Vzduchova medzera - zateplenie zakladov

stavbari mi nalepili 10cm XPS na zaklady "na buchy" cim vznikla medzi XPS a murivom medzera cca 2cm. kazda platna je uchytena 3 kotvami jedna v strede a dve po bokoch v spoji, kde drzia aj vedlajsiu platnu. aky mate na toto nazor?
Odpovedať
@dzonson kup si nizkoexpanznu pur penu prepichni pistolou xps a vystriekaj to.
Odpovedať
No treba sa opytat ludi co maju takto zateplene roky rokuce kedze sa takto normalne zateplovalo.Ale prisiel debilko ze to unik tepla a pod.a uz sa ma davat lepidlo kolo celeho polystyrenu.a vtedy nik neriesil ani potom.a dnes toto riesite vsetci.
Odpovedať
@emilia25 kedysi sa byvalo v zemliankach a kamennych hradoch a teraz vieme, ze to nebolo to prave orechove, tak sa treba pozerat dopredu a rozmyslat sedliackym rozumom.
Odpovedať
@rkorba čo mi vraví sedliacky rozum, že v dnešnej dobe je raz toto dobre a o rok už nebude.za chvíľu povedia,že polystyrén je nebezpečný pre zdravie a húfne ho budú dávať dole, lebo kedy si bol zdravý a dnes už nie.o Tom je cele stavebníctvo,ale je to tak vo všetkom.takze naozaj treba sedliacky rozum používať stále.
Odpovedať
@emilia25 ----> koník alebo zjem aj vlek :-|
Odpovedať
@emilia25 sedliacky rozum môže používať len niekto kto rozum má, nechajte to teda radšej na niekoho iného
Odpovedať
Tak co teda? Dam im to aspob zo spodku zastriekat nizkoexpanznou penou? Bude to mat vyznam? Jedna sa mi hlavne o vlhkost a kondenz, kedze je to montovany drevodom
Odpovedať
@dzonson urcite vystriekat vsetko co sa da ako napisal rkorba.
Odpovedať
@miroslav33 tak ako som síce žena ale s mužom sa bavim o vsetkom a ako píšem vtedy muž zateploval takto na capky a nie len jeden dom či školu.takze vtedy to bol správny postup a dnes?už zrazu zle lebo... A zrazu postup iný a aj ten už o pár rokov bude zlý.
Odpovedať
@emilia25 nebude, len to treba spravit raz a poriadne, cize neodvetrana fasada alebo sokel a bude to OK. Normalne to nalepit na PUR lepidlo a kotvit.
Odpovedať
@rkorba a takto to majú riešiť majitelia všetkych budou čo sa zateplili pred 10timi rokmi.proste keď sú živnostníci dlhé roky majú svoj štýl práce aj keď aby majiteľ neplakal tak podľa bohužiaľ terajších postupov aj keď aj ten prvý je správny.
Odpovedať
Myslite, ze moze byt vzduchova medzera jednoducha cesta pre mysi a ine hlodavce, aby sa dostali do EPS? Medzi EPS a XPS je len plastova zakladacia lista. XPS bude asi 40cm pod urovnou terenu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@dzonson Ak si ešte nič nepodnikol,tak vyplň medzeru medzi stenou a polystyrénom penou,ale iba z vrchu.Nič neprepichuj,iba to uzavri penou. Uzavretá medzera nie je žiadny problém.Výkop zahrnieš zeminou,ktorá platnu bude fixovať. Proti myšiam...... predsa budeš robiť dookola určite chodník,takže tam pôjde strkový zásyp a ten zhutníš .Cez to myši nepôjdu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?