Vata pod parozabranou

Ahojte, chcem na vymurované priečky položiť vatu, aby som doplnil priestor medzi priečkou a parozábranou. Ide mi o zníženie hluku medzi jednotlivými miestosťami. Pomôže to? V tomto priestore ide veľa káblov a rúr od rekuperácie, takže domurovanie by bolo dosť problematické. Medzi priečkou a parozábranou je cca 10-15cm. Nebude mi táto vata vlhnúť (nad parozábranou je nafúkaných cca 45cm celulózy.
Odpovedať
Murivo lepšie utlmí zvuk. Ak vlnu, tak tuhú doskovú, otočiť o 90° čiže vlákna kolmo na smer vln zvuku.
Odpovedať
@vkovacc pomoze to, resp. tento priestor vyplnit je potrebne. Vlhnut tam nema co, kedze to je iba maly kusok. Ak to spravne chapem, chces len tych cca 15cm nad prieckou vyplnit vatou, hej?
Odpovedať
@blacksr @igor256 Ďakujem Áno jedná sa len o vyplnenie medzery medzi murivom a stropom. Bude to schované pod sadrokartónom, ide mi len o zníženie hluku. Ak to vôbec je možné. Viem že Ytong (150mm) sám o sebe nemá moc dobré zvukovoizolačné vlastnosti ale ak viem tomu ešte nejako pomôcť tak budem rád.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch

Odpoveď na príspevok od vkovacc:

@blacksr @igor256 Ďakujem Áno jedná sa len o vyp…
@vkovacc ahoj ako si to nakoniec vyriesil? Aktualne stojim pred podobnym problemom, nad parozabranou bude cca 45cm vaty (kombinacia roliek a fukanej) a pod nou mi ostava priestor 11.5cm od vrchu priecky. Rozmyslam polozit nad tu priecku vatu ale pomer 1/5 pod parozabranou je akurat na hrane a bojim sa toho ze by to tam hypoteticky mohlo vlhnut. XPS som vylucil z dovodu zlych akustickych vlastnosti a na pur penu je to privela.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od robo9123:

@vkovacc ahoj ako si to nakoniec vyriesil? Aktual…
@robo9123 Ahoj, spravil som to presne ako mi poradila @blacksr Nakúpil som pevnú vlnu, narezal a poukladal....pod ňou aj nad ňou som vypenil malinké medzery....tak isto pri rúrach rekuperácie som penil
Odpovedať
Takto som to spravil
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?