Vzduchotesna rovina

Poradi mi niekto aku pasku pouzit na nalepenie al folie k ytongu no najradsej by som to prilepil cez spoj tak ako je na obrazku no nie touto paskou ,je na prelepenie folia-folia. Nechcel by som obojstranu pasku. Nemozem najst nic vhodne. Dakujem
Odpovedať
@alanec lepidlo na parozabrany 300ml kartusa.
Odpovedať
No prave tu je problem pouzil som IzoSealing D 2100 lepidlo na utesnenie parozábrany o stenu no nie som s tym spokojny,chcem to vsetko este prelepit nejakou paskou.
Odpovedať
@alanec A aky je problem stym IzoSealingom. Prave to riesim, uz je aj v nakupnom kosiku, bo mi bol doporuceny, jedna kartusa na 8m po 24och hodinach vyschnutia, ale teraz som v pomikove :D
Odpovedať
No neviem jednoducho nedrzi mi to dobre,neviem či zle postupovali no ze robili podla navodu.
Odpovedať
@alanec hm, mozno tolko necakali "Na stenach treba nechat zahnutie parozabrany na uchytenie o stenu- pouziva sa s uspechom lepidlo IzoSealing D2100, ktore treba naniest v husenke a jemnej vlnovke na stenu ( nemusi byt stena omietnuta, vtedy je trocha vyssia spotreba ) a nechyt odvetrat 24 min 18 hodin... Lepidlo sa zbavi odvetranim vody a potom pritlacenim parozabrany velmi silno drzi. Ak by ste nechal lepidlo odvetrat aj 2 tyzdne, nic sa nestane, lebo je trvale velmi silno lepive ( az pokial sa nezaprasi xixixi) . Spotreba lepidla je cca 8 beznych metrov lepenia na 1 ks kartuse. Ak nemôzete cakat - su aj take pracovne skupiny- tak treba pouzit IzoRoof DSS- extremne hruba samolepiaca paska- skor samolepiaci profil, ktory sa nalepi pri odvijani rovno na stenu a parozabrana sa vklada hned do pasky a pritlaci - sila pritlacenia je vzdy sila lepenia- pri vsetkych paskach, ktore tu spominam"
Odpovedať
Hmm,no ovetravali min.24hod.a vysledok nie je dobry, nemozem sa na to spolahnut preto by som to chcel prelepit z vrchu o stenu no nic vhodne nemozem najst.
Odpovedať
A čo ten izoroof dss?
Odpovedať
Práve som dolepil parozabranu na veniec upravený sieťkou a klebrom. Na prilepenie som použil den braven profi lepidlo na parozabranu. Nechal 5 - 10 min odvetrať a pritlačil som fóliu . Drzí bez problémov. Minul som 3 kartuse na cca 43 bm.
Odpovedať
Ja som pred lepenim parozabrany o stenu ytong napenetroval a potrel lepidlom iba pod parozabranu. Tiez to nedrzalo predtym,
Odpovedať
Najradsej by som to prelepil z vrchu,tam vidim najlepsie ci to drzi alebo nie.
Odpovedať
@serzo33 pretrete lepidlom to mam aj ja
Odpovedať
@alanec aha som si nevsimol,
Odpovedať
Článok sa načítava...
@alanec Ja budem davat AL parozabranu Delta Reflex. Na jej prilepenie o stenu pouzijem Delta TIXX tmel. Potom koniec parozabrany planujem este prilepit o stenu pomocou pasky Delta FLEXX BAND - je aj omietatelna.
