Ytong 300 Lambda skúsenosti so zateplením

Ahojte neviem to nikde nájsť máte niekto Ytong 300 Lambda + 12cm EPS.. rosný bod bude v poriadku? poprosím skúsenosti a rady ďakujem
Odpovedať
1
2
@2action nedavaj lambdu a pridaj polystyrenu trocha
Odpovedať
@sysell už to mám postavené.. lebo som mal lambdu za cenu obyč. 300
Odpovedať
@2action neviem či si si v akcii nenakúpil problém. Daj si spočítať kondenzačnú zónu a difúziu vodných pár a uvidíš, alebo inak, ak zabrániš difúzii vodných pár z interiéru nie je problém.
Odpovedať
nechcem ta strasit ale tuto kombinaciu mam doma lambda 300 + 200 Sedy EPS. A musim priznat ze to bolo velmi nestastne riesenie. Tvoja hrubka EPS je podla mna nedostacujuca ale vacsi problem (na zaklade osobnych skusenosti) vidim vo vzduchovej nepriezvucnosti 300 vky lambdy. Bohuzial zvukovoizolacne vlastnosti tejto tvarnice su dost zle a zateplenim polystyrenom ich este zhorsis a tym padom budes pocut ako ja v dome dost ruchu z okolia. Samozrejme na toto ta nikto z predajcov neupozorni takze len aby si vedel.
Odpovedať
No dúfam, že na tom nič nebude lebo máme tak v projekte
Odpovedať
Profilova fotka
Tak neviem ale my mame dom z Lambdy 300mm a teda ked zavriem okna nepocujem nic... A nerozumiem ako by sa to mohlo zateplenim zhorsit? Akoze bude viac pocut ako ked je dom nezatepleny? Tiez ideme zateplovat sedym polystyrenom 200mm.
Odpovedať
@2action Ked tu vidim tie dristy ako pocujes ze si vonku niekto prdol a ako je 20 cm malo, radsej ani uz necitaj lebo ta je..bne s tych kydov. Daj si tam aspon 15-20 a neries sracky o difuiziach. Dnes kazdy normalnejsi dom by mal mat rekuperacia a tam mozes dake vodne pary kaslat.
Odpovedať
@rebecca363 http://www.modrastrecha.sk/forum/zate... Ano je to to o 3 az 4 dB co sa sice zda nic ale je to v skutocnosti straaasne vela. Moja zena tiez "nepocuje nic" az kym ju na to neupozornim a potom si to zacne vsimat a zrazu pocut :)ale zial kazdy sme ini a vnimame veci odlisne. Sme asi 10 km od letiska a lietadlo teda pocujeme statocne.
Odpovedať
@sysell predtym niez nieco nazves kydom a dristom tak by si si mal o tom nieco najprv precitat: http://stavba.tzb-info.cz/zateplovaci... Ako som spominal uz vyssie lamda hrubky 300 mm ma uz sama o sebe katastrofalne zvukovoizolacne vlastnosti a EPS ich este zhorsi, ale kludne mu rad dalej , mozno ta potom pozve na brigadu ked bude musiet zmenit material na zateplenie 8-)
Odpovedať
@roman_13 Prosim a co ma teraz plakat a posrat sa z nejakeho merania ze pri nejake frekvencii je tma mozno jekay slabsi utlm alebo co? katastrofalmne.. hmm zijem v dome z kvadry, mam dom z yutongu a ze by mi vadil hluk to sa fakt povedat neda, cele leto mam otvorene okno takze mi je to i riti. Ked budem stavat vedla dialnice potom to budem mozno riesit., Co mu teraz akoze odporucas mam obstavat dom tehlov aby mal lepsiu akustiku?
