Zateplenie bungalovu Eko 104

Zdravim, mam v plane stavat bungalov, projekt eko104 12,5m x10m, s tym ze obyvacka s kuchynou sa bude nachadzat v strede domua dispozicne bude vchod do domu z lavej strany. Tento dom bude musiet byt zdvihnuty asi 80cm nad zemou, pretoze pozemok je mierne sikmy smerom nadol od hlavnej cesty. Mam v plane dat 30cm (porfix, ytong)-podla ceny, a chcem sa spytat co? a kolko? mam zateplit od zakladov, podlahy, obvodovych murov, stropu atd, pretoze zateplovat budem. Tiez sa chcem spytat cim vykurovat ? na pozemku je plyn tak som zvazoval ze dam urcite konden. kotol a chcel by som este ako alter. teplovodny krb, tieto dva zdroje by som mal napojene na radiatori - pride mi to praktickejsie. Ak mate chut skuste mi poradit vase alternativy od murov, zateplenia, kurenia a vsetko co vas napadne....D A K U J E M.
Odpovedať
@danifedor Netreba dávať teplovodný krb, keď bude kúrenie plynom. Zbytočná investícia. Kúrenie plynom môže vyjsť na 150 € ročne len plynom, takže investovať 5000 € do teplovodného krbu je absolútne zbytočné. Bohate postačia kachle s malým výkonom. Alebo žiadne. Ako navrhnúť taký dom http://www.modrastrecha.sk/forum/obvo...
Odpovedať
kúrenie plynom :-D :-D :-D
Odpovedať
zdravym aj mi ideme na jar stavat eko 104len vo vacsej verzii.steny dame 25cm porfif a nato 25cm izolacia.na strop 40cm vata.podlaha 15cm polystyren.okna 3skla a sedem komorove.a kedze je odnas najblizsia pripijka pkynu 150m tak dame kotol na pevne palivo pkus do obyvacky krb.
Odpovedať
@martin25 Zbytočné dávať dva zdroje na drevo do tak perfektne izolovaného domu. Buď len kotol na drevo s AN, alebo krbové kachle / krb a k tomu nejakú lacnú formu el. kúrenia pre komfort.
Odpovedať
akumulacna nadrz sa da pouzit aj do radiatorov?dajme tomu dal by som tu 1250 litrovu nadrz a otazka znie kolko vydrzi byt nabita?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?