Odpovedať
@dusanmt hmm,no je to zbytočne široke a nie najlacnejšie
Odpovedať
Profilova fotka
Ten produkt je od nas a videl som foto zo vcera, ako bolo aplikovane lepidlo a mrzi ma, ze sa davaju sem informacie o aplikacii a odvolavky sa na to, ze niekto robil utesnenie podla navodu a nie je jasne, kde sa stala chyba... Lepidlo IzoSealing D2100 je lepidlo určené na uchytenie parozábrany o mineralnu konstrukciu stien ( beton, tehla, omietka a pod. ) na baze akrylátu s vysokým obsahom účinnej zložky ( disperzie ). Keďže je lepidlo riedené vodou, po aplikácii sa musí nechať odvetrať, aby ostala v húsenke len silne lepivá zložka. Po odvetraní, ktoré podľa teploty môže trvať pri lepení parozábrany aj viac ako 24 hodín, sa stáva húsenka veľmi silno lepivá a pritlačením fóliou vzniká silne lepivý a pružný spoj. Ak sa vloží parozábrana do fólie príliš skoro, voda sa vplyvom zakrytia nemá ako dostať z húsenky von a schnúť môže iba tým, že sa vlhkosť dostane do tehly, resp. steny, čo trvá dlhšie, ak sa fólia medzičasom svojou hmotnosťou z nezosietovaného lepidla dostane, vzniká horeuvedený problém... Ak má niekto pochybnosti a sile lepenia IzoSealing D2100, zašlem mu vzorku lepenej fólie ( jedna o druhú ) čo je oveľa náročnejšie lepenie a uvidí výsledok správnej aplikácie. Na uvedený účel sa používajú aj rýchlejšie rozpúšťadlové kaučukové lepidlá, my sme ale nechceli ísť touto cestou a pre klientov, ktorí potrebujú rýchlo utesniť tento detail máme tresniacu pásku IzoRoof DSS. V prípade potreby kohokoľvek, mi pošlite adresu a bezplatne poslem poštou vzorku lepenia.
Odpovedať
@drasnican1 no ja neviem kde sa stala chyba ale al. foliu lepili po 24hod a takto to dopadlo. Bol teply den tak neviem preco by 24hod. bolo malo .Udajne Vas aj pracovnici kontaktovali a ujasnovali sa o detajloch postupu.
Odpovedať
Profilova fotka
Mozete si to skusit sam zalepit po 24 hodinach a uvidite, kde je pravda...len skusku husenku nanesenu na malom kusku steny...viem, ze ma niekto kontaktoval v piatok, ale ci nechali riadne odvetrat lepidlo, tak to neviem...dajte adresu a poslem vam vzorku zlepenej folie hned zajtra...
Odpovedať
@drasnican1 no tak asi to nebolo odvetrane dostatocne ,nikdy s tym nerobili tak si mysleli ze 24hod. je dostacujuce no ukazalo sa ze asi nie je. No hlavny problem je v tom ze folia je nalepena a vzduchotesnost v nedohladne a treba najst sposob na opravu co ma bude stat dalsich 300€ minimalne.
Odpovedať
Profilova fotka
Nebude, dnes idem do CZ, zajtra sa vratim, ozvem sa Vam a dame to do poriadku... poslite mi este Vas telefon, ozvem sa Vam a vsetko bude OK...
Odpovedať
Profilova fotka
A da sa majstrom verit? Mne tiez majstri povedali ze dali urobili atd a po overeni som zistil ze to bolo uplne inak.Osobne by som podklad pred lepenim este napenetroval.To ze bol jeden den pekny este neznamena ze sa musele vlhkost dokladne odstranit a najskor by som hladal pricinu preco to nedrzi a nie hned nepodlozene tu hanobit dany produkt robit zle meno firme...
Odpovedať
@branoh No bohuzial osobne som dohliadol na druhy pokus,po styroch dnoch mokre nepouzitelne teplota v stavbe 11,5 C na tube je napisane 3-24 hodin. Ono to zaschne ale mozno za 7-10dni co je nemyslitelne. Keby som to bol vedel nikdy to nekupim. Dvakrat nanasanie lepidla +lepenie ma stalo na praci 250€ . Nakoniec musim znovu lepit na obojstranu pasku,dalsia praca naviac. Takze mili pane nic co by nebola pravda tu nepisem.
Odpovedať
Profilova fotka
V konecnom dosledku niekde chyba musi byt...toho mileho pana by som si odpustil
Odpovedať
@branoh to je pravda ale ja som ju v ziadnom pripade neuirobil a lepidlo sa nesprava tak ako je napisane v navode. Ja som vyrobok kupil aby som ho pouzil a aby mi fungoval ako ma a nie aby som ja. teraz. mesiac hladal priciny a robil pokusneho kralika.
Odpovedať
@alanec drží ako čert, úplne bez problémov ;-)
Odpovedať
@drasnican1 @alanec
Odpovedať
@14054 Hmm no ja neviem v čom bol problem ale použitelne to bolo po týždni.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
teplota možno, 11°C je pomerne málo a rýchlosť odparovania môže byť značne nižšia
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?