Zateplenie cena?

poradte mi prosim kolko by stal cca material na zateplenie maleho bungalovu, podorys 12.5 x 8 m ??? chcel by som na zem 50 cm polystyren, na steny 25 cm polystyren, pod strechu 50 cm vatu. dakujem.
Odpovedať
1
2
@jozef83 do podlahy 50??? Čo??? Blázniš??? Toto je otázka na stránku dopyt.sk :-D :-D :-D Vieš si odvovodniť tieto čisla čo si napísal???
Odpovedať
jozef83: Si robíš srandu že 50 cm na zem? :-) Nudíš sa?
Odpovedať
@cvoky8 ja sa pytam ludi ktori stavali ze kolko to stalo cca penazi. ak 50 cm je vela do podlahy tak kolko cm dat?
Odpovedať
@jozef83 20-25 cm, záleží od toho, či je plyn alebo elektrina vyrátajte si objemy, ktoré potrebujete a potom násobte objemovou cenou 40 €/m3 EPS F biely 60 €/m3 EPS 100 S podlahový 20 €/m3 sklená vlna vybavené
Odpovedať
@jozef83 položím ti pár otázok: Aký dom chceš stavať? bude podpivničený? Vieš podla čoho sa počíta kde akú hrúbku izolácie? Aké chceš/máš základy? Pod dekou máš zhruba konštantnejšiu teplotu. Viac ako 25 je nerentabilné a nezmyselné. Dáva sa v priemere 10-14cm ale aj 20-25cm Takže vieš si odvovodniť takú hrúbku? Vieš aký prestup tepla tam bude?
Odpovedať
Profilova fotka
zachvilu budu ludia stavat iba s EPS mam taky pocit.....
Odpovedať
ako si prisiel na tych 50 v podlahe by som rad vedel
Odpovedať
@jankevely ked si to tak vezmeš tak systém MEDMAX je stavebnica z polystyrenu :-D :-D ;-)
Odpovedať
@blacksr plyn mame hned pri pozemku ale plyn do domu nechceme. rozmyslam nad kurenim elektrina + krb.
Odpovedať
@cubicomp niekto tu niekde pisal ze je dobre dom poriadne zateplit, ze je to rychlonavratna investicia. mozno som si ten udaj poplietol zo strechou, boh vie.
Odpovedať
@cvoky8 pivnice nie, ale dom ma byt vyvyseny, pravdepodobne z ytongu. zvazujem este vykurovanie finskou pecou, len problem su peniaze.
Odpovedať
@jozef83 ak ho fakt poriadne zateplíš, bude jednoduchého tvaru bez nejakých výklenkov, vikerov a podobne prípadne ešte aj natočený dobre voči svetovým stranám tak z neho môžeš urobiť aj pasív.. ale ved povedz bližšie, aký dom? aky typ, aký je pozemok, ako sú svetové strany, kolko chceš do toho investovať
Odpovedať
Článok sa načítava...
pozeral som orientačne: grafitový EPS od Isoveru 260mm na steny pri mojom bungalove výjde na cca 3350euro.. a ešte treba prirátať lepidlo, kotvy a robota... takže to bude aj takých 5000?
Odpovedať
laguna 9 od promiprojekt sa mi paci ale potrebujem mensie upravy. svetove strany urcil geodet, vypocital ze trosku susedov dom bude tienit v zime. na vyklenky, vikiere a ine architektonicke frajerinky zial nemam peniaze.
Odpovedať
@jozef83 nooo celkom pohodový domček, nenáročný.. tak šup steny z Ytongu P4-500 25tka úplne stačí a nato 20-25cm EPS, do podlahy 20cm EPS a strechu daj väzníkový krov (je lacnejší) a 54cm vaty do strechy v troch vrstvách po 18cm... a máš to úplne v pohode.. pokial sa poriešia aj kvalitné okná, osadené na pásky a dobre sa všetko utesní (tak treba rátať že treba dať aj riadené vetranie) inak by taká izolácia nemala význam.. môže byť? aký maš "budget" na stavbu?
Odpovedať
@cvoky8 veru pohodovy domcek. Na vikiere arkiere vyklenky sa vybodni, to sa uz nenosi :-). Sucastou projektu nie su izolacie? Tepelnotechnicky posudok? Divne nie? Ono to nie je len tak, ze sem supnem 20 sem 30 sem 50, ma to rozne dalsie suvislosti.
Odpovedať
@kriloter ved samozrejme.. všetko záleží od toho aký ten projekt bude... to už si musí dotyčný poriešiť so svojím projektantom :)
Odpovedať
@jozef83 naco ti je krb alebo finska pec? pises ze je problem s peniazmi, tak dobre zatepli a daj jeden zdroj vykurovania a pripadne lacnu alternativu, ja idem dat kond. kotol lebo mam plyn na pozemku + podlahovka a nic ine...
