Zateplenie dt a soklu s odskokom

Ahojte, práve sme vo fáze pred zateplením, a potreboval by som poradiť, ako vyriešiť zateplenie sokla a DT ak nie je tehlový múr zarovno s DT. Je tam cca 1-2cm odskok. Ak by som priložil polystyrén zarovno, vznikne tam medzera (obr 1). Možem zatepliť tak ako je to na obr 2, DT zvlášť a nadpojiť polystyrenom ktorý bude už na tehle? Nechcem použiť soklovú lištu, ako mám udržať rovinu pri zakladaní polystyrénu na murive? Zasypaná časť bude chránená nopovkou.
Odpovedať
obrázky nevidím, ale nemohol by si dať o centimeter hrubší polystyrén??
Odpovedať
tu sú fotky.. myslel som že som ich pridal :) pridať cm nemôžem, pretože dom nemá presah strechy
Odpovedať
@sle Tak ako je na obrazku dva. Nechces davat soklovu listu.... Nebudes mat sokel?
Odpovedať
nie sokel nebude. No vraj sa dáva soklová lišta aj kôli udržaniu roviny. Nechcem ju tam (tepelný most), nechem ani kotviť celú stenu, lepiť chcem na penu. Preto na mňa ludia ktorí majú praktické skúsenosti, kukajú, či mi nehrabe :) Zateplovať nechcem sám, no chcem byť pri tom a ustriehnuť si detaily.
Odpovedať
@sle Zacal by som tym, ze by som si urobil laserovou vodovahou rovinu. Ak by ti vznikla medzi spodnym a dolnym polystyrenom medzera, tak by sa dala vyplnit pur penou. Ja som tiez nepozil soklovu listu, lepil som to penou a exponovane miesta som kotvil zavrtnymi kotvami ecotwist od Asexa, pri ktorych nevznika ziaden tepelny most. http://www.modrastrecha.sk/forum/zate...
Odpovedať
@sle Soklova lista sa dava aj koli udrzaniu roviny /sice ona moc stabilna nieje/ a hlavne preto, aby bol sokel a ak bude "zattinat" - prsat sikmo na stenu, aby ta voda nestekala priamo do zakladov, ale aby stekala z fasady do drenaze zo strku. Soklovu listu nemusis dat, ale sokel urcite daj. A este by som pri nanasani peny na zadnu stranu - ktoru budes lepit - naniesol aj na hrany , ktore su stycne s vedlajsou izolacnou doskou. Tak to chcem robit ja.
Odpovedať
@stowasser vdaka za radu aj link, vzd. pištol je dobrý nápad :) @megdesign sokel nechcem, nepáči sa mi to, nie je ani v projekte. zatekať by nemalo nič, nopová fólia bude prekrytá lištou na nopovku. pri nanášaní peny na dosky, daj pozor, aby pena na bokoch neodtlačala dosky od seba.. možno by bolo lepšie najskor nalepiť na stenu a potom vypeniť styčné plochy pomocou tenkej trysky na pištol.
Odpovedať
@sle Ak by odtlacala, tak by odtlacala aj od steny. Original pena na lepenie zatepolovacich dosiek je nizkoexpanzna, ak nie "vobec" expanzna. ;-) @stowasser rovnakym sposobom /teplovzdusnou pistolou/ sme v podlahovom polystyrene robili vybratia na kable a rozvody vody na zemi. Paradna robota. ;-)
Odpovedať
@megdesign tytan styro trochu expanduje. po pár minútach od nalepenia sa musí dotlačiť na stenu. alebo zapriečiť doskou.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?