Odpovedať
@sysell klidek 8-) Je to jednoduche, ked vzduch je tepelny izolant a vyrobcovia ho davaju cim dalej tym viac i do porobetonu, tak zakonite ho oslabuju co po statickej i zvukovej stranke. Preto treba pouzivat murivo za ucelom statickej a akumulacnej stranke s dostatocnou hutnostou a izolant na tepelnu izolaciu Jednoduche ako facka 8-) . Frekvencie su pre znaleho cloveka, aby si vedel predstavit jednotlive zvuky a ich utlm pri pouzitom materialy. Hlas pri rozpravani ma 0.3-3.4kHz.
Odpovedať
@2action Na tvojom mieste by som dal na stenu 20 cm tvrdej fasádnej vaty. Ja mám tiež dom z pórobetónu a po zateplení 10 cm sivým EPS zrazu počujem oveľa viac zvukov z ulice. Tiež mi to nejako vážnejšie nevadilo, kým si sused nekúpil psa...
Odpovedať
Článok sa načítava...
O zvuk mi ani tak nejde ako o rosný bod a podobne :)
Odpovedať
Profilova fotka
@jakino ze EPS nie je zrovna dobry zvukovy izolant beriem, ale aby zosilnoval zvuk si fyzikalne naozaj neviem predstavit :)
Odpovedať
@majkoj Tiež som tomu nechcel veriť, kým som si to nevyskúšal na vlastné uši. Dokazujú to ale aj laboratórne merania. Ak si dobre pamätám, tak 10 cm EPS zhorší zvukovú nepriezvučnosť o 2 dB. A keď 3 dB znamenajú dvojnásobok hlasitosti, je to dosť výrazné zhoršenie
Odpovedať
prišla odpoveď z technickej podpory Ytong :) při použití zateplení polystyrenem EPS, tl. 120 mm bude rosný bod v izolantu (to je v pořádku). Dle české normy vyhovuje tato tloušťka EPS (resp. tato skladba) na doporučené hodnoty součinitele prostupu tepla - tedy toto zateplení je možné použít.
Odpovedať
Profilova fotka
@jakino ukaz mi tie merania prosi :)
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj no neviem mozno ze to co by tuha konstrukcia svojou tuhostou a hmotou pohltila je najprv zosilnene rozkmitanim Eps? Ja by som tomuto teoreticky aj veril
Odpovedať
@majkoj nie moc odborna prezentacia, vyzera to ako nejake zhrnutie pre deti: http://www.sgforum.sk/userfiles/weber...
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj @gashtaan http://m.tzb-info.cz/zateplovaci-syst...
Odpovedať
@abobo testovacia zelezobetonova stena o objemovej hmotnosti 350±50 kg/m³... to je nejaka blbost, nie?
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan ano to som tiez postrehol. Beton ma hustotu radovo vyssiu... niekto sa sekol mozno chcel napisat porobeton a napisal zelezobeton.. ;-)
Odpovedať
@abobo aha, to je len typo - ma tam byt plosna hmotnost na m2. V tom PDF co som tu dal je to spravne.
Odpovedať
@2action Dobrý deň, tu je super tabuľka na výpočet rosného bodu http://www.tzb-info.cz/t.py?t=16&i=68.... Mám link z tohto článku http://pasivnydom.blog.cz/0905/dychan..., kde je aj pekne tabuľka vysvetlená
Odpovedať
@deniska12345 ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan @abobo nuz podla toho v tych podstatnych frekvenciach (doprava) zhorsi kazde zateplenie zvukovu neprezvucnost. Nejde mi to do hlavy ako by to bolo mozne. Viem si ale predstavit, niekolko vysvetleni so zlou metodikou, ale predpokladam, ze to nerobili totalny lameri...
Odpovedať
Profilova fotka
Jedine co ma napada, ak to merali s kovovymi kotvami tak si to viem predstavit...
Odpovedať
@majkoj vo vyssich frekvenciach zlepsi... nechapes nahodou ten graf naopak?
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj pozeral som to aj na nemeckych strankach. je to tak...
Odpovedať
Profilova fotka
Problem asi budu frekvencne pasmo pod 300 Hz, lebo tu vseobecne suvrstvie vykazuje R pod 40 dB. A ked takej hodnote este do 10 dB ubudne, pruser je na svete...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?