Zámková dlažba k dverám

Čaute. Ako ste napojili zámkovú dlažbu k dverám. Mám osadené vchodové aj terasové dvere na purenite za tým je hydroizolácia a k tomu som priložil xps. A teraz robím zámkovu dlažbu. Kamarát čo to robieva že on orezáva xps na výšku dlažby a tú da čo najbližšie. Mne to príde že tam vznikne dosť veľký tepelný most a by som tam to xpsko nechal na celú výšku. Čo je podľa vás správne?
Odpovedať
Ja som to robil podľa obrázku vpravo. Áno TM tam je tiež som sa snažil ich čo najviac eliminovať ale tu je funkčnosť a estetičnosť pre mňa dôležitejšia.
Odpovedať
@jumt chves sa pozerat na ten pasik, ci ako to chces riesit? Treba orezat, a dat zamkovku k dveram.
Odpovedať
Profilova fotka
Tiež ma čaká vyriešenie podobnej situácie. Ja zvažujem skôr, že zrežem polystyrén pod 45° a zároveň aj dlažbu. Tým možno trošku eliminujem vznikajúci TM. Zároveň, keď sa dávalo podlahové kúrenie, tak som dal hadice usadiť čo najbližšie dverám + zhustiť rozostupy.
Odpovedať
Profilova fotka
@jumt a to je predsadenaa montaz okien a dverii pred stenu ci klasicky osadene do otvoru? este by xcelo doplnit skicu o murivo, podlahu a jej zateplenie a hrubky materialov.
Odpovedať
@abobo a co to meni? Lebo prave sa hram aj ja a presne toto budem riesit, tiez. Dvere na porfixe, montaz na kraj otvoru. Vnutri podlaha izolovana 24cm. Z vonka sokel 20 na stenu 25. A cil rad ako to neposrat a aby to aj vyzeralo dako. Tuto @jumt ma aspon purenit ja som ho somar nedal.
Odpovedať
@palo18 Ak je predsadená montáž eliminuješ tým styk zámkovej dlažby k múru pri ostení. Ja to mám tiež na purenite a predsadené. Zatiaľ jedna vykurovacia sezóna a nepociťujem nejaké extra prieniky. Kamerou som to ešte nestíhal minulú zimu prejsť. @lordxor pekný obrázok uvažoval som tiež nad týmto riešením ale v čase keď sa dokončoval dom a teda sa pokladala zámková nebola už sila, chuť a ani peniaze na takéto fičuri. Flexou to pekne podľa mňa neodrežeš určite buď stolovou pílou alebo vodným lúčom.
Odpovedať
My sme davali 2 cm velkoformatovu dlazbu do strku. Moj muz to urobil tak, ze pod dverami zrezal xps asi na cca 5-6 cm. Dal tam kleber, na to jazierkovu foliu a prisypal strk na vysku cca 2 cm pod oknom, aby nam to presne vyslo 🙂. Ci je to spravny postup veru neviem, ale nic lepsie mu nenapadlo 🙂. PS. neviem preco sa mi nacitala fotka hore nohami, ale neda sa to uz upravit...sorry.
Odpovedať
Profilova fotka
@treborztv presne tak... 😉
Odpovedať
Profilova fotka
@palo18 pri klasickej montazi uz je to jedno, ta sama o sebe neni dobrym riesenim. ale sak daj skicu, mozno niekoho osvieti a pride s revolucnym riesenim...
Odpovedať
Riesite imaginarny problem. Vacsinou tam je nejaky purenit/rozsirovak. Potom cely okenny/dverny ram nad tym uz nie je tepelny most? Dlazba na XPS az k oknu/dveram a vybavene. Stratite na tom asi 0,01€ mesacne na kureni oproti tomu, keby tam trcal XPS po vrch dlazby. 🙂
Odpovedať
@jumt Neviem či by som to bez XPS nazýval úplne tepelným mostom. Veď aj purenit je tepelný izolant, a nie zlý. Tepelný odpor je tam určite oslabený, ale nemyslím si, že by to nejako zásadne ovplyvňovalo stavbu. Vždy sú niekde slabšie miesta. Min. okná. Ide o to, či to bude robiť problém. Koľko ľudí tam má namiesto purenitu tehlu alebo ytong. Som v rovnakej situácii a práve dnes mi k purenitu vylejú na ten zrezaný XPS ešte 12 cm betónu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Dobrý deň, prosím čo treba dať medzi purenit a kamienky ak to mame takto? Ďakujem
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?