Tvárnice Porfix a zateplovanie

Profilova fotka
jeden znami mi povedal, ze porfixy maju take iste vlastnosti ako Ytong a su lacnejsie...vas nazor???
Odpovedať
Podla internetovej stranky Porfix-Zemianske Kostolany vyrabaju Porfix Plus kde súčiniteľ tepelnej vodivosti 0,089 W/mK (v suchom stave) robí z PORFIXu Plus v tejto oblasti jeden z najlepších produktov na trhu. Tepelný odpor tvárnice s hrúbkou 375mm R=4,21 m2K/W spĺňa požiadavky tepelno-technických noriem (R min. 3 m2K/W) s výraznou rezervou. Samozrejme bez zateplenia. Co sa tika ceny je asi o 200skk lacnejsi na M2 ako Ytong Lambda ci 300,alebo 375.
Odpovedať
mozno netreba zateplovat.hlavnou otazkou vsak pre mna nadalej ostava kvalita daneho materialu.
Odpovedať
Profilova fotka
no ved to..ci je to kvalita....ktori ste z toho stavali???
Odpovedať
Profilova fotka
No zalezi , si myslim aj na tom ako ti firma alebo uz ludia ktory ti stavaju urobia samotne steny. My s manzelkou tiez staviame z porfixu, davali sme 380mm hrubku ale vdaka murarom co nam robili musime zateplovat Nechali nam medzeri miestami aj 1cm. Aj ked som sa pohyboval medzi nimi, neustriehol som to vsetko. Ono sa to ukazalo o cosi neskor. Ale myslim si ze pouzita 380mm tvarnica sa zateplovat nemusi
Odpovedať
nic nemusis zateplovat ani 20cm...ak nechces.... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj rajchler, pises ze sa nemusi zateplovat... Ani ked mame miestami medzeri??? Ako by si to riesil ty??? Vies poradit?
Odpovedať
Profilova fotka
jasne ze nic nemusis..ja sa pytam, ci je treba alebo nie...
Odpovedať
Profilova fotka
vždy je lepšie zatepliť ;-)
Odpovedať
espa - vy ste mali tvarnice P+D? Alebo vam to museli lepit aj z bocnych stran?
Odpovedať
espa, to bolo myslene zartovne..... moj pripad...ja idem stavat z porfixu 30cm a na to pojde 15-20 cm polystyren. porfix ma teray dobre ceny dostal som az 28% na murivo
Odpovedať
Rajchler, kde si dostal takú fajn zľavu? Ak môžeš napíš mi aj do IP. Ideme stavať z Porfixu PLUS, ale 375mm a bez zateplenia. Díky
Odpovedať
Profilova fotka
Davali sme hladke s kapsou. Lepili nam to klasicky ako tehli (tvarnice) z bocnych stran, vrch spodok. Zial pri muraroch musis stat, a zial, ak ich trochu ''nebuzerujes'' tak ti to odflaknu a pripadne ti este povedia,, veduci to je dobre sak to sa este ohadze atd.... Nie, radsej stojte nad nimi a usetrite si korunky. Ja som to akosi nestihal. Nakolko som vonku (za hranicami) a doma som bol sice prave ked robili ale nemohol som byt len pri nich. Mal som aj ine veci. Takze to je taka mala rada pre Vas vsetkych ktori idete stavat alebo staviate...
Odpovedať
Článok sa načítava...
mne stavali z Ytong Lambda 37,5 totálny dementi, a ponechávali tam 3 centimetrové medezery. Tak,že materiál bol super dolkial ho nechytil murár do ruky. Ked som vtedy večer prišiel z práce na stavbu, dom skoro stál ale to ste nevideli!!!! pero-drážka to nepoznali, kludne dali dve pera oproti sebe a podobne .robil to Vlado Vražda Trenčín dnes idem orezávať všetky preklady nad dverami lebo už spomenutý "murár" sa sekol o 2 cm a nevojdu tam zárubne, ale to už je zas iný príbeh.
Odpovedať
Cau marian333889 to si teda vyhodil zbytočné peniaze za ten Ytong ked ti to takto dohukali,mal by si mu to dat k náhrade
Odpovedať
marian333889 ten murar sa ozaj tak volal, alebo si ho pomenoval podla vysledku jeho prace :-) Tito "majstri" to je hotove nestastie pre tuto planetu...Aj moj sused skoro murara z deky zhodil, ked videl ako mu tehli poklada. A este o tesaroch...... Co robi teraz Jozo, jaj vcera su kupil motorovu pilu, tak robi tesara.
