Zateplenie plechovej strechy

Zdravim.nevie mi dakto poradit ako zateplit starsi poval.je tm plechova strecha ktora je dobra a nechcem ju davat dole.nieje tam ale parozabrana.poradte.dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@peterko1979 zateplite len strop, plechová strecha je parozábrana
Odpovedať
Ale ja chcem dat vatu medzi krokvi a potom este jednu vrstvu a sadrokarton
Odpovedať
Poradi mi daktooo
Odpovedať
@peterko1979 moc ti neporadím, ale videl som dva pokusy na starších domoch so začiatku 80 rokov s flacovaným plechom (rodičia aj svokrovci) a obidva skončili zateplením stropu. Čiže položením vaty na strop. A to preto, že pod plechom potrebuješ vzduchový priestor na prúdenie vzduchu a ten by mal odchádzať na hrive von cez otvor. To sa ťažko realizuje ak tam nie si schopný dať paropriepustnú fóliu a kontralaty. Jedine, že by si dal dole plech...
Odpovedať
No ale to praveze nechcem davat.ten plech je v dobrom stave.ale ja musim aj strechu zateplit koli miestu v podktovi
Odpovedať
@peterko1979 keď musíš, tak musíš :) ja nemám kvalifikáciu na to aby som tu argumentoval, ale rodičom sa normálne robili cencúle priamo na fasáde. Toľko vody sa zrážalo na plechu a tieklo dole po omietke :-| nemám bohužiaľ fotky.
Odpovedať
Profilova fotka
@peterko1979 KUK sem: https://www.google.sk/search?q=zatepl... Či plechová - či betónová, postup je rovnaký: pod krytinou treba nechať súvislú vzduchovú medzeru minimálne 3-5 cm na odťah vzduchu smerom hore, a tým súčasne aj prevetrávanie izolácie.
Odpovedať
na zateplenie medzi krokvami zabudni. k tomu nema zmysel pisat viac. bez parozabrany s=u to proste vyhodene peniaze. ak chces miesto v podkrovi vyspekuluj nejak urobit parozabranu pod krokvami a potom ries zateplnie.
Odpovedať
Ake ja tam nemam ziadnu parozabranu.krokvy laty a plech.
Odpovedať
v predoslom prispevku som sa sekol - parozabrana = myslena paropriepustna folia. @peterko1979 najprv musis pod krokvami spravit paropriepustnu vrstvu, potom zateplenie, parozabrana a nakoniec sadros. medzi krokvami uz nic nevyspekulujes. chyba ti tam paropriepustna folia a bez nej by si mal vatu hned mokru = nefunkcnu.
Odpovedať
toto by mohlo pomôcť: http://mojdom.zoznam.sk/cl/10051/1299...
Odpovedať
A nestacilo by medzi krokvami na laty nabit este zvisle jedni katy na to foliu
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
U nasiš majú tiež plechovú strechu. Je treba však spomenúť, že je to staší dom. Keď sa prerábala povala na šatníky obíjala sa strecha foliou, na fóliu šla sklenná vata a následne sádrokartón. Pekne sa tým odhlučnil priestor a v zime sa uržuje teplo a v lete je tam zas príjemne. Žiadne zbytočné prehrievanie - drží si teplotu takú ako má a hlavne sa zníčili zvukové odozvy napríklad pri búrke a daždi.
Odpovedať
Profilova fotka
@topfield to nebola dobrá rada, pletiete ho. @peterko1979 veď Vám radia, na krokvy paroneprieputnú, opakujem paronepriepustnú fóliu potom už robte čo chcete. Ale hrebeň by som otvoril a prekryl hrebenáčmi s odvetraním. A nie na 20cm, ale po dľžke.
Odpovedať
Ale to medzi krokvy len tu parooriepustnu foliu???ci aj krokvy obalit???
Odpovedať
@peterko1979 pri troške súdnosti uznaj, že toto asi nedáš.
Odpovedať
:-p
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?