Zateplenie iba troch strán - dvojdom

Má význam zatepliť jeden dom vrámci dvojdomu, kde by bolo možné zatepliť iba 3 steny? Susedný dom navyše nie je väčšiu časť zimy obývaný a vykurovaný. A naša časť má naviac aj prístavbu, čiže určitá časť múrov od suseda nie je tepelne chránená vôbec.
Odpovedať
@johnny14 my máme starší dom,máme strany V,Z,aj sever a zateplili sme iba túto severnú stranu , pomohlo.
Odpovedať
Profilova fotka
Nechápem, aký to má význam, zateplovať len z troch a dokonca niekde iba z dvoch strán domu. Veľmi často to vidím na dedinách. To ako, keby som si v zime obliekol vetrovku, ktorá bude mať predný diel, rukávy, ale zadný mať nebude. lebo však odtiaľ nefúka.... :-(
Odpovedať
@jamk1 je to blbost, ale zaroven to ma vyznam, ked sa inak neda. Znizis tepelne straty na zateplenych stranach. Na nezateplenej strane tepelne straty ostanu rovnako velke...nezvysia sa.
Odpovedať
a ešte to má jeden pozitívny efekt: zvýši to povrchovú teplotu zateplenej steny a ten kto má problémy s plesňou z dôvodu výskytu rosného bodu tento problém vie takto vyriešiť, ale o efektivite tohto riešenia diskusiu rozvádzať nebudeme.
Odpovedať
Profilova fotka
@johnny14 Tá jedna strana by sa dala zatepliť zvnútra..
Odpovedať
Profilova fotka
Plus zateplit strop z povaly. To robi slusny efekt. Predpokladam ze okna mate dobre...
Odpovedať
@jankazb ten dom je ešte pred rekonštrukciou....ale samozrejme, že by sa menili okná a strecha by sa robila na komplet nová aj s krovom. Len obávam sa aj plesní a vlhkosti, čo to spraví v zime. Momentálne je dom absolútne suchý, ale sú tu pôvodné okná. Čo sa stane, keď sa dom zateplí z troch strán, vymenia okná, ale tá jedna strana (aj to severná) nebude zateplená, nebudú tam vznikať plesne a vlhnúť v zime?
Odpovedať
Profilova fotka
Zalezi i od hrubky a druhu materialu co je postaveny. To by ti najlepsie i fundovane poradila @blakstr aky material v akej hrubke...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?