Typ fasády a jej vplyv na viditeľnosť zateplenia?

Zdravím všetkých staviteľov. Prišiel som do bodu keď začínam uvažovať nad povrchovou úpravou fasády. A tu nastáva určitá dilema. Určite už mnohí z Vás videli fasádu na ktorej je krásne vidieť zateplenie - vykreslenie dosiek. Na niektorých stenách viac na iných menej. Aj na tej najlepšej pri určitom dopade slnka ho zbadate. A teraz návrh riešenia: 1- porieši to dostatočná hrúbka lepidla ( t.j. aj 3 krat natiahnuť lepidlo a prebrusiť) 2- typ povrchovej upravy - hladená alebo ryhovaná 3 - zrnitosť omietky Má niekdo osobnú skúsenosť ( najmä tý čo už riešili fasádu)? Čo je podľa Vás najlepšie riešenie? Vďaka za návrhy.
Odpovedať
Večšinou je to vidno na zateplený bytoviek ako som si všimol aj ja.Neviem my sme zateplovali cca 7 rokov dozadu používali sme 10 cm polystyrén ,lepidlo (duocontact ) ,kompletne sme to nasieťkovali a ešte raz natiahli a vimliečili .Ako omietku som použil značku Fasaden (silikon) 1,5 mm hladená .Omietka je stále rovnaká bez zmeny nie je vidno spoje polystyrenové .A na margo dostavoval som garáž použil som tam polystyren ale ako omieku sme vtedy dali Fainputz od baumitu namalovali a taktiež neni vidno polystyrán.
Odpovedať
Profilova fotka
Veľmi dôležitý je polystyrén a jeho kotvenie.Môžete urobiť najpresnejšiu rovinu na svete .Nič vám to nebude platné keď kúpite nekvalitný polystyrén.Po rokoch sa pokrúti a je vidieť všetky spoje. Ak bude slnko dopadať z boku tak uvidíte aj 0,5mm krivú stenu. Platí že čím väčšie zrno na omietke tým lepšie skryje nerovnosť povrchu.Či je hladená alebo ryhovaná nemá vplyv na viditeľnosť spojov. Fasáden neodporúčam.
Odpovedať
antonmesaros - vdaka za info
Odpovedať
a este jedna doplnujuca otazka... ma niekdo skusenost s baumit nanopor omietkou ....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
@nobody128 davali ste nakoniec ten nanopor ??
Odpovedať
jendralka ..nie nakoniec silikontop..
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@antonmesaros prečo nie fasaden ?
Odpovedať
Profilova fotka
@mmisoo niečo ako kupim si na ranajky chrumkavy rožok alebo muku polohrubu? 8-(
Odpovedať
Profilova fotka
@nobody128 http://www.modrastrecha.sk/catalog/ve...
Odpovedať
Profilova fotka
@sid1 nedostačujúce vysvetlenie. Zatiaľ absolútne nic nehovoriace. Ale zvykol som si na takéto tzv. "Profi" názory.
Odpovedať
Profilova fotka
@mmisoo tak ked ti neporadim tak ti pomozem . chod si radsej do METRA a tam maju tiez fasadu a usetris este viac myslim ze sa vola BRAVO. Je tusim este o 4€ lacnejsia od FASADEN.Takže vela zdaru a krasnu kvalitnu omietku prajem.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@sid1 8-) krasna odborna odpoved, nic ine som však ani necakal ...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 rokoch
Profilova fotka
Zdravim.Tento problém pri dopade svetla rieši nejedná zatepľovacia firma či partia.Mam s tým skúsenosti.V prvom rade treba minimalizovať nerovnosti tepelno izolačných dosiek a to celoplošným brúsenim.Len vodorovné a zvislé spoje medzi nimi nestačí treba celú plochu.Za ďalšie pri nanášaní sieťky s lepidlom treba nanášať väčšiu vrstvu lepidla sieťka sa musí do lepidla vtlačiť a následne zľahka zatiahnuť .Pri tenkej vrstve je sieťka postahovana čo znamená okopirovanie nerovnosti.Nasledne vymliekovanie je účinné pri správnom sietkovani.Tenka vrstva pri armovacej sieťky kopíruje nerovnosti a mliekovanie o hrúbke cca 1mm až 2mm tomu nepomôžu.Je to o dostatočnej hrúbke lepidla a brúsenie je základom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?