Zatekanie pod oknom terasa

Prosim o pomoc co mam robit. Zateka nam pod oknom ako je vypodlozene klinami. Z vonajsej strany sme nalepili ipu pod oknom styrodur a nakoniec zaliali betonom terasa. Rozmyslal som ze by wom vybral ten styrodur a skusil opravit spoj na izolacii ( ipa ) ale bojim sa zlej nedostupnosti. Samozrejme budeme robit poter na terasu a ten vyspadujeme. Zatial beton je v rovine ale niekde zrovna pred tym oknom je mierny bubon kde sa hromadi voda. Dakujm za rady...
Odpovedať
@missen moja žena prikladá handry, keď zahadzuje dážď v tú stranu do dverí. Funguje to dobre, mláky žiadne.
Odpovedať
To je fajn, len by nemala ta voda co tam byt. To nie je idealne riesenie
Odpovedať
Profilova fotka
Ked bude sucho skus hadicou ci zateka medzi ramom a stvebnym otvorom tam budes musiet pretesnit ipu Alebo zateka medzi ramom a kridlom tam treba kuknut odvodnovacie zliabky a nastavit kridlo.
Odpovedať
Vies co skusal som liat vodu na spodok ako je terasa. Ale zistil som ze je ipa naprd spravena. Preteka to cez kolik pod oknom. Len otazka ako opravim ipu ked z vonkajsej strany je zaliata betonom. Pod oknom je 4 styrodur ze by som to vytiahol . A dorobil. Alebo z vnutornej strany vyskrabem purpenu a dolepim ipu. Ked budem na dome spravim lepsie foto. Dakujem za info :-)
Odpovedať
Ak inak bude spravena terasa vydlazdena a vyspadovana tak to nebude zatekat. Ale musim to spravit nech to je ok.
Odpovedať
@missen Keď to budeš mať suche, natri to tekutou hydroizolaciou a vlož do toho hydroizolačnu rohovu pasku a znovu pretri. Celkom ti to problem neodstrani ale už ti tam pretekať nebude. Poter ne terase ti to vyrieši. Ver mi ja som mal tiež ten problem. Na terase rovno pred francuzkym oknom mi voda stala a po daždi stala aj za oknom. Keď som to zatrel, bolo ešte trochu vlchko, ale voda už nestala.
Odpovedať
@missen Ja som si dal veľmi záležať hlavne na terasovych dverách aby sa mi toto nestalo. Ext. Páska+ penetrácia + butylova páska, + tekutá hydroizolacia
Odpovedať
@missen Ale pozri čo sa stalo nám keď nám pršalo do terasovych dverí akoby si ich oblieval hadicou. Skoro ma je... keď mi to žena poslala do roboty. Prišli sme nato že to spôsobila magnetická sieťka, ktorá bola zaseknuta v tesnení a cez ňu tiekla voda do rámu ( kanáliky nestačili vodu odvádzať) a takto sa nám valila dnu. Kto by to povedal.
Odpovedať
@blackomt uff, no ako dobre, ze som dal na terasu obycajne balkonove dvere... podlaha to prezila?
Odpovedať
@gashtaan Ahoj našťastie podlaha je OK. Predpokladám že svoju úlohu zohrala aj vodotesná fólia pod ňou.
Odpovedať
@gashtaan Hm, @blackomt tam ma PSK portal, takze su to vlastne klasicke balkonove dvere, akurat sa neotvaraju ako kridlo ale posuvaju do boku. Ale princip tesnenia je uplne rovnaky ako na balkonovych dverach, resp. je to take velke "okno". Keby tam mal HS portal, to by uz bola ina rec, tie vseobecne tesnia horsie.
Odpovedať
@danculd ja mam na terasu "okno", takze tam mam 3 tesnenia... neviem si predstavit, ako by sa cez to mohla dostat voda dovnutra.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gashtaan To mam aj ja na PSK portali od Slovaktualu, 3 tesnenia, aj system zatvarania je rovnaky ako na okne. A predpokladam, ze to ma podobne aj @blackomt na jeho PSK, otazne je ci nema ramy nejako prehnute a zle mu tesnia.
Odpovedať
@blackomt Zle nastavena poloha kridla (vyska vzhladom na ram). skus upatrne strcit srobobovak cez gumu zvonka v spodnej casti, uvidis, ze tam hravo vojde. cize gumy dobre nepriliehaju.V takom pripade hnany dazd alebo sneh v pohode prefuka cez tu gumu. Treba dat dole tie krytky naspodu kovania a su pod nimi 2 sesthranne skrutky, ktorymi sa da nastavit poloha kridla vzhladom k ramu. Pritlak sa nastavuje otacani trnov, ktore su na boku ramu, ale na to si asi prisiel :) Inak ak su "gumy" (silikony) v poriadku, tak nie je dovod aby voda pretiekla dnu alebo aby vobec vnikala do ramu. Die otvory v rame su len preto, aby mala voda kam odtekat, ked je okno sklopene "na vetracku"
Odpovedať
@xaxaxaxa ved pisal, ze mal privretu sietku v tych dverach...
Odpovedať
no tak jasne, ja som mal yle nastavene to kridlo, ale len cez neho fukalo
Odpovedať
@xaxaxaxa Tá posuvna ako som dal dole tú sieťku tesní vyborne, odvtedy som uz nemal žiadny problém s vodou.
Odpovedať
Dakujem moc za rady ... ruren tou lepenkou to mam spravit zvnutra okna alebo to predsa spravit zvonka ako je terasa.? Ak ano vyskrabem styrodur a urobim. Hej ked bude dlazba tak tam voda sa nedostane uz. Ja som bol v soku ked som to uvidel. Vsetky francuzske okna su ok len toto jedno. :-D
Odpovedať
@missen Ja som nehovoril o lepenke, ale o tekutej hydroizolacii. Natri na betón aspoň 10 cm pas a takisto pod oknom 10 cm nad betónom vtlač tam tu pásku a znvovu pretri.
Odpovedať
@blackomt ta terasa na fotke nie je podstresena ?
Odpovedať
Ahoj ruren, ja som našiel toto : http://www.denbraven.sk/hydroizolacne... to ale si nemyslel vsak ? daj mi radu :) diky
Odpovedať
@bungalov866 Nie nie je podstrešená. V zime mi slniečko keď aj trošku zasvieti vyhreje 2x detskú izbu a celú obývačku s kuchyňou. Bude tam pergola .
Odpovedať
@missen Môže byť aj to. Ja som mal tiež dvojzložkovu, ale inu značku. Poriadne to natri, vlož do toho ten izolačny pas a znova pretri. Keď to vysuši pre istotu to pretri ešte raz a maš po probleme.
Odpovedať
Najskor treba najst presne to miesto odkial voda ide. Kludne tam moze byt aj nieco zaseknute a potom cez to takto presakuje
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?