Zateplenie balkóna - dlažba priamo na extrudovaný polystyrén

Profilova fotka
Potrebujem zateplit balkonovu žb dosku. Zhora mam vsak k dispozicii iba 10 cm, preto som premyslal, akym sposobom to urobit, aby som mal na nom co najvacsiu hrubku izolacie. Napadli ma 2 moznosti: 1. cely balkon obalim styrodurom a dlazbu polozim priamo na xps bez poteru. Cize skladba by bola: žb doska, lepidlo, styrodur 9 cm, lepidlo a 2x sietka, tekuta hydroizolacia, flexi lepidlo a dlazba. Tu mam obavy, ako sa bude spravat dlazba. 2. skladba: žb doska, lepidlo, styrodur 7 cm, poter hrubky 2 cm, tekuta hydroizolacia, flexi lepidlo, dlazba. Tu mam zas obavy z 2 cm poteru, ani neviem, ci je mozne tak tenky poter urobit, ci to nebude robit problemy. Ktory variant by ste mi odporucili? Dakujem
Odpovedať
daj aspon 4 cm poteru s karisietou a 5 cm izolacie--stratis nieco na izolacnych schopnostiach ale 2 cm sa ti potrha,polame a neviem co este vsetko... tu 1 alternativu by som uz vobec neskusal
Odpovedať
Polož bez poteru sirodur flexibilne lepidlo sietka mám to už tiež a je to o.k
Odpovedať
Profilova fotka
Zatial je to 1:1 :) Este ma niekto podobnu skusenost? :)
Odpovedať
Profilova fotka
Na styrodur sa v exteriéri priamo dlažba nemôže dávať(v interiéri kde nedopadajú priamo slnečné lúče to je možné).Je to kôli pohlcovaniu a odvádzaniu teploty z dlažby.Ak slnečné svetlo priamo dopadá na dlažbu tak ju veľmi rýchlo rozohreje na veľmi vysokú teplotu ,styrodur neodvedie teplotu .Stačí aby slnko zašlo za mrak a teplota na povrchu prudko klesne ,čím vzniká veľké pnutie a časom dchádza k defektom na špárovke a lepidle.Dielo skázy dokončí zima a mráz . Ak by ste sa predsa len rozhodli pre túto alternatívu tak teba použiť dlaždice s max rozmerom 150 x 150 mm a čo najbledších farieb. Sú aj originál materiály na takúto pokládku (nespomeniem si na názov) len ich cena je astronomická.
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros dakujem. Odporucili by ste mi dat aspon nejaky minimalny poter? Akej hrubky? Pozeral som par technickych listov poterov a niektore su od 1cm. Inak priamo na styrodur som premyslal dat velkoformatovu dlazbu z prirodneho kamena hrubky 3cm, s rozmermi 90x50cm.
Odpovedať
Profilova fotka
velkoformatovu dlazbu z prirodneho kamena hrubky 3cm, s rozmermi 90x50cm toto je dobré riešenie.Poter min 3,5 cm.
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros Dakujem. Pravdepodobne skusim pouzit styrodur 4000CS, ma vyssiu pevnost v tlaku. Dlazba bude z travertinu, kremovo-biela. Balkon je orientovany na vychod, takze silneho slnka sa tam nebojim, skor problem moze robit to, ze balkon je z 1/3 nekryty.
Odpovedať
Profilova fotka
Myslím že všetky styrodury vyhovujú svojou pevnosťou na tlak.Dlažba do exteriéru musí mať menšiu nasiakavosť ako 3%. kuk sem http://www.asb.sk/tema-mesiaca-2013/i... je tam toho viac treba si to prečítať
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros Travertin ma nasiakovost 0,9%, to by vyhovovalo. Mrazuvzdornost 8,3 MPa - tu netusim, aka je minimalna vyzadovana hodnota do exterieru.
Odpovedať
Profilova fotka
Este otazocka ohladom hydroizolacie - predpokladam, ze na balkone nemozem pouzit hydroizolaciu, aku som pouzil v kupelni - ceresit CL51. Pouzit teda na cementovej baze (vid vas link)?
Odpovedať
Profilova fotka
ceresit CL51 v TL píšu že je určený pre inteiér
Odpovedať
Ja budem davat sikabond t8, aj lepit dlazbu s nim.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Mám vonkajší balkón 150 x 650 orientovaný na východ, ale slnko prestáva svietiť na neho až okolo 14,00 hod, Dlažba je položená priamo na styrodure - výsledok je, že slnko tak rozpáli tak dlažbu, že mi z neho tečie biela tekutina... Takže mám dve možnosti: buď dať dole dlažbu a znova ju položiť až na poter, alebo prekryť balkón tak, aby tam nesvietilo priame slnko... Rozhodol som sa pre druhú možnosť a stihol som to do prvého snehu. Dlažbu opravým na jar.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@johny18 Zdravim. Ako ste riesli nakoniec ten poter na balkone? Robili ste poter, alebo len presietkovali?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?