Vlhkosť medzi hydroizoláciou a podlahovým polystyrénom

ahojte! natavil som hydroizolaciu a zacal som davat podlahovy polystyren. polystyren este nie je vsade a teraz ked prislo zrazu velke teplo a vlhko, skondenzovala vlhkost na hydroizolacii, lebo zakladova doska sa este nestihla prehriat a je chladna. horsie je ze pod polystyrenom sa zohrieva este pomalsie a tiez tam trochu vlhkosti skondenzovalo. kedze na niektorych miestach mam uz elektricke vykurovacie kable pripevnene do polystyrenu, nemozem polystyren pozbierat a nechat to vyvetrat. moja otazka teda znie: bude sa vediet casom ta vlhkost odparit cez polystyren?
Odpovedať
jaj este takto: poter bude betonovy, na polystyren nepojde folia. predpokladam ze aj pocas betonaze sa tam nejaka vlhkost dostane a potom sa casom odpari... ci zle rozmyslam?
Odpovedať
@muld3r124 A prečo tam nepôjde fólia? Kvôli tým káblom? Dúfam, že potom dáte parozábranu aspoň pod plávačku. Inak, poradiť neviem ohľadom tej vody. Jedine nechať uschnúť teraz a kde sa to dá vybrať, tak to vybrať. Piesok ste asi nedávali, však?
Odpovedať
jedine co sa tam moze tvorit je plesen no ked zalejes uz nebudes riesit :-D
Odpovedať
plavacka bude na zaciatok len v obyvacke. ma tam teda ist ta parozabrana? u rodicov sme robili plavacku v celom dome bez parozabrany a uz niekolko rokov s tym nie je ziadny problem. ta parozabrana ma zabranit vlhkosti ist zvnutra do podlahy?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Profilova fotka
Ahojte. Mame podobny problem. Na folii pod podlahovym polystyrenom sa nam vyzrazala vlhkost? Bude to problem alebo nie? Vyschne to neskor? Dakujem za odpovede
Odpovedať
Profilova fotka
@muld3r124 @jojkaa Problém - teoreticky áno, prakticky nie. Ak by ste mali stavby na kľúč tak by ste to neriešili ako by to neriešili ani stavbári čo by vám to stavali. A ako sa hovorí "A čo oči nevidia to srdce nebolí". Teoreticky sa tomu myslím hovorí zabudovaná zvyšková vlhkosť. Tá môže teoreticky znižovať tepelné parametre tepelnej izolácie. Ide však o tak malý objem vlhkosti, že z praktického hľadiska to nemá žiaden reálny význam. Veď tam nemáte vody ako v bazéne. Ak budete mať plávajúcu betónovú alebo anhydridovú podlahu, tak okolo stien budú dilatačné pásky, ktoré nie sú dokonale uzavreté a tak vlastne budete mať odvetranie podkladu popri stenách. A plesní by som sa taktiež nebál. Ako každý živí organizmus aj tie musia niečo jesť. A medzi hydroizoláciou a polystyrénom toho asi moc nenájdu. Teda ak tú podlahu nebudete mať "otvorenú" príliš dlho.
Odpovedať
To problém je . Ak uzavriete vlhkosť v niečom ( stým že jej niečim zabránite sa odpariť ) , tá vlhkosť sa vám bude dookola kondenzovať. Pri teple sa zmení na paru a pri ochladený na vodu ( si predstavte v zime ak kúrime viac čo sa deje ráno v noci a celú zimu dookola, Obrovská výmena teplôt teda kondenzát ) a celá izolácia týmto strati svoje pôvodné vlastnosti izolantu. ..... Čo navrhujem? V každom prípade dostať tu vodu preč a v žiadnom prípade ju tam neuzatvárať. Skús poskladať podlahové ale nezaliať ju a naštartovať kurenie. dať jej možnosť ( ak sa nedá mechanicky už odstrániť ) nech sa vypari. PS:2 tá hydroizolácia išla na aký povrch? PS:3 bez parozábrany maximálne tak v bloku aj to od 2-3 poschodia PS: Ak vieťe že tam tá vec musi ísť a vy ju tam nechcete dať len preto že vám to pripadá zbytočné, Tak si odpovedzte sami. Váš Leo
Odpovedať
@leo136 nas Leo, co by si radil ked niekomu prdne v dome hadica od pracky a vytopi si dom? Potery vysekat, z nejakeho dovodu uz podla teba neizolujuci polystyren vymenit a pekne handrou povytierat?
Odpovedať
@muld3r124 Však je to normálne,že sa ti to skondenzovalo na najchladnejšej časti domu a to na doske. Nakoľko si ešte nemal parozábranu na polystyréne, tak všetka vlhkosť ti prešla až k platni a tam ti skondenzovala na najchladnejšom mieste.
Odpovedať
@blackomt myslim, ze po troch rokoch ho uz tak netrapi :)
Odpovedať
@gashtaan Ale vlhkosť tam určite zostala :-) Ale SORRY zas som si nepozrel :-N
Odpovedať
@blackomt urcite, len to tak cvachta ked chodia po obyvacke :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gashtaan Majú vodnú podlahovku :-D :-D :-D
Odpovedať
@gashtaan manzelka dupe ako slon takze to cvachtanie nepocujem... @blackomt mame hlavne poriadnu PLAVAJUCU podlahu :D samozrejme ze ta vlhkost tam zostala... a potom sa vsiakla - do hydroizolacie alebo do polystyrenu asi tazko takze maximalne tak do poteru. a ked sme zakurili tak sa z poteru zase musela vyparit - do plavajucej podlahy pretoze ziadnu parozabranu som nikde nedaval. odtial sa nasledne pomaly odparila do vzduchu a odtial do stien alebo sa vyvetrala von. ako uz bolo spomenute vyssie, co oci nevidia, srdce neboli. uvidime kolko to vydrzi...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?