naj riesenie ked to uz budem mat rozobrate???........rozmyslam nad vatou, tak sa chem spytat aka hrubka vaty a hustota by bola vhodna ci moze byt aj tvrdena? Alebo este rozmyslam nad tou tepelnoizolacnou penou co sa strieka........tak neviem dakujem....
Odpovedať
@galeon 40 cm vlny, poriadne urobiť parozábranu, zhora dajte poistnú paropriepustnú fóiliu - pre prípad, že by zatekalo do vlny
Odpovedať
@blacksr neni to az moc 40 cm? No ale zavada by mala byt odstranena na naklady majitela polyfunkcneho domu kedze neni strecha moj majetok...nie?
Odpovedať
@galeon 40 cm je optimum - viem podľa výpočtov, ktoré denne robím; samozrejme, možno tam bude nejaké obmedzenie, ktoré umožní dať len 20 cm... tak dajte, koľko vojde ohľadom financovania si radiť netrúfam, s bytovými družstvami a vlastníkmi budov majú skúsenosti iní ;-)
Odpovedať
@blacksr mozno bude aj stacit aj 20 cm kedze je na streche styrodhur je mozne kondenzacie aj ked tam je styrodur na streche?
Odpovedať
@galeon Ak dáte parozábranu vnútri a dobre prelepíte spoje, bude konštrukcia bez rosného bodu. Koľko cm Styroduru tam je? Písali ste, že často zapína kotol: Aký kotol to je - názov. Aká je teplota vody?
Odpovedať
@blacksr ..aka hrubka styroduru tam je tak to presne neviem len som pocul ako vrzga ked vybehol spravca na strechu pozriet ci nahodou nezateka......no a kotol mam wiesmann vitoped 100
Odpovedať
@galeon a teplota vody 60 stupnov a v byte mam termostat nastaveny na 22 stupnov.......
Odpovedať
@galeon Ten kotol má spodný výkon 10 kW. Takú stratu Váš byt nemá!!! Skúste znížiť teplotu vody, aby kotol potrebný výkon dodával plynule. Ide o kotol nekondenzačný - jemu sa ničí horák, keď cykluje (často zapína / vypína). Zateplením stropu ešte tepelnú stratu podstatne znížite, ale zároveň bytu stúpne tepelná zotrvačnosť, stabilita, takže napriek zníženiu straty bytu predpokladám, že kotol sa nebude zapínať tak často. Po vypnutí bude schopný podržať si dosiahnutú teplotu dlhšie. Do bytov a dobre zateplených domov sa hodia kotle s nizučkým spodným výkonom. Dúfam, že zateplenie stropu a zníženie teploty vody pomôže spacifikovať aj toto delo. Dúfam, že nebudete musieť kotol meniť.
Odpovedať
a na aku teplotu by som mal nastavit kotol? je na tej eko norme co tam je vyznacene...... ale aj tak nevystupi teplota na 60 stupnov ked si drzi teplotu to len na chvilku sa zapne a vypne.....ci?
Odpovedať
@blacksr aka 20cm vata je kvalitna a mala by splnit to co ma splnat.....aka hustota ci tuhost alebo vyrobca na co mam pozerat pri vybere vaty na strechu???
Odpovedať
@galeon Dobre ti radi @blacksr, treba nastavit co najnizsi teplotny spad na kotli, zacina to niekde pri 45-50°C. Budes vidiet, ako ti stacia radiatory potom vykurit. Ak nestacia, zase zvysis teplotu o 1 krok. A opatrne s tymi opravami v zime. Ked vnutri kuris, byvas a teraz to otvoris, urobis viac skody jak osohu. Okamzite ti zacne kondezovat vlhkost a uz sa jej nezbavis, ked to uzavries.. Taketo veci by som robil az v lete. Po vykurovacej sezone otvorit - nech to vyschne a az potom uzavriet. A nezabudni foliu!
Odpovedať
@galeon Napr. sklená vlna v rolkách - na výrobcovi nezáleží. Cena za kubík okolo 20 €, treba rozposlať žiadosť o cenovú ponuku viacerým. Ak sa vmestí len napr. 20 cm izolácie, je možné siahnuť po niektorej s menším prestupom tepla. Čiže nie s hodnotou lambda 0,04, ale menšou, napr. 0,037. Neviem, akú máte cenu tepla - ak by bola známa a boli by už nejaké cenové ponuky, vždy sa dá vyrátať rozumnosť investície. Inak súhlas s matorado ohľadom otvárania stropu v mrazoch. Ide o zavesený strop na drevených trámoch, väzníkoch? Alebo je tam keramický resp. betónový strop? Ak je len zavesený SDK, tak najlepšie, keby sa to spravilo za jeden deň. Hlavne dať tepelnú izoláciu a zospodu vnútri parozábranu. SDK aj keď postupne...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@matorado to jasne ze to otvorim v lete lepsie sa robi aj vetra aj svetlo je dlho.........len sa chcem pozichrit co bude pre strechu to naj....aj prefinancovanie kedze vata neni lacna zalezitost.........ale dik za rady
Odpovedať
@blacksr takze ak som dobre pochopil tak ideme zo spodu uz ked to bude hotove .......SDK, parozabrana, vata, strecha??? ................a ked tam bude betonovy strop tak riesenie?.........tvrdena vata na tanierove hmozdiny a potom parozabrana?...a tvrdena vata aka hrubka by stacila ???????
Odpovedať
@galeon Ten SDK s parozábranou a vlnou sa dá použiť vždy - aj keď bude strop ťažký alebo to bude bez stropu. V prípade existencie ťažkého stropu je však lacnejšie len zhora položiť tú vlnu. Keď sa zhora nedá, platí SDK+parozábrana+najlacnejšia vlna, netreba hmoždiny, netreba tvrdenú vlnu. Hrúbka stačí maximálna. 40 cm je optimum, ak sa nedá, tak toľko, koľko vojde, jednoducho MUSÍ stačiť...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?