Uchytenie pomocného latovania na zateplenie stropu

Ahojte, chcel by som sa Vás opýtať, ako ste uchytili pomocné latovanie pri izolovaní stropov, u väzníkovej strechy. mám laty o rozmere 8 cm x 4 cm, laty potrebujem upevniť na rozmere 8 cm na väzník, to znamená že chcem použiť 14 cm skrutky, ktoré prejdu cez 8cm latu až do väzníka. Rozmýšľam nad skrutkami 5 x 14, alebo 6 x 14.Čo vy na to? ktoré použiť, alebo poradíte inú možnosť?
Odpovedať
Zdravim...skus dat pomocne hranolceky mozno 4x4 z boku laty ako poistku....ale su aj zavesy na to urcene...
Odpovedať
Zdravim...skus dat pomocne hranolceky mozno 4x4 z boku laty ako poistku....ale su aj zavesy na to urcene... @wladivostok
Odpovedať
@heliator Chcel som si to zjednodušiť, že to budem rovno skrutkovať skrz latu do väzníka.Myslíš, že by to nebol dobrý nápad?
Odpovedať
@wladivostok zdravim...ja este len budem stavat,tak zbieram info...myslim si,ze pri pouziti zavesov,al.pomocnych lat mozes dat po styri skrutky na kazdy spoj,bude to pevnejsie...uvidis,co na to odbornici od fachu...
Odpovedať
@wladivostok tiež som dával pomocné z boku. Ja som to mal od známeho tu z MS a on mal na to projekt. @viperko sa volá, ak bude mať čas, tak ti to možno ozrejmi.
Odpovedať
Tuto to chlapik riesil krokvovou spojkou.... http://raciodom.blogspot.sk/2015/06/z...
Odpovedať
No ja prikladám latu rovno na väzník a lata má výšku len 8 cm, nie je zbytočné tam dávať ešte aj korkovú spojku?Alebo pomocné latky, keď bude vata ako aj lata vysoká len 8 cm?
Odpovedať
Ja som daval pomocny rost na priame zavesy co sa pouzivaju na sdk konstrukciu ale daval som 2#20cm vaty. Uprimne koli 8cm by som si takto nekomplikoval zivot a dal zospodu na vazniky vydrotovania a ulozil 2#20 zhora. Skoda casu a penazi
Odpovedať
@wladivostok @filipe11 Zdravim, taktiez riesim ci dat alebo nie pomocny rost pod vazniky. Uvazujem nad 2 moznostami: A: Pod vazniky dat OSB dosku a nafukat do strechy 50cm izolacie Pod OSB dosku dat aj parozabranu Uchytenie SDK konstrukcie na zavesne droty B: Pod vazniky urobit pomocny rost - 10cm Pod rost OSB dosku aj parozabranu -> rost by nesiel kolmo na vazniky ale subezne s nimi. Nad OSB nafukat izolaciu. Uchytenie SDK konstrukcie na zavesne droty alebo priame zavesy. Moznost B podobne ako napr tu: http://www.architekton.sk/stavba-domu/ @wladivostok ako ste sa rozhodli kotvit laty 8cmx4cm? Neuvazovali ste o upevneni ako v prilozenom linku? Pod tento rost davate OSB dosku a fukanu izolaciu alebo rucne vkladanu vlnu + spagaty? Vopred vdaka za odpoved.
Odpovedať
@andrewandy Tak konečne to mám už ukončené. resp. zajtra ideme dať ešte parozábranu 140 g a malo by to byť. Dal som pomocné laty a 3 vrstvy vaty. 1 medzi väzníky a následne do 2 radov pomocnej konštrukcie ďalšie 2 vrstvy. Následne som spodnú vrstvu zaistil špagátom JUTA, pri rozteči špagátu 30 cm, aby mi nevznikali tzv. faldy z prevesenej vaty.
Odpovedať
@andrewandy žiadné OSB som nepoužíval. 8 cm laty som kotvil 14 cm skrutkami od FISCHERU-torxove hlavičky. Samotné skrutky som pred tým prevrtával predlženým 3mm vrtákom. Používal som vlnu v 3 vrstvách. Podľa uvedeného linku som som inšpiroval, ale nedodržal som všetky postupy, teda vytiahol som si čo sa mi páčilo :) - inak veľmi šikovný Pánko.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@wladivostok nemas prosim ta foto ako si to nakoniec realizoval?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 1 roku
@wladivostok kolko si daval skrutiek do jedneho krizovania pomocneho latovania a vazniku?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?