Zateplenie medzi poschodiami.

Zdravím, máme starší domček, ktorý má poschodie. Je tam povala a jedna izba ktorú zatiaľ nevyužívame a v najbližších rokoch ani nebudeme využívať. Keďže poschodie nevykurujeme, premýšľam či by nebolo lepšie zatepliť stropy na prízemí. Riešil by som to tak že na poschodí by som otvoril podlahu keďže je len z dosák pribitých na trámy, a odtiaľ by som to odizoloval. Len neviem či to nemá nejaké nevýhody prečo by sa to nemalo robiť. Prípadne či by bol neskôr v budúcnosti problém ak by som začal využívať a vykurovať aj poschodie. Takže v prvom rade sa chcem opýtať či to odporúčate / neodporúčate zatepliť. A ak áno, tak ako postupovať, aký materiál použiť, prípadne aké fólie, vatu........ Ďakujem ;-)
Odpovedať
Riesime prave v starom dome nieco podobne. Rozhodli sme sa celu povalu vycistit, aj tak bolo skoro vsetko len lapacom prachu, nasledne kupime stavbarsku foliu, tu polozime na podlahu a na to porozkladame vatu. A v buducnosti ju pouzijeme na zateplenie strechy. Nie je to dokonale riesenie, ale s najlepsim pomerom cena/vykon. Pri tvojom rieseni by si mal problem dat pomedzi tramy parozabranu a hrozilo by znefunkcnenie vaty vlhkostou.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobry den, technicky dala by sa pouzit fukana izolacia - celuloza, eps granulat, mineralny granulat a pod. Nemusi sa otvarat cela podlaha, iba doska ako su polia tramov. Optimalne je pouzit parotesnu foliu.
Odpovedať
@aag_studio zvazoval som aj fukanu izolaciu, ale je to stara podlaha, v casti kde je povala je urobena len tak vseliako takze aj tak som ju chcel rozobrat, a chceli by sme si to zaizolovat sami
Odpovedať
nedalo by sa to urobit nejako takto? https://static.4nets.sk/photo/97/8000...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?