Treba to zagletovat (kleber a zateplenie) ?

Profilova fotka
Zdravim, Mam na vas jednu prosbicku. Zatepluju mi dom 150 EPS. Vcera sietkovali a nasledne nanasali kleber. Dnes nato pozeram a myslim, ze by to chcelo este zagletovat aby bolo vsetko pekne rovne.Vidim miesta presahov a frkance. Staci ked sa to bude robit az pri nanasani omietky ? Fasadu bude davat az na jar. Na niektorych stavbach neomietnutych je krasny rovny zatiahnuty kleber. Vadi to alebo je to iba esteticka zalezitost. Dakujem
Odpovedať
správny majster na druhý deň ešte tenúčko zatiahne lepidlo aby bol povrch dokonalý, ale ak je povrch hladký (menšie výstupky sa pred penetráciou prebrusia a drobné jamky omietka vyplní) omietkou sa ale nerovnosti nevyrovnávajú ale sa skopírujú, preto musí byť podklad už rovný a hladký.
Odpovedať
Profilova fotka
No jasne. Uz som zistil ze tam maju ist dve vrstvy.. Sakra tak majstri to nedokoncili dobre. Mne povedali ze sa to ma gletovat den pred nanasanim fasady. Teraz s tym uz moc nespravim kedze je vsetko hotove. Budu to musiet spravit potom ked budu mat okolo celeho domu spravene lesenie tesne pred fasadou. Tak clovek s auci na vlastnych chybach. Tak to vyzera ked sa dom stavia svojpomocne :)
Odpovedať
@jose9 dať to odborníkom je pre stavebníka zvyčajne drahé. A odborníka od neodborníka na pohľad nerozoznáš :-)
Odpovedať
trhová cena za meter nepustí, kompletne dodržaný technologický postup stojí takmer raz toľko ako je bežná prax...
Odpovedať
nechcem vas sklamat ale sklotextilna mriezka sa lepit do zubu min.8mm.to je vsetko!ziadne dve vrsty ani tri.sikovny majstry to urobia naraz.snad v pripade ze je velmi teplo tak ju mozu preglejtovat nakolko sa nedaju pasy spajat pri vysokych teplotach,ale to sa da riesit tym ze budu sietku natahovat skoro rano.
Odpovedať
ou a neviem co myslite tym kleber?ak baukleber tak to nebol dobry napad.lepidla na eps a sietkovanie su viac menej flaxibilne a maju pruznost.baukleber alebo obucajne lepidlo ma minimalnu.
Odpovedať
a to tesne pred fasadov tak isto nieje dobry napad.lepidlo by malo zriet aspon tyzden(podla druhu)a penetracny 24hod
Odpovedať
Profilova fotka
No ide presne o Murexin Baukleber Plus.
Odpovedať
niesom si celkom isty,lebo vtechnickom liste sa nepise ci je vhodny na lepenie a armovanie.http://www.murexin.sk/upload/Tech_listy/4071_Baukleber_Plus_2.pdf... a navyse ta cena?da sa kupit lepidlo presne urcene na zateplovanie v cene okolo 5.naprhttp://www.denbraven.sk/fasadne-lepidla-sadry-a-omietky/0673-lepiaci-a-stierkovy-tmel-fasada-uni-65-sk498.html?lang=sk ale kludne aj ine podla ceny
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@valsidalk @slavoslav Nechcem zakladat novu temu, tak sa spytam tu. Taktiez mi majstri robia sietku a lepidlo, ale fasadnu farbu budem davat az buduci rok. Teraz je otazkou, ci to dat zagletovat uz teraz, alebo je to lepsie az potom o rok pred farbou? Co si myslite ze je lepsie?
Odpovedať
@mio23 @blacksr Viete mi pripadne vy poradit? Dakujem.
Odpovedať
@dom2013 ja veru nie
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@dom2013 Treba urobiť pripravu pre omietku už teraz - vyhladiť. Potom napenetrovať (cca po 7 dňoch). Keď bude dlhá pauza k robeniu omietky - treba znovu pred omietkou napenetrovať (aspoň 24 hod pred omietkou).
Odpovedať
@laco17 Dakujem za radu, nakazal som majstrom :)
Odpovedať
@dom2013 Ahoj, čo som ja počul, tak keď chceš dlhšie nechať fasádu len sieťka kléber (rok) tak treba potom pred robením fasády ešte raz naniesť vrstvu klébra, takže by som si to gletovanie nechal asi na potom...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
@kajo873 nie. ak treba naniest 2. vrstvu tak najneskor do 48 hod. System cerstve do cerstveho, vid. Baumit tech. list
Odpovedať
tak babo raď... akurát budem riešiť to isté - zatepľujem teraz a fasáda až o rok... ako teda s tou sieťkou a lepidlom?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?