Vysusenie mineralnej vaty

Kupil som mineralnu vatu zo stavebnin, kde ju mali uskladnenu vonku, aj ked bola zabalena v igelite, tak spodne baliky su mokre, kedze cely maj prsalo. Zistil som to az doma pri vykladani. Reklamovat sa mi to uz nechce. Mozem ju dat taku vlhku (mokru) na strop a tam nechat vyschnut, alebo ako ju mam vysusit? Jedna sa o isover ∆33 a ∆36. hrubka 20cm.
Odpovedať
radsej to porozkladaj aby z oboch stran prudil vzduch a preschne, pripadne to mozes dat na strop ale musi tam byt vzduchova medzera a bude to dlhsie trvat.
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx rozhodne porozkladat, mozes to dat tak ako pises ale bude to dlhsie ako pise jozefsv :)
Odpovedať
@originalx doma to rozlož, na suché miesto, nech tam je dosť vzduchu najlepšie niekde kde je okno, vyschne a môžeš to použiť :)
Odpovedať
@majkisper no ved praveze to nemam ani kde rozlozit, vonku na dvore to nechcem , lebo zas hlasia zhorsene pocasie a vnutri by mi to zavadzalo. Este na povalo by sa to dalo, le by som sa narobil ako otrok, lebo mam cca 70 balikov a neviem kolko znich je mokrych. Za aky cas sa to vysusi.
Odpovedať
Ja by som to vratil kupil si si pridrahe starosti!
Odpovedať
@rkorba keby som mal tolko casu behat hore dole do trnavy tak to urobim, lenze neni kedy.
Odpovedať
@originalx tak budes radsej susit vatu? Ved nech si to pridu zobrat ked ti to take vyskladnili. Treba na nich nazjapat a uvidis co sa zacne diat.
Odpovedať
@marekjahoda vsetku ju maju vonku, aku mi daju druhu? Ked to rozbalim, tak potom uvidim v akom stave je a ci to ususim, alebo budem reklamovat. Ziapanim sa nic nevyriesi, lebo "som rad, ze som rad".
Odpovedať
Profilova fotka
tiež sme mali tento problém, zo 117 balíkov sme pri vykladaní zistili, že z jedného balíka kvapká voda, tak sme reklamovali rovno celú paletu (16 balíkov) na ktorej ten balík bol.. pýtali sme najprv zľavu s tým, že si to necháme a vysušíme, s čím vo stavebninách nesúhlasili, tak sme to reklamovali, už je na stavbe nová :) vlhké to na strechu nedávaj, ono by to možno aj vyschlo, keď to nebudeš zo spodu tak skoro uzatvárať (robiť sadrokartón), ale ja byť tebou to tiež reklamujem, ešte k tomu keď to je drahšia vata od Isoveru
Odpovedať
@originalx no neviem, ked som to robil ja mal som baliky vo folii a otvaral som si ich az na streche, lebo som ukladal z vrchu. Ak ich ides davat odspodu tak si ju musis tak ci tak na zemi rozrolovat.
Odpovedať
@rkorba Idem ju davat odspodu, lebo uz mam hore dosky.
Odpovedať
@originalx tak to neries daj ju do prievanu a za par dni ju pouzi
Odpovedať
Článok sa načítava...
@originalx no ja neviem, záleží podľa toho ako moc vlhká je, mala by byť v čo najväčšom prievane, ale zase ak máš mať doma prievan tak to sa vykašli na celú vatu a tiež by som ju išiel vrátiť, ale druhá vec je či to vezmú...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Chlapi tento tyzden mi doviezli fasadnu vatu na pozemok..dalsi tysden by mali zateplovat , ale mam trochu z toho obavy. Chcu ako zateplia hned to hodit do lepidla/stierky ... dufam ze tie nizske teploty tomu neposkodi , nedajboze dazd. Co vy na to? Plus mam niektore ytongy poskodene tak chcu pred zateplenim to povyplnovat. Staci v ten den tie skary vyplnit?
Odpovedať
Profilova fotka
@patrik194 ,,Plus mam niektore ytongy poskodene tak chcu pred zateplenim to povyplnovat. Staci v ten den tie skary vyplnit?" čím to chcú vyplniť? lepidlom, pur penou...? lebo nejakú dobu potrvá, kým to zaschne, ono ak ti to robí nejaká firma, veľmi by som tomu neveril, že ti to budú vôbec vypĺňať..
Odpovedať
@iamriso z original ytong vyspravkova malta
Odpovedať
Original vyspravkova malta je 1) draha ako slak 2) nikde ju nemaju, lebo ju nikto nekupuje Male hlboke vypenit pur penou, orezat do roviny na neriesit. Ak je vypadnuta polka ytongu, tak vlepit ytong. Ja som to tiez prezival a logickou uvahou som zistil, ze zbytocne.
Odpovedať
Profilova fotka
@patrik194 poškodené tvárnice nezhoršia stav, vzduchová medzera uzatvorená je najlepšia izolácia.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
mam moznost kupit mineralnu vlnu ( Rockwool Plus), datum vyroby 11/2021. Doteraz to bolo skladovane vonku, original balenie na paletach. Ja ale riesim zatial len zakaldovu dosku, zateplovat sa bude mozno niekedy az na jesen. Kazdopadne rad by som nakupil uz vsetko co sa da... bude okej ta mineralna vlna ked bola doteraz skladovana vonku? Ja mam tiez moznost skladovat ju do jesene jedine na zahrade, vedel by som ju pripadne este zakryt nejakou plachtou. Ist do toho alebo nie? Dakujem
Odpovedať
este pridavam fotky vyrobneho stitku a palety
Odpovedať
@nameless_one tieto fasádne by mali byť hydrofóbne, takže by som sa tho nebál. po prikrytí plachtou na záhrade už vôbec.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?