Ursa Standard DF 45 z Mercury Marketu - skúsenosti

Prosím vás má niekto skúsenosti s mineralnou izolaciou ursa standard df 45 ktorú predávajú v Merkury Markete ?
Odpovedať
1
2
Ursa sa predava bezne, je to v podstate rovnaka sklena vata ako knauf alebo isover, akurat trosku lacnejsia
Odpovedať
Profilova fotka
my máme Ursou zateplenou střechu
Odpovedať
Profilova fotka
@zuuii treba si porovnať parametre každej izolácie. Podstatná je tvz. lambda - čím nižšie číslo tak tým lepšie izoluje... čiže konkrétne táto ursa standard df 45 má lambud 0,045 W/mK, ale určite vyrábajú aj lepšiu Nobasil má tiež tri druhy, ale aj ten najhorší je oveľa lepší ako táto ursa http://www.nobasil.sk/sklena-vlna/unifit λD od 0,037 až po 0,034 W/mK
Odpovedať
@catt82 a ste spokojný ? Nevieš prosím ťa presne aky typ to je ? V Merkury majú ursa standard df 45. Na nete som nasla aj iné typy ursa a tie majú lepšie lambda číslo ale sú už aj podstatne drahšie
Odpovedať
@puxo tak ty by si mi tú ursu z MM asi neodporúčal však ? Poviem opravdu že mna zaujala tá cena a bola mi aj dosť podozrivá pretože v roli je 6m3 a stojí 11,99 e.
Odpovedať
@zuuii Asi si chcela napísať 6m2. Možno sa chcú zbaviť len zásob nakoľko tam tá lambda je fakt vysoká. Ak pokukáš na nete nájdeš možno aj lepšiu cenu, alebo za trošku vyššiu cenu s oveľa lepšou lambdou.
Odpovedať
@zuuii nad lambdu 0.04 v ziadnom pripade nechod!... najpelsie aspon 0.038 a menej .... s vyssou lambou je to strasne riedke a lahke... ja mam ursu 0.035 je podtstane tuhsia a tahsia. Pouzil som asi 100 m3 (kubikov) za cca 2500 Eur.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuuii nebydlíme, tak nemůžu moc soudit, ale pracovalo se s ní dobře. Jaký konkrétní typ máme nevím, ale myslím, že to mělo lambdu λ 0,035 W/mK (zkusím se ještě večer zeptat manžela na ten typ)
Odpovedať
@zuuii je dokonca isover s lambdou 0.032 http://www.isover.sk/articles/index/1... ale uz je extremne draha - ale vhodna ked je obmedzeny preistor. v pohode staci 0.036 http://www.isover.sk/articles/index/2... pracuje sa s nou lepsie ako s Ursou (doplnal som co mi chybalo)
Odpovedať
Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za rady. Pokukám teda niečo iné...asi budem musieť " pustiť perie" ak to chcem mať aj kvalitné a hlavne funkčné
Odpovedať
Profilova fotka
@zuuii veci na stavbu rodinného domu sa nemajú vyberať a kupovať podľa ceny. Ja som to robil vždy tak, že som si povedal čo tam chcem, alebo mi niekto povedal čo tam má ísť a to som potom začal zháňať za čo najnižšiu cenu - čiže už konkrétny výrobok pre ktorý som bol rozhodnutý. Väčšinou sú to veci, ktoré už potom nezmeníš - hlavne tá izolácia...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@mr79 ahoj, môžeš napísať, kde si kupoval? Vďaka!
Odpovedať
Článok sa načítava...
@astor73 ursu v mpl stavebninach a isover v stavmate.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som daval tiez URSU ale tu Platinum ta je lepsia ta ma lambdu 0.032 a hlavne je podstatne tuhsia lepsie sa s nou robi.
Odpovedať
@mr79 ...myslíš, že 40 cm vrstva je veľa na betónovú deku? a tá cena je fakt vysoká...
Odpovedať
@astor73 40 cm coho? aky material? to je horna deka? Tam nebude nic? Zalezi aj od toho ako mate vsetky ostatne izolacia. Vela to nie je, ja mam 60 cm v strope, ale nenam betonovu deku. Na deku by som skor dal Parozabranu, 10 cm EPS a az na to vlnu. Ale velmi som to nestudoval ako zateplovat hornu deku.
Odpovedať
@mr79 ...tak to ešte neviem aký materiál, musím niečo naštudovať alebo sa s niekým poradiť...dom je z ytong lambda 37cm, strecha pultová, betónový strop 15 cm...
Odpovedať
Merkury Market - akcia od 1.11.2014 - URSA 0,035 10cm za 2,59/m2. Dá sa tomu veriť? Alebo dať radšej overený ISOVER 0,036? Bože môj, zase dilema. Prosím Vás, mali ste niekto túto URSU? Bola ozaj taká "hustejšia" ?
Odpovedať
@viki13 ja som mal tiez lepsie ceny na ursu a dekwool...mam v plane pouzit isover unirol plus s lambdou 0.036...sice dekwool ktroy som mal naceneny mal lambdu 0.035 ale radsej pojdem do isoveru, predsa to uz robia izolacie nejaky ten rok a hadam sa im daj aj verit;-)
Odpovedať
@rasto7764 Kamarátka hovorila, že Isover máva v decembri nejaké zľavy. Myslíte, že sa oplatí čakať? Inak, ten Isover tiež asi u nás vyhráva.
Odpovedať
@viki13 neviem ci sa oplati, ja kupujem teraz a ci cena pojde dole alebo hore to neviem...ale ceny su dost nizko uz teraz, nemyslim si ze stavebny material celkovo pojde nejako dolu...
Odpovedať
@rasto7764 Nám vychádza cena za 10 cm 3,- Eur. Tak asi pôjdeme do toho tiež už teraz.
Odpovedať
Profilova fotka
@viki13 2,59 za m2 je veľa.
Odpovedať
@antonmesaros Juj, tak zatlačíme ešte na stavebniny...Ďakujem.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
trosku oneskorena info ale myslim ze uzitocna, daval som si nacenit vatu s lambdou 0,039 v hrubkach 2x 12 cm a 1 x 18 cm na plochu 130m2, aktualne na april 2015 by ma vyslo toto zlozenie vaty s 0,039 zn. URSA v Baumaxe, cca o 400€ lacnejsie oproti roznym stavebninam... Zaujimalo ma ako je to mozne, dopracoval som sa k info. ze pod obalom akoze 0,039 je skutocne 0,045 a mozno aj nieco ine len nie 0,039. Mate ine skusenosti?
Odpovedať
@danifedor no zaujimaave. Skus vyreklamovat ak si nenahodil izolaciu. Preto aa radsej ten retazec obchadzam. Smutne....
Odpovedať
@filipe1 nekupil som, idem radsej do Dekwool.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Ahojte, obnovujem temu. V MM markete momentalne ursa 150mm 0.045 po 1.80e/m2. Oplati sa ist do toho? 60cm cize 4 vrstvy sa chystam davat, rozdiel oproti lepsiemu 0.039 robi skoro 500e.
Odpovedať
Nikto nema skusenost s ursou 0.045?
Odpovedať
@stefanl ked vidim parameter 0.045 tak by som to urcite nekupoval, ked mas neobmedzenu vysku izolacie chod do osvedcenych 0.040, ak nie tak 0.036 popripade 0.033 bez rozdielu vyrobcu, ale rozhoduje cena.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?