Zateplenie domu + štátna dotácia

Žiadal uz niekto tento rok dotáciu na zateplenie domu? Kritéria sú starší rodinný dom skolaudovaný do roku 2001, kompletné zateplenie a samozrejme faktúry. Cieľom dotácie je vraj obísť "prácu na čierno" z ktorých sa neodvádza daň. Ale neviem kolko % z nakladov poskytne štát. Čo na to poviete? Oplatí sa to, alebo radšej svojpomocne? Máme prízemný dom, takze zateplenie by asi vyslo na 5000€, a akurát tento rok plánujeme zatepľovať.
Odpovedať
http://www.sfrb.sk/sites/default/file...
Odpovedať
@moggie_1 hovorí sa okolo 20% takže s čiernou prácou to asi až tak nezatrasie. Vnímal by som to skôr ako predvolebnú kampaň, aby sa bolo čím chváliť, aj keď ľuďom to veľa neprinesie, ale hlavne, že to zaplatí daňový poplatník na niečom inom.
Odpovedať
Upustil som od toho, neoplatí sa mi zatepľovať celý dom, vrátane súterenu, zbytočnosť
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Dobrý deň, Pred časom som zniesol na portál zatepluj.sk dotaz či môžem požiadať o dotáciu ak budem meniť len pôvodné okná za nové a nebudem zatepľovať (z finančných dôvodov nedokážem zrealizovať celkové zateplenie naraz). Jedna sa o rodinný dom z roku 86, dvojpodlažná kocka z kvádrov s plochou strechou. Z portálu mi odpovedali nasledovne: „v prípade, že niektoré stavebné konštrukcie spĺňajú požiadavky platnej technickej normy, je možné o poskytnutie príspevok požiadať na zostávajúce konštrukcie. Príspevok bude poskytnutý len na obnovované konštrukcie, a to v závislosti na dosahovaných parametroch. Znamená to, že neobnovované konštrukcie musia spĺnať hodnoty stanovené technickou normou ako minimálne, ale musí byť splnené aj hygienické kritérium. Všetko to musí preukázať projektová dokumentácia, ktorou súčasťou projektové energetické hodnotenie.“ Vie mi niekto túto odpoveď pretaviť do konkrétnosti. Príklade, že pokiaľ nezateplím tak nebudem spĺňať minimálne požiadavky normy takže nič nedostanem. A o aké minimálne požiadavky technickej normy sa jedná, nakoľko neuviedli ani číslo normy.
Odpovedať
Dobrý deň, viete mi niekto prosím poradiť ohľadne dotácie na zateplenie domu? Máme hrubú stavbu, a zbieram informácie ohľadom dotácii kedže sa chystáme dom zatepliť. Vďaka
Odpovedať
Profilova fotka
@tatianax nemam detailne nastudovane, no videl som tam nieco, ze sa neuplatnuje na novostavby..
Odpovedať
@tatianax dom musí byt od kolaudácie 10 rokov starý
Odpovedať
System dotacii je navrhnuty tak, aby bol podstatne nedostupny vacsine ludi a aby si to ludia uvedomili az po volbach. De-facto ako vlaky zadarmo, dokonaly system ako 2 x platit nieco co ta zbytocne naserie. Najprv z dani zadotujes zeleznice a potom ked si kupis listok ta vysmeje dedko ci pubertak ktory pride na vlak skor a obsadi vsetky volne miesta. Domy si nestavaju socky, ale stredna trieda- aj nizsia stredna vrstva. Prave nizsia stredna vrstva si postavi domy ktore ako-tak mozu vyhovovat tym nejasnym kriteriam. Zvysok populacie sa im na to vysklada !!! Stale nieje jasne povedane ci do plochy domu sa pocita aj pivnica ci garaz. Kedze viem ako to chodi, ten moj dom bude mimo sance...skratka stredna vrstva. Niekedy ozaj lutujem, ze som az tak dobre situovany, kebyze som socka, poziadam o lacnu hypoteku, zateplim za statne prachy a dom mam zadarmo...tak ako tie vlaky a vy my to zaplatte :-x
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?