Zateplenie lodneho kontajnera

zdravim, planujerm urobit chatu z lodneho kontajnera (v holandsku sa z toho stavaju cele bytovky), a rad by som zistil, ci zateplenie 10 cm polystyren+2cm tatranec je dostacujuce zateplenie na leto aj na zimu..privital by som odbornu odpoved (nie typu ja by som dal to, ja hento), pripadne aj graf prechodu tepla konstrukciou. mineralnu vlnu nechcem, kvoli zlozitej montazi-polystyren sa nalepi priamo na kov. najde sa niekto skuseny?
Odpovedať
Profilova fotka
10cm dost na co? ake bude vykurovanie vo vnutri? vikendova chata? kde? orava? podunajska nizina?ake okna? dvere? aky chces graf? plechovu schranku mozes zanedbat..takze ti ostava iba prechod cez EPS.... kolko v strope? 10cm ? malo v podlahe?
Odpovedať
lokalita biele karpaty. vnutri vykurovanie drevo alebo infraziarice. mna zaujima hlavne zaizolovanie kvoli horucavam, nemam v plane tam casto chodit cez zimu.okna plast, U=1,0 otazka je, ci staci 10 cm polystyren a 2 cm tatranec, alebo treba 15 cm polystyren. aby sa zabranilo prehriatiu kontajnera hlavne v lete.
Odpovedať
@cockerba ta buda sa Ti rozpali ci uz pri 10 alebo 15cm....daj menej, budes mat o cosi viac miesta vnutri ;-)
Odpovedať
netrep blbosti. na to je izolacia,aby izolovala ci pred teplom alebo chladom. a mimochodom, nie som dement, aby som to izoloval zvnutra... poznas take, ze nepusstit teplo alebo chlad na konstrukciu? mam rad takych expertov...ziadal som odbornu odpoved a nie dristy.
Odpovedať
@cockerba nechcem Ti brat iluzie ale tiez mam na stenach 20cm eps,v strope cca 45cm vaty a v podlahecez 20 a ked pride tyzden horucav zvazujem klimu...a to nemam plechovu budu ktora sa prehreje omnoho rychlejsie ako dom...ale ako myslis,wed co uz ja budem radit takemu expertovi akym si!good luck
Odpovedať
Prehreje sa to aj ked tam bude 20cm
Odpovedať
Ak kupite lacno kontajner tak OK, inak je to somarina, takisto prenos na miesto a vykladka nebude lacny spas, porovnatelna je betonova platna a dreveny ram konstrukcie ako je na kontajnery.
Odpovedať
Profilova fotka
Izolacia je nato aby drzala teplo alebo chlad.ale ked vonku bude teplo tak aj vnutri bude teplo.pokial tam nebudes mat klimu tak sa uvaris.alebo stale vetrat ale ani to ti nepomoze lebo sa bude tlacit horuci vzduch dnu.a cez zimu ked nezakuris tak tam zamrznes.
Odpovedať
@niless samozrejme ze len lacno. kontajner aj sdopravou stoji cca 1700€. a kontajner je vodotesny a nehorlavy... naco beton.platna??? ved stacia bud patky alebo bet. pasy.podlahu ma predsa samonosnu.
Odpovedať
@porubsky zima ma az tak netrapi. bude to chata. mimochodom, v holandsku z toho stavaju bytovky-vsetci sa v nich uvaria??? treba obcas pozriet aj nieco na nete ohladom domov z lodnych kontajnerov-je tam toho dost. len zial nic konkretne o izolacii
Odpovedať
@rasto7764 ked sa kontajner rychle prehreje, tak rychle snad aj vychladne...alebo ma snad taku akumulacnu schopnost ako murivo? v holandsku z toho stavaju bytovky-vsetci sa v nich prehrievaju? treba len najst idealne zateplenie.montovany dom nechcem.
Odpovedať
Ja som videla veľa takých domov. Moderných. je to super nápad ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
menim zamer-miesto polystyrenu pouzijem pur dosky.lepsie izoluju. da sa aj nastrek PUR ale je dost drahy. pur dosky si upevnim aj sam.
Odpovedať
Profilova fotka
Robim v izolaterskej firme.pytal som sa presne na tutu vec a potvrdili mi to iste co som napisal.ale je to na tebe.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?