Odpovedať
Co se už delší dobu pohybuju ve stavebnictví, tak zjištuju že je v něm čím dál více lží.Asi před rokem jsem četl že Ytong Lambda je jediný materiál na trhu pro stavbu nízkoenergetického domu (bez dodatečného zateplení).Ytong je vlastně to samé co porfix jen bílý. Dobře, ale ať mi potom někdo vysvětlí, jak je možné že pro stavbu nízko energetického domu není vhodný Durisol, který má 15cm polystyrtenu a ytong ve své kvalitě podle jeho výrobců vhodný je. Nechal jsem si u odborníka spočítat energetickou spotřebu domu z Durisolu, a bylo mi řečeno, (když pominu že musím použít lepší okna,dveře,atd.) že Durisol budu muset ještě dodatečně zateplit. Na mou otázku jak by porošel Porotherm,nebo ytong, mi bylo řečeno, že i porotherm a ytong se bude muset zateplit, jinak parametry a spotřebu do 50kW (kterou musí mít nízkoen. dům) nedostanu. A navíc, se stačí u ceníku ytongu, kde jsou vysvětlivky podívat na hodnotu n (nebo chceteli vlhkost) a tak je napsáno že všechny hodnoty (R, U, atd.) platí při n=0. Tedy při nulové vlhkosti.Tohle máte je když tu ytongovou tvárnici vytáhnete z pece, pak už nikdy. Normální vlhkost venku je přes 50%. Pak at si člověk domyslí co se asi stane s porfixem nebo ytongem, když Vám díky dešti navlhne..
Odpovedať
Dovolil by som si suhlasit s engi. Ak chcete setrit na energii, tak sa zateplit musi. Ostatne je marketing.
Odpovedať
Ten nový porfix sa vraj zatepľovať nemusí. Ale to je na každom.
Odpovedať
My sme povodne tiez nechceli zateplovat ytong 375 P+D, ale pravdepodobne budeme. uz sme s tym ratali aj pri murovani...
Odpovedať
Profilova fotka
e.n.g.i ma pravdu - maju taketo vlastnosti pri nulovej vlhkosti... je to len reklamny tah - nulovu vlhkost nebudes mat nikdy a mne ten material pride pekne nasiakavy... tak to bude totalne vlhke a zniziju sa vlastnosti... zaujimalo by ma ci predajcovia vedia aj ake to bude mat parametre pri vlhkosti 20, 30 a viac percent..
Odpovedať
Pani epsa,Tie fugy v porfixe som upchaval pur penou
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj naftalin. Ak ta mozem opravit nie som epsa ale espa (z nickname espanola), a uz vobec niesom pani- zena ale muz.. Rozmyslal som ako tie fugy napravit, bral som do uvahy aj pu-penu ale nastasie mam sikovneho tatka-murara tak ten mi vravel ze mi to zafuguje s maltou. Tiez robil na stavbe ked mi to ti majstri pokafrali, ale nie vzdy bol pritomny a nie vzdy a vsetko si vsimol... Takze to riesim tymto sposobom.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Marek 27 veď preto chrániš murivo omietkami, aby neboli vystavené poveternostným vplyvom.A tehla si myslíš, že nie je nasiakavá? Namoč si do vedra porfix a tehla do rovnakého mnoťstva vody a rovnaký objem muriva. Uvidš. Ytong a porfix, ak použijete 375, tak sa nemusia zateplovať, len nesmú byť fugy. Musí byť kvalita práce.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Ferka511: Možná že se nemusí zateplovat ale jak lidé přijdou k tomu že u Ytongu nebo Porfixu, či Qporu se Tepelný odpor uvádí při 0,4% vlhkosti? Když normální vlhkost venku je i přes 50%. Stačí si ty tvárnice dovézt ke stavbě a už sají vlhkost vzduchu a co teprve když na neomítlou stavbu zaprší, to je pak dílo dokonáno. Sice si lidé koupili levný materiál ale ten už nikdy nebude mít uváděné parametry. Ytong a podobné materiály se zateplit prostě musí, a když se k ceněn připočte zateplení tak se člověk dotane na vyšší cenu než u porothermu nëbo u tvárnic Durisol, které jsou nenasákavé.
Odpovedať
e.n.g.i mas pravdu ale zasa do Ytongu a Porfixu sa pridavaju pri vyrobe latky ktore zabranuju vsiaknutiu vlhkosti dnu do tvarnice. Cast vlhkosti sa aj tak dnu dostane. Ale zasa si nemysli ze ked je vlhkost prostredia 50% tak celych 50% vlhkosti sa dostane do tvarnice. Do tvarnice sa dostane maximalne 1/5 az 1/8 vlkosti. Udavaju to aj vyrobcovia. a k tomu omietka chrani tvarnice pred vlhkostou takze ta konecna vlhkost tvarnice je mala.
Odpovedať
Pokiaľ budeš robiť omietky, tak ten porfix vyschne, keď je strecha hotová nie je dôvod vlhnúť. A omietky nemôžeš robiť na vlhký porfix.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?