Zateplenie monolitickeho stropu

Ahojte pokusim sa opisat nasu dilemu. Mame na dome tzv. monoliticky strop. Dom je podkrovny, no prvy rok mozno 2 nechceme zobytnovat podkrovie. Otazka resp. dilema sa tyka zateplenia toho monolitu. Na zaciatku som uvazoval ze sa zatepli monolit od spodu 10cm plus Sdk. No teraz coraz castejsie rozmyslam nad myslienkou, naco si pridavat robotu, ze by sme zo spodu nezateplovali, ani nedavali Sdk. Elektrika by sa spravila v drazkach a izolacia by sa realizovala z hora. Poradte prosim ako by to bolo vhodnejsie. Nakolko vacsinu veci uz budeme robit na stavbe svojpomocne. Ak by sme rozhodli ze sa bude izolovst zhora, bude to mat ten isty ucinok? Moja predstsva je ze hore na monolit by sa len poukladal podlahovy eps 100s v 10cm hrubke a o 2 roky by sa dorobila podlahovka s poterom. Ako vyhodu 2. moznosti vidim casove hladisko len ci to bude mat ten isty efekt consa tyka izolovania ?
Odpovedať
Profilova fotka
@milansilvia Tak najskôr by som sa pozrel čo je na projekte tam bude odpoveď čo hľadáte. Ak sa jedná o klasický podkrovný dom určite do toho podkrovia pôjdu schody a tie sú určite vyrátané na nejakú výšku a neverím že by nevadilo len tak pridať 30-40 cm izolácie a potom na to chcieť ešte robiť podlahovku a to nehovorím o tom že by ste museli na rok alebo dva zadebniť aj otvor schodiska a to by ako vyzeralo keby ste mali doma schody nikam. Ako hovoríte načo si pridávať robotu zateplite rovno podkrovie veď tam nemusíte robiť priečky kúpeľne rozvody stačí zatepliť a dať fóliu za dva roky keď sa pustíte do dokončovania si to aspon môžete skontrolovať či niekde nenastala nejaká porucha alebo chyba a dokončovať. PS: ak budete chcieť predsa len zatepliť ten strop určite z hora nie zo spodu.
Odpovedať
@milansilvia Zateplená je už strecha. Ak nebudete kúriť na poschodí, pôjde tam teplo z prízemia, a aj tak nič neušetríte. Ako už napísal @martosko , dom sa navrhuje ako celok, postavte ho podľa projektu a nepokúšajte osud.
Odpovedať
@milansilvia Zateplením stropu príliš neušetríte energiu na kúrenie, pretože či bude prechádzať teplo cez trochu zateplený strop a potom cez strechu, alebo len cez strechu, je skoro jedno, treba dodať podobné množstvo tepla.
Odpovedať
@vyhodnar Jasne ale ked budeme byvat len na dolnom poschodi myslim ze ma vyznam zateplit aj strop. Pre mna je neziaduce aby mi teplo unikalo na podkrovie kde vlastne nebudeme byvat. Este ma napada myslienka znizenia stropu len v urcitej cast domu. Znizil by sa strop v kuchyni a obyvacke a zvysok domu by mal len omietku na monolite. Robili ste to niekto takto ?
Odpovedať
@milansilvia Teplo uniká cez strechu, v objeme podkrovia sa len zdržuje. Je to ako rieka, preteká mnohými miestami, ale prietok m3 za hodinu je stále ten istý. ... To chceš perfektný železobetónový strop zalepiť hnusným sádrokartónom alebo polystyrénom? Komu niet rady tomu niet pomoci, nebudem sa opakovať.
Odpovedať
@milansilvia Dať na betónový strop SDK je hriech. To ako keby si si na topánky ešte obula čižmy. Umiestnením SDK stropu pod betónový stratíš hlavnú vlastnosť betónového stropu a to jeho akumulačnú schopnosť. Navyše si znížiš strop. Ja mám tiež monolit. Zospodu je pekne omietka. Hore bude v drevenom rošte EPS a na tom OSB dosky a nejaká krytina. A to mám iba pochôdznu povalu ako odkladací priestor. Strechu mám zateplenú PUR penou.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?