Vetracia medzera na izoláciu šikmej strechy.

Ahoj. ( Jedná sa mi o zateplenie šikmej strechy medzi krokvami. ) ...Rád by som sa dozvedeľ, či nemáte náhodou nejakú fintu ako dosiahnúť ( a uchovať ) vetraciu medzeru medzi paropriepustnou foliou a izoláciou sklenej vaty. ( ISOVER Unirol profi ) Viem že sa to rieši klinčekmi a motúzmi, ale zdása mi to nie príliž spolahlivé, ak tú medzeru musíme zachovať. Tak ako na to? Narezať 3cm pási z OSB dosky a naklincujem ich po pol metri medzi krokvi ? či? Ako na to. PS: Prí kúke paropriepustnej folie som nárokom kúpil tu dotikovú aby som sa vyhol týmto problémom, ale pre istotu som si to začal overovať a nakoniec vysvitlo že tá medzera tam musí byť. Dik LEO.
Odpovedať
@leo136 ja som na zachovanie prevetravanej medzery pouzil fasadnu sietku.
Odpovedať
@gashtaan fasádnu stierku? to sa mi zdá trochu pridrahé, keď mám 170m2 strechy a 10m sieťky stojí 32 €. ? sa mylim?
Odpovedať
@leo136 ako si prišiel na to že tá medzera tam musí byť pri vysokodifúznej kontaktnej fólii ?
Odpovedať
@tino2 NO veľmy jednoducho zavolal som predajcový strešnej kritiny ( kúpená aj realizovaná minulý rok) a overily sme či tá moja je vôbec dotiková. A na záver som vlastne dostal odporúčanie ( že je to tá kvalitnejšia )ale že tú medzeru tam mám nechať. Názov folie je : EXTRA 135- paropriepustná fólia EV. FOLIA EXTRA 135. Je tu niekto kto sa fakt do toho význá? a viem mi bez pochybnosti povedať či zachovať medzeru činie. ( mám 22cm krokvu a na izoláciu som objednal 20cm medzi krokvi a 10cm na krokvi ) , ale chcem mať v tom jasno, že ako to je. Dik leo.
Odpovedať
@leo136 kontaktuj vyrobcu, pozri si technicky list, nespoliehaj sa na to co ti tu niekto napise, lebo nikto tu nema vestecku gulu...
Odpovedať
HMMM Veštecká guľa by bola v pohode, ale ak dáš prachy za niečo čo ani nieje to!!!!! No obvolal som 3 predajcov + centrálu a nikde som nedostal jasnú odpoveď skôr alibismus.... ....radčaj nechajte medzeru.... a moje prachý? SLOVENSKO NAŠE !!!! No úplný des a hrôza. Ľutujem naše deti a budúcnosť Slovenska.
Odpovedať
@leo136 Ak chceš robiť medzeru medzi vatou a paropriepustnou fóliou - teda trojplášťovú strechu, budeš mať odvtetranú aj túto medzeru, dole aj v hore ? keď už. Ja mám fóliu od bramacu, v tech listoch sa píše, môže sa klásť priamo na tepelnú izoláciu, sú tam aj náčrty, bez medzery.
Odpovedať
@leo136 ako som pisal - oslov vyrobcu nie predavaca.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
@leo136 Tak ako dopadla tato dilema?? Ja som volal do isoveru a povedali mi ze ked mam 14hrady, mozem dat 12cm vatu ale aj 14cm vatu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Ahojte. Sice je to uz stara tema, ale problem rovnaky. Hladam riesenie na prevetravaciu medzeru a nikde neviem najst navod na nejaky rozumny postup. Sklotextilnu mriezku som nedokazal napnut tak, aby neprevisala. Drotikovanie sa mi nezda byt dostatocne, tak som sa rozhodol urobit dreveny rost z latiek 15x35. Vznikla tak vetracia medzera 30mm + prelozenim latiek priecne oddialim izolaciu este o dalsich 15mm. Krokva ma 180mm, medzera 30mm, latky 15mm = 135mm na "nestlacenu" izolaciu. Premyslam, ze dam vatu 160mm a trosku ju stlacim, pripadne 150mm. Nato potom priecne dalsich 200 - 220mm izolacie. Myslite, ze to bude OK?
Odpovedať
@nejko No ja neviem, ja som nemal nič také v projekte, Dnes sú to predsa kontaktné fólie, načo má byť medzera medzi vatou a fóliou ? Máš to v projekte, v tech. liste ? Prevetrávacia medzera má byť nad kontaktaktnou fóliou. Ibaže máš nekontaktnú fóliu, potom áno, potrebuješ medzeru.
Odpovedať
@nejko ako ti píše @tino2 v prvom rade si zisti, akú máš fóliu. Podľa toho sa potom rozhodni. ak máš ale nekontaktnú, rošt je fajn, ale ja by som dal 14 cm izolácie medzi krokvy aby nebola veľmi utlačená (neodporúča sa stláčať izoláciu výrobcom) a priečne tú ďalšiu vrstvu ako si napísala. Ak máš kontaktnú, rošt hneď vyhoď (plytváš priestorom) a daj tam 18 cm ako máš hrúbku krokiev.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ak je to fólia Blachotrapez, tu https://www.svetklampiara.sk/eshop/ex... sa píše "Na použitie produktu nie je nutné použitie ventilačnej medzery medzi membránou a tepelnou izoláciou (minerálna vlna, sklenená a iné), čo označuje, že membrána sa môže stýkať priamo so zateplením". Ale overil by som to v tom technickom liste.... Hlavne neuviedol si názov výrobcu, tak sa to ťažko dohľadáva. Ale podľa Obj. čislo:EV.FOLIAEXTRA135 by to mohla byť. Možno rada do budúcna pre ostatných, zvoliť kontaktnú fóliu a nekomplikovať si život...
Odpovedať
No, folia je Delta MAXX - kontaktna. Inak uz by som ju nepouzil, lebo je to len flees potiahnuty tenkou vrstvou "gumy", ktora je uplne jemna ako pokozka a lahko sa poskodi, aj ked samotna folia je silna voci pretrhnutiu. Klasicka folia vydrzi asi viac. Vela citam a skumam, ake riesenie je to spravne (v zmysle nechcem to nikdy opravovat) na zateplenie sikmin a vidim, ze ma vela ludi problem s vlhkou vatou. https://www.modrastrecha.sk/forum/str... Inak zahranicne fora a diskusie uvadzaju hlavne vetrane izolacie. Dokonca predavaju nato take "medzerniky". https://www.google.com/search?q=Rafte... Kazdopadne ma hlavne zaujima riesenie tej vetracej medzeri. Ak ste to niekto robili, dajte prosim foto na ispiraciu. Ja to riesim tym drevenym rostom, ale neviem, ci to bude dlhodobo funkcne (neimpregnovane drievka v mieste kde bude vlhkost, atd). Vdaka za reakcie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?