Zateplenie domu 20cm pena

Ahojte. Zvazujem lepenie polystyrenu penou. Zaujima ma vsak ci mate informácie alebo skúsenosti o tom ako to stou penou bude o 10-20-30 rokov. Nerozsusi sa? Nerozpadne? Viem zeje to lepsia prace len taka nečistota. Dalej sa chcem spýtať ci je nutne mur nejako ošetriť, napenetrovat alebo co ja viem co ešte. 3. Jenutna startovacia lista ak mam na sokli nakotveny 10cm xps? Alebo je to skor z zalezitost mensej roboty s vyrovnavanim?
Odpovedať
@truly okna su penene uz tych 30 rokov a vidis ze zatial drzia. Zo stenou netreba nic, listu netreba.
Odpovedať
Profilova fotka
Stena musi byt zbavena prachu ja som lepil na stary dom a penetroval som kvoli sudrznosti stien
Odpovedať
Jasne chápem ze tam nemize byt prach a nejake extra vybezky ken som nevedek ci penefrovat akebo nieco. Skor mi to pride leosie ak sa n8c nedava a pena naviaze priamo do soar a porov porobetonu. Co sa tyka oeny viem ze zvegra ak je vystavena slnecnemu žiareniu a poveternostným podmienkam. Je nutné kotvit? Pre lepsi pocit?
Odpovedať
Pri oknách má pena výplňovú a izolačnú, okno má byť zo spodnej strany podložené a po stranách ukotvené, pena okno nekotví resp. sa na to nemožno spoliehať. Štartovacia lišta nie je potrebná, ale miesto toho treba na stenu prilepiť armovaciu sieťkou a tú zo spodnej strany pretiahnuť popod izolačnú dosku a zaarmovať. Aké bude mať pena na fasáde vlastnosti o 20 a viac rokov nik netuší, tento systém je tu relatívne krátko, je to iba na vás.
Odpovedať
@truly pozri, nechcem byt zly, ale vsetko co sa pytas, je tu uz 100 x riesene... napr. tu http://www.modrastrecha.sk/forum/zate... to iste aj o pomurnici, treba viac hladat a menej sa pytat. Apropo, preco pises ako madar? Robotu s diakritikou si das, ale uz si to po sebe neprecitas? Nieked takzo po tebe lustit...
Odpovedať
@roman_x aky to ma dovod a učel, dikes
Odpovedať
Profilova fotka
@truly jasne ze to nemusis zospodu armovat, staci dat okapovu listu alebo rohovnik na sokel. 5 rocnu penu ktora je v tieni si uz urcite videl,, a stalo sa s nou nieco ? najskor nie,, tak si predstav ze je to 6 x dlhsi cas, no nestane sa jej nic,,,ked to bude chciet niekto postrhavat tak bude nadavat aj o 50 rokov ze to nejde dole, pri lepeni penou su kotvy zbytocne,, to zistis ked to budes robit, ja som mur napenetroval , trochu to posilni tu vrchnu vrstvu porobetonu, ale tak ci tak by si to neodlepil odporucam na kazdu dosku okrem peny urcenej na fasadu, pouzit aj kusok tejto peny, staci 4 bodky https://www.madmat.sk/tytan-60-sekund... netreba to potom fixovat,
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?