Treba fóliu na tateplenie plafónu sklennou vatou?

Zdravim, Zateplujem plafon sklenou vatou a chcem sa spytat ci sa dava este aj nejaka folia na to? alebo uz len sadrokarton. pozri na foto. dakujem
Odpovedať
davaju sa dve folie paro zabrana priamo na hrady ,potom nobasil a na nobasil paropriepustna folia.vedia vam poradit v každych poriadných stavebninach.A potom sadrokarton.
Odpovedať
ale ja mam plafon podbity doskami a pod nimi teraz davam tu sklennu vatu Isover,a upevnujem to drotom a klincami.mam tam este dat tu foliu paropriepustnu a potom az sadrokarton?pozri omoje foto.
Odpovedať
@imichal Teraz znútra = zospodu parozábranu!!! Napojenie na steny po celom obvode prelepiť. Aj spoje medzi pásmi fólie. Až potom príde SDK. Paropriepustná sa dáva na izoláciu z vonkajšej strany, v podstate nie je nutná. Na povale čo plánujete? Dávali ste paropriepustnú fóliu pod škridlu?
Odpovedať
Pod skridlou je paropriepustna folia+zadebnenie a poval je tiez podbity doskami aby sa dalo tam ason chodit.Na povali nebude nic pretoze je to nizka strecha. Tak mam tam dat este pod ten Isover parozabranu foliu?
Odpovedať
@imichal áno... a poriadne utesniť
Odpovedať
ale ako hu tam nalepim na ten Isover ked som tam dal klince a drot ? dik
Odpovedať
@imichal Keď urobíte Al konštrukciu pre SDK, tak pred namontovaním SDK dáte najprv fóliu. Potom SDK. Miesta, kde sa bude skrutkovať, môžete ešte utesniť silikónom, aby bola zachovaná vzduchotesnosť. Ale málokto to takto robí. Detailný návod: http://www.ostavbe.sk/fotoserial-ako-... Vy však budete mať zrejme samonosnú konštrukciu, keďže zavesiť ju akosi nie je kam. Napr. str. 4 v http://www.knauf.cz/wpimages/other/do... .
Odpovedať
diiikyyyyyyy.
Odpovedať
este by ma zaujimalo ako sa to riesi s elektrikou potom.
Odpovedať
@imichal ono sa to rieši predtým :-D
Odpovedať
@imichal a čo konkrétne? Vlastne len svietidlo upevniť, nie?
Odpovedať
mal som na mysli tie elekrticke kable na plafone.tie budem musiet potom prestrcit cez otvor na folii a potom to asi utesnit,lebo inac si to neviem predstavit ako tam dat elektricke kable na plafona este na to dat paropriepustnu foliu.na tych obrazkoch to neni vidiet.dik.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@imichal je možné ju viesť pred parozábranou, nie? Alebo hrozí križovanie s profilom?
Odpovedať
Káble musia byť naťahané ešte v stave ako na obrázku to znamená pred fóliou.Potom fóliu bezpodmienečne a SDK.Nezabudnúť presné umiestnenie káblov podľa svetiel potom sa to veľmi ťažko robí. :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
ako utesním po obvode parozábranu ak mám priznané trámy? na nich sú nabité dosky, do hora to asi nepôjde, je tam naokolo izolácia
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?