Zateplenie domu smerom od terasy

Ahojte, v projekte rodinného domu mám pri výkrese základov detail, kedy pri základoch domu je zároveň aj základ terasy a nie je medzi nimi tepelná, ale len hydroizolácia. Na druhej strane domu je v projekte 150mm XPS pri DT čkách. Samozrejme sa na to opýtam projektanta, ale zaujíma ma názor strechárov na to, či je to takto OK? Terasa bude krytá zhora strechou, 4 metre dlhá pri celej stene domu, ale inak zo strán otvorená.
Odpovedať
@trubiroh jasné, že je to hlúposť. Treba to zatepliť rovnakou hrúbkou ako zvyšok sokla a hneď na XPS napojiť izoláciu steny
Odpovedať
Profilova fotka
@trubiroh Tie DT z vonkajšej strany by som dal tenšie a do tej medzery potom izoláciu z XPS až po vrch betónu dosky
Odpovedať
@jakino @martosko Hneď sa mi to nezdalo, lebo z dvoch strán má dom zateplenie XPS 150mm a z dvoch, kde sú terasy nemá. Na tých dvoch stranách je takto pekne zateplené. Inak ešte neviete poradiť, čo je lepšie, ten navrhovaný fatrafol alebo radšej nataviť Glasbit G200 S40 v dvoch vrstvách postupne podľa rozostavanosti, najprv pod obvodové, potom pod priečky a potom doplniť ich na celok. Totož ako som čítal, tak po izolovaní fatrafolom to potom častokrát zničia pri murovaní. Ja budem mať základovú dosku zarovno s terénom, ale dom je na svahu a voda by mala odtiecť.
Odpovedať
Profilova fotka
@trubiroh Ak chceš riešiť hydroizoláciu ako je nakreslená tak je lepšie robiť to z izolácie na báze PVC lebo asfaltové pásy sa nesmú ohýbať do 90 stupňov. Keď pri PVC izolácii použiješ separačné fólie z oboch strán tak ako sa má, nemala by sa zničiť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?