Zatekanie vody do pivnice

Profilova fotka
čaute , chcem sa spýtat ohladom izolácie okolo domu. Po izolovaní dával sa tam Fatrafol ale nelepil sa iba sa prichytával na lišty a + nopová fólia ale opačnou stranou kvoli tomu aby sa nepoškodil fatrafol. Ak vonku prší tak vždy mam pivnicu pod vodou. Je to zatial iba začiatok stavby takže prvé poschodie tam nieje. Do budúcne chcem oklo domu dlažbu a odvodnovacie kanály pridam okolo celého domu. Malo by to potom prestat alebo ešte teraz nutné treba odkopat a lepšie izolovat ? Dom je cca 3m v zemi. + pridával som na spodok k základu štrk a drenážnu trubku obalenú foliou textilnou.
Odpovedať
@gothor22 to máš dobre pozváranú tu fóliu? čím je chránená proti poškodeniu na stene? trochu nerozumiem na aké lišty je prichytávaná a ako? Ako je spojená s vodorovnou časťou v podlahe? samozrejme že nesmie tiecť už teraz, veď by mala tvoriť nepremokavú vodotesnú bariéru, ak tomu tak nie je, lepšie to nebude, snáď možno horšie. Foliou izolovaná stena má vyzerať nejak takto, tvoja je akási dokrčená, miestami mám pocit že chýba, vidno tam tiene na spojoch, teraz neviem či sú to diery, alebo ako. http://www.hshizol.sk/wp-content/uplo...
Odpovedať
@gothor22 folia dobra, ale realizacia katastrofalna, maju vobec certifikat o absolvovani skolenia Fatrafol? Ved ta folia je znehodnotena. Prichytavat foliu klincami je ako opravovat defekty pripinackami. Ak to mate okolo domu obsypane, tak bude oprava financne a casovo narocna.
Odpovedať
Pokiaľ je tam spodná voda,to musí byť 100% vaňa,inač to nemá význam a sú to vyhodené peniaze.Hento vyzerá len ako izolácia proti zemnej vlhkosti,aj to dosť lajdácky spravená.Keď je to len po daždi a potom sa voda stratí,pomôže dobre spravená a vyspádovaná drenáž.A vodu zo strechy odviesť čo najďalej od domu.
Odpovedať
Profilova fotka
@gothor22 bohužiaľ, všetci predprispievajúci majú pravdu, oprava je prakticky nemožná, ani obkopanie celého muriva nepomôže, pretože voda ide spod podlahy, čiastočne pomôže dobrá drenáž, vlhko tam bude stále..
Odpovedať
@gothor22 Ak máš problémy so spodnou vodou už teraz, tak sa to asi nezlepší. Máš ten Fatrafol aj pod stavbou? Máš to riadne pospájané? Je z toho urobená vodotesná vaňa? Asi nie, keď sa ti spodná voda natlačí do pivnice. Nestačí to izolovať len zboku. Zospodu si voda nájde cestu. Ako hlboko pod povrchom máš spodnú vodu? Ak je to viac, ako spodok pivnice, tak by pomohlo spraviť veľkú vsakovaciu jamu položenú nižšie, ako je spodok pivnice ďalej od domu a vodu, ktorá stečie pri dome odviesť do tej jamy. Mne robili pivnicu pod záhradným domčekom, ale to je celé obalené zospody tou izolácoiou - Fatrafolom. Ak je vysoká spodná voda, tak v podstate pivnica je trochu ponorená vo vode, ale vnútri je úplne suchá. Nemám problém so zatekaním aj pri dažďoch. Pozri môj fotoblog, ako to robili.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav fatrafol sme si robili sami bolo nám tak dopočurené pochytat samonatlkacími klincami na tie lišti co vidiš na obrázku č. 2 . na spodku prečnieva 20 cm na základy až následne je tam tak isto uchytená aj nopová folia a okolo celého domu štrk a drenážna trubka. Moj pohlad na to teda aspon si myslím že to preteká cez hornú deku pretože mam deku spravenu teda strop v pinci a pokračovat budem až teraz na Jar. či to nemože presakovat cez ten betón teraz ked prší.
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser no to bol problém že sme si to robili asi sami. No akože zasypané to muselo byt pretože mm dom vo svahu a začalo to padat postupne a potreboval som sprait izoláciu čo sme riešli fatafolom a následne nopovou fóliu ešte. tuto su lepšie videt aj fotky.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 dakujem za foto aspon viem ako sa to má robit sice už asi bude neskoro teraz. Naštastie problém so spodnou vodou nemám žiadny. Vody je vždy vidiet že steká zhora a potom mi to dole spraví menšiu kaluž.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?