Zateplenie chalupy

Ahojte.cim by ste odporucili zateplit chalupu murovanu,ktora je v lese,je tam vysoka vlhkost? Hladam nieco "zdrave",ziaden polyst.. na cene nezalezi,kedze sa nejedna o vela m2.dakujem
Odpovedať
Nobasil
Odpovedať
@laicka jednoznačne Nobasil(napr.FKD-S) ktorý je určený na kontaktné zateplenie fasád,a určite má najlepšie tepelno izolačné vlastnosti.Pokiaľ dáte následne aj povrchovú úpravu na minerálnu vatu,vzdušná vlhkosť by nemala robiť žiadne problémy.A samozrejme-práca nemôže byť sfušovaná.
Odpovedať
Profilova fotka
Sklenná vata stráca 50% svojich tepelnoizolačných vlastostí pri 2% nasiaknutí .Tie úžasné tepelné vlastnosti má len v laboratóriu.
Odpovedať
Profilova fotka
je asi úplne jedno, čím si zateplite, nebojte sa polystyrénu.. ak ste názoru, ze minerálna vlna je zdravá, tak by ste mali vedieť, že ako spojivo tých vlákien je použitá kopa formaldehydu. polystyrén je nezdravý - tak prečo sa do neho balí jedlo v obchodoch a reštauráciach? :-) okrem toho sme obklopení toľkými "nezdravými" vecami, čo si ani neuvedomujeme, že takéto veci naozaj netreba riešiť.. ;-) dôležitejšie je dohliadnuť na kvalitu práce a určiť správnu hrúbku izolácie a nedať na názor typu, že to je tehla, tam "päťka" bude stačiť..
Odpovedať
@cuthalion mňa by len zaujímalo pri tom úžastnom polystiréne,prečo nenapíšete aj jeho tepelnoizolačné vlastnosti.dovolím si tvrdiť že nobasilu dajme tomu 5cm,sa nevyrovná ani 10cm polystirén,a za cenu 10cm.polystirénu si už zákazník môže kúpiť rovno minerálnu vatu.Pred pár rokmi keď bol polystirén a sklená vata veľmi drahé sa zateplovali budovy najčastejšie 5cm.polystirénom,a ľudia hýčkali-zateplil som.Za pár rokov sa ale ukázali tie úžastné vlastnosti polystirénu,a dnes už málokto zatepľuje mänším ako 10cm.prečo asi?Za posledných 20 rokov sú už overené tepelnoizolačné vlastnosti minerálnej vlny a polystirénu.A len taká posledná otázka-kúpil by si si jedlo keď by ti ho zabalili do minerálnej vlny?asi nie,pokiaľ nie si pojedač skla.takže argument prečo sa jedlo balí do polystirénu skôr patrí do inej diskusie.
Odpovedať
Profilova fotka
@cuthalion Polystyrén sám osebe nieje nejak extrémne nebezpečný.Zlé, škodlivé ,jedovaté sú retardéry horenia a najmä látky na zvýšenie UV odolnosti polystyrénových tabúľ.Napríklad úplne iný je podlahový polystyrén (ten UV filtre nemá) ako Fasádny polystyrén ,ktorý je napchaný všetkým možným svinstvom.Ja s tým pravidelne pracujem a každý kto s tým pravidelne pracuje , vie že polystyrén od rôznych výrobcov má rôzny smrad a s inou intenzitou.V škandinávskych krajinách Švédsko,Dánsko,Nórsko sú retardéry horenia a UV ktoré sa používajú v Slovakistane ,zakázané.Používajú sa iné drahšie. Asi tak nejak.
Odpovedať
Profilova fotka
@maersk keby ste čítali pozorne, tak som hneď na začiatku môjho príspevku písal, že je v podstate jedno, čím zateplí. nevypisujem ani neospevujem polystyrén, ako niečo úžasné a kozmické, len som sa snažil poukázať na fakt, že minerálna vlna z môjho pohľadu nie je o nič lepšia a zdravšia a za tým si stojím. Jednoducho tvrdenie, že polystyrén je zlý a škodlivý a minerálna vlna je zdravá a super je totálne zavádzajúce. Ako píšete, pred pár rokmi sa zatepľovalo 5cm izolácia /nielen EPS, ale aj MW / , pretože energetické nároky na bývanie a úsporu neboli také ako teraz a ani prepočty sa nerobili tak dôsledne. keď si dovolíte tvrdiť, že 5cm minerálnej vlny sa nevyrovná 10cm EPS, tak poďme k faktom :-) Minerálna vlna - najpoužívanejšia Nobasil FKD S hr. 100mm - odpor 2,75 - cena 8,64 Eur/m2 spolu s DPH http://www.nobasil.sk/kamenna-vlna/no... Polystyrén biely - Isover EPS 70F hr. 100mm - odpor 2,60 - cena 4,32 Eur/m2 spolu s DPH http://www.isover.sk/articles/index/5... Polystyrén sivý - Isover EPS Greywall hr. 100mm - odpor 3,20 - cena 5,64 Eur/m2 spolu s DPH http://www.isover.sk/articles/index/5...
Odpovedať
Profilova fotka
@cuthalion no a to si hovori predajca v oblasti stavebnictva. Porovnatelne parametre za viac penazi 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros :-) toto ja viem, predávam tieto materiály 10 rokov a aj som si k tomu zopár krát pričuchol na stavbe. aj ten retardér horenia je škodlivý pre človeka len v prípade, že sa polystyrén vznieti a vylučuje sa v dyme. všetko má svoje pre aj proti, neobhajujem lepšie vlastnosti ani jedného ani druhého. aj pri spracovaní minerálnej vlny sa viete nadýchať vlákien a zasrať si s tým dobre pľúca... :-) záver: - nech si každý dá to, z čoho má lepší pocit a to na čo má prostriedky
Odpovedať
Profilova fotka
@viperko :-) ja som len chcel poukázať na fakty..nech si každý vyberie sám, čo chce. okrem toho, tu sa nesnažím predávať, skôr inšpirovať, keďže by som rád tiež v dohľadnej dobe rád niečo postavil :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@cuthalion ja som to pochopil, nepisal som v tom prispevku o tebe, ale to je hadam jasne, nie?
Odpovedať
Profilova fotka
@viperko jasné, až teraz mi dokleplo.. cez sviatky mi pomalšie nabieha procesor v hlave :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ja sa hlavne bojim "nedychania" stavby a nasledne plesnami kedze sa tam kuri a vetra len vikendovo.este som nasla ekopanel zo stlacenej slamy?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?