Odpovedať
@danifedor presne toto mi vravi manzelka
Odpovedať
@cvoky8 budget na dom mame 60 tisic, dalo by sa este dopozicat 10 ale neradi by sme... chcem investovat do zateplenia a do okien, ten ytong bude snad tiez dobra volba, to sa mi paci na nom ze je presny, lahky, dobre sa s nim robi
Odpovedať
@cvoky8 len EPS 3350 eur? ake ma rozmery dom ??
Odpovedať
@jozef83 14x10,5 bungalov ale je to 260mm grafitový takže pozor nato.. ale to mám prvú ponuku takže hladám aj dalej :)
Odpovedať
@jozef83 a badget dosť malý... ja som tiež chcel dom do 70.tis a nakoniec staviam do 100-110tis.
Odpovedať
@cvoky8 budget je maly ale rozmery su tiez male, 12,5x8 metra.
Odpovedať
@jozef83 tak už len jedna otázka.. stavanie svojpomocne?
Odpovedať
ano, samozrejme
Odpovedať
Profilova fotka
Takže povedzme že váš dom je obdĺžnik bez výklenkov a výška múru aj s vencom sú 3 metre. To je plocha okolo 120 m2 a keď odrátam okná dvere (povedzme že 20 m2), tak nám výjde plocha 100 m2 na zateplenie obvodového múru. Chcete 25 cm polystyrénu (neuviedli ste aký ale predpokladám klasický biely EPS 70), ja to zmením v rámci jednoduchosti na 20 cm grafitového polystyrénu (izolačné účinky budú v podstate rovnaké ako 25 cm bieleho). Napríklad Austrotherm EPS F stojí okolo 11 Eur za m2, takže cena polystyrénu bude 1100 Eur. Ďalej to bude treba lepiť, aby sme mali jednoduchú prácu použijeme penu na lepenie polystyrénu - 12 ks by nám malo stačiť t.j. 80 Eur. Potrebovať budeme pištoľ, slušnejšia stojí 20 Eur. Nakolko máme bungalow odpustíme si mechanické kotvy aj podkladový profil. Naopak nezabudneme zatepliť sokel, aby sme zabránili tepelnému mostu (rátajme 30 cm pod úrovňou zeme a 30 cm nad terénom) t.j. budeme potrebovať orientačne 50 m2. Aby sme ušetrili použijeme EPS perimeter namiesto XPS napr. Austrotherm Expert Fix o hrúbke 14 cm za cenu 5,8 m2 t.j. celkovo 290 Eur. Budeme potrebovať ďalších 6 ks lepidla t.j 40 Eur. Nepotrebuje použiť ani nopovú fóliu ani žiadnu drenážnu vrstvu (perimeter je dostatočne nenasiakavý). V interieri budeme zateplovať podlahu, keďže pod základovou doskou je pomerne stabilná plusová teplota, nepotrebujeme do podlahy až takú hrúbku, ako rentabilné vidím zateplenie s tepelným odporom R=5, na to nám bude stačiť 18 cm EPS150. Zvolil by som narozdiel od bežne používaného EPS 100 to z vyšším číslom, nakoľko je viac tvrdené a znesie vyššiu plošnú záťaž (istota je gulomet a cenový rozdiel mizivý). Takže ak dom má zastavanú plochu 100 m2, tak po odrátaní muriva, nám viac ako 85 m2 nezostane. Napr. Austrotherm EPS150 o hrúbke 18cm stojí nejakých 12 Eur m2 t.j. 1020 Eur. Pod polystyrén použijeme fóliu (stači aj tá ktorá bola pôvodne obal balíkov polystyrénu), nakoľko z niektorými asfaltovými izoláciami vie spustiť chemickú reakciu.Napokon ste chceli 50 cm vaty do stropu. Stropná konštrukcia je naopak kritickým miestom z pohľadu tepelných strát objektu a preto proti použitiu masívnej izolácie nemám nič, pozor však na vzduchotesné namontovanie parozábrany. Použijem trochu kvalitnejší matroš Isover Unirol 036 a nemusime požiť väčšiu hrúbku (dve vrstvy prekladané naprieč 20+20) v cene 10 Eur za m2 t.j. celkovo 1000 Eur (celkovo získame tepelný odpor v strope na úrovni R=11).
Odpovedať
@jozef83 ja idem stavat bungac 13,5 x 10m, z termalici je to lacnejsie ako ytong a kvalita rovnaka je to biely porobeton, mam dobre referencie na tento material z nezavislych zdrojov a dobru cenu. Tiez som chcel dat alternativu krb, ale ked som si spocital ze by ma s robotou a so vsetkym krb vysiel na cca 3000,-€, mozem dat ako alternativu pre mimoriadnu situaciu biokrb ten kupis za par supov a nepotrebujes ani komin...
Odpovedať
@stevosk teraz mam v tom jasnejsie, dakujem.
Odpovedať
@danifedor moj otec ma krb a nejak mu tam unika dym, nepaci sa mi to a stalo ho to vela penazi, dokonca mu uz aj opadava obklad, mne by stacilo aj toto http://www.krbova-kamna.com/haassohn-... tu termalicu si musim pozriet, ak by bola kvalita podobna ytongu, nebranil by som sa ani tomu
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?