Veľke teplotne straty

Zdravím, ak znížiť čo najednoduchšie a najlepšie teplotne straty našho domu ? dom postavený pred 30. rokmi dvojsposchodový dom + pivnica (cez zimu obyvané len 1. poschodie) postavené z plnej tehly hruba stien cca 20cm hrubka podlahy tiež cca 20cm podlahové kurenie (momentálne nefunkčné) - neviem či v tej dobe bolo použite aj nejaké zateplenie podlahy vonkajšia steny zateplné 10cm polystyren zateplené aj zaklady na 1. poschodí su zateplené stropy izieb Mam taký pocit že dom nebol izolovaný od zakladov kedže v dome je zima aj cez leto. Rozmýšlam nad zateplením stechy + položiť polystyren v podkrovnej izbe na podlahu. Niekto nejaké rady ?
Odpovedať
@tibor382 Aku mas stechu? zatepli tu a nespekulej blosti s polystyrenom na zemi, ake ta mmas kurenie, okna?
Odpovedať
plech + krokvy. Ide o to že je využívané len prvé poschodie (v zime) . V lete sa využíva len jedna izba na 2. poschodí. Myslím že by bolo zbytočné poriadne zateplovať podkrovie ked vlastné poschodie pod tím nieje vobec vykurované. Okná su dvojsklo.
Odpovedať
@tibor382 najlepšie zistíš termokamerou odkiaľ ide zima, dnes to vie i chytrý mobil , podľa toho zatepliť, na diaľku bez zistení ti nik nedá návod
Odpovedať
@tibor382 na strop v pivnici nalep 10-15 cm polystyrén a na podlahu na 2. poschodí daj zo 30cm izolácie podľa vlastného uváženia. Ja by som dal mäkkú vatu, ktorá sa dá neskôr použiť na zateplenie strechy/podkrovia, ak by bolo treba v budúcnosti obývať viac izieb
Odpovedať
@tibor382 aké tie straty sú teraz a o koľko ich chceš znížiť, prípadne koľko chceš investovať sú rozhodujúce údaje od ktorých závisí súbor opatrení. čím a ako kúriš? Zima v lete nemusí nevyhnutne súvisieť s nezateplenými základmi.
Odpovedať
@tibor382 ja len, ze to nie su teplotne straty, ale tepelne straty.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?