Zateplenie dreveného hranola na stene

Zdravim, Chcel by som oslovit znalych v oblasti zateplenia , co si myslite , ktore riesenie je lepsie. Pre nazornost som nakreslil obrazok v reze s obidvoma rieseniami 1 a 2. Cislo 1 je pre hranol s osadenymi krokvami a cele je to prekryte Greywollom, ako je vidno na obr,1 v reale uz aj prekryte sietkou. Cislo 2 hranol zatial nie je zatepleny je tam priestor 100x120, bud pre Greywoll, alebo Nobasil apod., ako vidno ten volny priestor na obr2 a3. Pokial by bolo lepsie riesenie to s tym nobasilom ,nie je problem to urobit tak isto aj na tej v podstate hotovej strane, ja mam to podrobne nafotene tak viem kde to prerezat a vybrat. Zaujima ma to pre hromadenie vlhkosti v okoli dreva pri zakryti polystyrenom, pri vlne by sa asi lahsie dostala prec. Tak ako by ste poradili??
Odpovedať
Profilova fotka
@dusko62 spočítajte si prestupy tepla a urobte animáciu alebo grafy prestupu. uvidíte, ktorý spôsob je lepší. Po slovensky: je to blbosť,drevo netreba zateplovať.
Odpovedať
Ano asi mate pravdu. Uvazoval som aj tymto smerom preto som uz tu cast nezateploval a nechal otvorenu, len ma potom napadol ten Nobasil, alebo mineralna vlna ako na zateplenie strechy a prekryt stresnou foliou , este mam trochu casu na rozhodnutie kym sa to nezakryje, potom uz sa tam nik nedostane.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?