Zateplenie domu grafitovým polystyrénom

Zdravím chcem sa opýtať ci bude stačiť na dom vymurovany z 35cm skvarovej tehly dať 12 cm grafitoveho polystyrénu
Odpovedať
@marek_p stacit na co?
Odpovedať
Ci stačí ako tepelná izolácia, ci sa rosný bod posunie az do izolácie, a hlavne ci je to vhodne bojím sa vlhnutia stien po zateplení
Odpovedať
preco by mali tie steny vlhnut? je stavba zle odvetrana? inak, co ja poznam parametre skvar.tehly tak by som dal 15cm minimalne. ale tych skvar.tehal byvalo od roznych vyrobcov takze neviem aku mate vy.
Odpovedať
@marek_p skvarova tehla je siroky pojem, ale vzhladom na mizerne izolacne vlastnosti skvarobetonu, rosny bod sa urcite posunie az do izolacie.
Odpovedať
Profilova fotka
@marek_p http://stavba.tzb-info.cz/tabulky-a-v... tu to vies pekne vypocitat, ale bude to v polystyrene. Neviem ake mas moznosti, ale by som kludne dal hrubsie. Lepidlo, sietku, a omietku musis dat tak ci tak, a rozdiel medzi 12 a 20cm polystyrenom je cca 5eur/m2.
Odpovedať
aka je to skvara vam neviem povedať ani ja dom staval dedo ktorý uz nežije viem len tolko ze ked som tam menil okna tak je plna nie dierovana. Nikdy tam nebol žiadny problém s vlhnutim ani plesňami odvetraná je asi tolko koľko sa normálne vetra. Mam tam euro okna s dvojsklom tak si myslím ze po zateplení sa začnú rosit okna, bude to najstudensi bod na stene. Ked som sa ale rozprával s jedným stavbárom tak mi povedal ze staré domy zatepluju iba vatou ze dom sa polystyrénom uzavre a začne vlhnut. Dom je ale od základov dobre odizolovany a podla mna ked je rosný bod vo vate tak je vata viac vodič ako izolant a ked sa da na vatu silikónová omietka tak dýcha asi rovnako ako polystyrén. Z východnej strany je prístavba ktorá je tiež vykurovana takze tam sa nebude zatepľovať vobec z južnej strany môže ist max 12 kvôli schodisku z boku domu a zo severnej a zo západnej strany by bola možnosť dať aj 15. Preto chcem ist do grafitoveho aby som menšou hrúbkou dosiahol rovnaký výsledok.
Odpovedať
Profilova fotka
@marek_p tvárnice sa robili zo škváry z fabriky, je to vlastne betón. Šedý polystyrén nemá natoľko odlišné vlastnosti, aby stačila menšia hrúbka, treba kúpiť najlacnejší a pod 15 cm ani neizolujte, pri škváre 20
Odpovedať
@jan45 najlacnejsi??? skor by som sa pozeral po hmotnosti ako po cene
Odpovedať
@doors454 po hmotnosti? na zaklade coho izoluje polystyren? na zaklade uvezneneho vzduchu a preto radsej ako po hmotnosti by som pozeral po rovinatosti dosiek , koli praci s nim ;-)
Odpovedať
@rkorba Ak sa rozhodnete overiť si kvalitu aj laickým postupom, nekvalitný penový polystyrén môžete rozpoznať aj sami. Prezrádza ho objemová hmotnosť, ktorá nesmie byť nižšia ako 13,5 kg/m3. Odvážte balík bežne predávaného penového (expandovaného) polystyrénu EPS 70F. Výsledky vášho merania porovnajte s hodnotami uvedenými v tabuľke, ktoré predstavujú normou požadovanú hodnotu. Ak je hodnota, ktorú ste namerali, nižšia, ide o penový polystyrén s nedostatočnými kvalitatívnymi parametrami.
Odpovedať
@doors454 hm, vyhoda 150S... (podlahovy), to ledva clovek unesie jeden balik... pricom ak dvihnem 70F, tak mam pocit, ze som ten EPS zabudol na zemi... cize nieco na tom pravdy bude :D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?