Vzdialenost od hranice S alebo BEZ zateplenia?

Prosim Vas, viete mi dat niekto vyhlasku - neviem sa k tomu dopracovat :( - ci sa vzdialenost stavby od hranice pozemku zameriava od holej steny, teda bez zateplenia, alebo od hotoveho zateplenia? Dakujem vopred za vzacne rady!
Odpovedať
1
2
@stavitelka85 Podľa toho či je to v projekte alebo sa zatepľuje dodatočne.
Odpovedať
@stavitelka85 od hotoveho zateplenia
Odpovedať
@janvirostko Jasne, veď je jedno aká je skladba steny, berie sa to od povrchu omietky.
Odpovedať
Hmm, a preco na kataster sa zameriava hruba stavba - to znamena bez zateplenia ?
Odpovedať
@pzad aby sa mohla zapisat rozostavana stavba kvoli hypoteke.
Odpovedať
@janvirostko Ja som robil finalny geometrak na kolaudaciu (nie na hypoteku) a v stavebnom povoleni som mal ze "zamerat hrubu stavbu a predlozit geometrak ku kolaudacii". A aj geodet vravel, ze sa zameriava hruba stavba bez zateplenia.
Odpovedať
@pzad a to geodet to zateplenie strhne aby mohol zmerat hrubu stavbu bez zateplenia? :-)
Odpovedať
@kriloter Nie, treba ho zavolat, ked to este nie je zateplene.
Odpovedať
@pzad odstupove vzdialenosti sa meraju vratane zateplenia a finalny geometrak sa robi z konecneho rozmeru stavby.
Odpovedať
neviem, ci je to az take "jasne" ako ste niektori uviedli, prave preto to riesime, pretoze architekt tvrdi, ze bez zateplenia a tak to aj geodet zameral.. poslali vsak na nas staznost, ze po zatepleni nie sme od hranice uvedenu vzdialenost, pritom sused-stazovatel neohlasil jeho zateplovanie (pred cca 5 rokmi) a teda tiez ma tym padom vsade uvadzanu vzdialenost od hranice bez zateplenia. v podstate to je jedno, co ma on, udava on nas a potrebujeme to vyriesit.. vedeli by ste mi niekto (@janvirostko mozno?) poslat vyhlasku, ktora udava, ze sa meria vzdialenost steny od hranice pozemku PO zatepleni? dakujem.
Odpovedať
@janvirostko
Odpovedať
@pzad Preco by som geodeta volala ked este nemam stavbu hotovu? Na urade jasne povedali, ze zameriava sa hotova stavba.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@stavitelka85 asi takto: po prve..geodet meria uz spravenu stavbu ..teda aj so zateplenim vo vyske 1m..po druhé..v projekte co ste dali sk stavebnému povoleniu je aj projekt osadenia domu na pozemok..a tam má dom vonkajsie rozmery.Tie je bezpodmienecne nutne dodrzat..ak ste sa z nejakeho dovodu odchýlili musite spraviť tzv. zmenu stavby pred dokoncenim
Odpovedať
@pr jedna sa o rekonstrukciu a cele je to zmena stavby pred dokoncenim. tu nam predbezne zamietli prave kvoli tejto "odchylke" - zateplenie, kedze sa to susedovi nepaci.. holu stenu mame tak, ako bolo uvedene, ze musi byt od hranice. jedna sa o rekonstrukciu, takze sme sa ani inam pohnut nemohli s tou stenou. :( prosim Vas, existuje nejaka vyhlaska, je to niekde v zakone uvedene, ako sa to meria? dakujem.
Odpovedať
@stavitelka85 dohodni sa so susedom ,ked to mohol spraviť on môžeš aj ty, tých 20cm nikoho nespasí, nechcel by som popri susedovi chodiť , že sa nevidíme, radčej spolu dobre vychádzať
Odpovedať
@duzu problem zial je, ze od zaciatku sa s nim neda dohodnut, stavebny dohlad tam mame kazdy mesiac, staci si s prepacenim prdnut a uz je tam policia alebo dohlad.. je to chronicky stazovatel a robi problemy od zaciatku.. vzdy sa vsetko obratilo v nas prospech, lebo robime naozaj vsetko poctivo, papierovo, ale stale mu nieco vadi.. velmi nam to celu stavbu oddaluje a predrazuje... teraz je to rozdiel vzdialenosti S a BEZ zateplenia.. preto by som potrebovala radu, ako dokazat, ze je to v poriadku.. ved ani geodet ani architekt by nesiel sam proti sebe, nie?
Odpovedať
@stavitelka85 ..napis sem..to su ti najpovolanejsi...http://www.geodetic.sk/index.php/otazky
Odpovedať
@pr DAKUJEM ! ;-)
Odpovedať
Pre upresnenie ešte nikoľko otázok, vzdialenosť /po zateplení/ od hranice pozemku je v rozpore s územným plánom, územným povolením, alebo normou? Aké povolenie vlastne máte a o aké ste požiadali? Možno budem vedieť dať rady na jednotlivé kroky, ktoré treba urobiť a tie už s geodetmi nesúvisia vôbec.
Odpovedať
@pr v rozpore s cim je, zatial sami nevieme, zatial mame iba udanie suseda, ze podla neho po zatepleni nie je dodrzana stanovena vzdialenost stavby od hranice. (opakujem, jedna sa o rekonstrukciu, so stenou sme sa nemohli posuvat, zostali sme na vzdialenosti uvedenej na staveb.povoleni)
Odpovedať
@stavitelka85 :-) Tak postupne. Chcete rekonštruovať stavbu. O čo ste na úrade požiadali?
Odpovedať
@pr dlha story, poslem spravu :)
Odpovedať
@stavitelka85 je to vo vyhlaske 532/2002 Kedze sa jedna o rekonstrukciu, tak aky bol povodny odstup tvojho domu od susedovho? V stavebnom povoleni vam schvalili toto zateplenie a zmenu odstupu od suseda? Je to uz pod minimalnou zakonnou odstupovou vzdialenostou? Ak ano, tak susedova pripomienka bude v prave a stavebny urad na nu moze prihliadat. Vtedy treba zateplit z interieru. Je to cele na hlavu, ale najdu sa vselijaki susedia.
Odpovedať
Profilova fotka
@stavitelka85 @janvirostko prave toto dnes riesime aj my, zajtra sme mali ist podpisovat predkupnu zmluvu a stroskotalo to na susedovi, s ktorym sme sa dnes stretli a odmietol akukolvek diskusiu ohladom zateplenia - rovno nam povedal, ze to nedovoli, lebo nebude mat pristup velkym autom do dvora, teraz tam ma 250cm..
Odpovedať
@elllla dom je na hranici pozemku?
Odpovedať
Profilova fotka
@janvirostko ano
Odpovedať
@elllla jednoznačne vnútorné zateplenie
Odpovedať
@elllla tak ako vravi @blacksr . S vonkajsim zateplenim by si bola na cudzej parcele. Taky dom by som nekupil.
Odpovedať
@janvirostko my sme praveze museli zachovat stenu na povodnom mieste, to sa aj stalo, stena bola zrekonstruovana, neposuvala sa nikam.. vzdialenost holej steny od hranice pozemku = vzdialenost uvedena v stavebnom povoleni.
Odpovedať
Co znamena, ze stena bola zrekonstruovana? Zburana a postavena na novo? Tak ste urobili chybu a mali ju posunut o hrubku zateplenia smerom dnu. Sused nerobi nic ine, len sa domaha svojich vlastnickych prav.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?