Zateplenie okolo pomurnice

Zdravim. Mam polozenu pomurnicu, na nej krov, plne debnenie, nadkrokvovu izolaciu a krytinu. Medzi krokvy pojde este izolacia (mineralna vlna) avsak neviem cim vyplnit priestor (ruzova cast, cca 6x25cm). Nad pomurnicu zvnutra taktiez napcham vlnu. Tym padom to nieco zvonku by malo byt pevne aby som to nevytlacil. Rozmyslal som, ze by som tam nalepil Ytong prieckovku, vhodne zrezanu aby licovala s debnenim. Treba vsak v tomto pripade odizolovat pomurnicu od prieckovky alebo sa moze prieckovka dotykat pomurnice? (Prieckovka by mala stavr ako ta ruzova cast. Popripade tam prilepit polystyren (EPS, XPS?) Mozem ho prilepit aj o pomurnicu? Zvonku este pojde zateplenie, bude siahat az po debnenie, cize mi to tak ci tak cele prekryje. Ak mate niekto fotky v albume s niecim podobnym, kludne dalte link.
Odpovedať
Profilova fotka
@epto ja osobne by som tam asi dal tvrdenu vatu. Akurat odsalovavam venec a pojdem robit stropnice a na ne mi pridu strechari stavat krov. Ja budem zateplovat veniec aj z vrchu aj z vonku a ciastocne vrchny kusok aj z vnutra. Na venci budem mat stropnice a pomurnicu budem davat az na ne. Tym padom budem mat pod pomurnicou plac na zateplenie venca. Aby mi veniec nepremrzal,lebo bude siahat az do priestoru medzi sadrokartonovym stropom a zateplenim stropu ktore bude cca 20 cm nad sadrokartonovym stropom. Cize medzi stropnicami. Vela ludi to iba vymurovava tak ako chces ty. Ked sa uz vsetci tak pipleme s tymi izolaciami a kazdy to preziva so vzduchotesnostou celeho domu,tak mi pride toto ako dost hluche miesto a bola by skoda ten venec nezateplit a nezamedzit prechodu chladu do domu. Len este neviem cim. Polystyrenu sa bojim.lebo zvrchu sa asi nebude dat zaklebrovat tesne pod plachtou. Tak by som radsej dal asi tvrdenu vatu. Nemam to este nejak nastudovane ze co by bolo lepsie. Len vidim ze kazdy tam vali polystyren. No ten sa v teple aj dost straca. U babky ma ujko na povale uz asi 10 rokov nachystany polystyren cele baliky na zateplovanie a nejako sa nemoze nachystat na to a zateplit dom😃 ale ten polystyren neni ani vystaveny uv ziareniu a prasi sa z neho jak sproste. Kraje co trxia z balika su zlte. Tak fakt neviem
Odpovedať
@epto este mi povedz ako to tam chces dostat ten ytong? Z vnutra ho tam nedas a z vonku tiez. To co mas ruzove som ja dal xps a zvnutra po vysku pomurnice tiez xps.je to babracka davat az po debnenie, treba kazdy jeden kusok zrezavat.
Odpovedať
Profilova fotka
Do tej ruzovej casti sme dali XPS (u nas voslo 5cm) a kotvili sme ho do pomurnice. Teraz to cele prekryvame zateplenim 20 cm az po stresnu foliu.
Odpovedať
@originalx Ono je tam v skutocnosti viac miesta, nie je to presne nakreslene ale ten Ytong by som tam vopchal. Otazka je ci to bude lepsie riesenie ako XPS (prieckovky mam, XPS by som musel kupit).
Odpovedať
@epto ytong by som tam nedaval, lebo ty potrebujes zateplit vrch venca a pomurnicu. Ak to dobre nezateplis moze aj nemusi ti to robit tepelny most a problemy s tym suvisiace. Ja som dal z vonku 12xps a zvnutra 8cm xps.
Odpovedať
Profilova fotka
Ruzove som vyrobil z polystyrenu u mna 8cm zatlacil na miesto a zapenil potom prekryl celkovym zateplenim
Odpovedať
@epto sprav to ako @wolodymyr hovorí, robil som to tak isto, akurát, ja som to na tú pomurnica rovno lepil Pur penou a nie zapenoval...každý kus som vyrezal.zvlast na mieru...taká prplacka, ale potom ten dobrý pocit :-D inac som dával eps aj z hornej strany pomurnice aj z vnútornej, všetko som vyrezaval...z vnútornej som dával šedý.
Odpovedať
OK, dam zvonku XPS (7cm mi vychadza od kraja muru po pomurnicu), moze sa XPS dotykat pomurnice?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?