Treba dat nieco medzi asfaltovy pas a podlahovy EPS ?

Niekto hovori ze ano, niekto ze nie. Zrejme je to kvoli tomu, ze penetracia moze rozozrat EPS, avsak ak len vypary z nej, tak to sa do 48hod spolahlivo a uplne odpari, alebo nie ? Okrem toho, aj na penetracii pisu, ze je to bezpecne s EPS, ale tak mam v tom chaos, preto sa pytam fundovanejsich ludi :) Skusil by som aj jeden test s EPS, vylejem na to penetraciu, alebo IPU - lenze to ze to neurobi nic za 5 dni, neznamena, ze za 5 rokov tiez nie, takze neviem. Vdaka
Odpovedať
ja som dával stavebnu čiernu fóliu odporučil mi to kurenár čo mi robil podlahové kurenie a na to sme ukladali ESP ....folia stala asi 45 eur /100m2
Odpovedať
@dusantt je to prežitok z minulosti. Netreba tam dávať nič, ale na EPS pod poter tú foliu treba.
Odpovedať
Profilova fotka
@dusantt Ten test som robil - nič sa neudialo s EPS ani po roku.
Odpovedať
Profilova fotka
@dusantt pozri pri tych nakladoch na stavbu budes mat za 50e klud :) daj to tam ... a nebude ta rokmi zozierat pocit ze ti nieco zoziera EPS od spodu :)
Odpovedať
Test :-) ťa vyjde drahšie a zabiješ s ním viac času, ako zabehnúť do najbližších stavebnín kúpiť za 40 EUR igelit za pol hodinu máš pod EPS položené. Získaš tak 100% istotu. Niekde tu je diskusia, kde ktosi, kto nedal teraz cíti nešpecifikovaný zápach a obáva sa, že je to chemická reakcia IPA a EPS.
Odpovedať
Profilova fotka
daj si fóliu, spinkami zachyť okraje o omietku
Odpovedať
no lenze potom je otazne, ci obycajny igelit zachyti plyn/vypar ktory by tam mohol byt... a ako spoje igelitu? staci akakolek lepiaca paska ktora ich udrzi po kope?
Odpovedať
@dusantt ja som dával do podlahy vatu, ale tiež som dal na ipu ešte tento čierny igelit
Odpovedať
napr toto ? http://www.estavmat.sk/detail/stavebn... ale maju tam aj 0,15mm nejaku ciernu, cisto zakryvaciu...
Odpovedať
Profilova fotka
@dusantt ja som namaloval penetraciou polystyreny a zatial sa s nimi nic nedeje ,,mesiac nemizne :), vedtam je tusim len benzin
Odpovedať
@dusantt folia sa musela davat kedysi davno, ked tieto materialy obsahovali decht... napriek tomu je tento mytus stale zivy, dokonca aj ked je vyslovene vyrobcom uvedene, ze to EPS nedegraduje :)
Odpovedať
@gashtaan presne toto som cakal, ze niekto napise :D a to je dobre, pre disksuiu....
Odpovedať
Článok sa načítava...
@dusantt no nie je to prvy ani posledny krat co to tu niekto napisal :) Ja mam ako hydroizolaciu fatrafol, tam to plati stale, treba ho oddelit, lebo EPS ho degraduje... ale to uz je ina tema.
Odpovedať
@gashtaan hm, ja mam icopal.. jeden glasbit tusim a ten dalsi hydrobit, a ten celkom smrdi po niecom, tazko definovat, nie je to benzin, ale skor ako ta penetracia.. ale to bude ako prva spodna vrstva, keby sa to roztrhalo vdaka vlnkam na betone, nech glasbit radon zostane v jednom celku. tak teraz neviem, ci ten vypar zmizne, alebo nie.. z toho hydrobitu.. a dalsia vec je, aka folia by taky vypar zachytila, ked to uz ma byt striktne oddelene.
Odpovedať
az teraz citam, ze EPS degraduje fatrafol, a nie fatrafol EPS... ach ta slovencina (aj ked to asi nie jej jej chyba) :D
Odpovedať
Ja som raz tak v noci pocul z kuchyne nejake chrumanie, som myslel, ze mi manzelka konzumuje moje kexiky, ale nikoho som tam nenasiel, zvuk vychadzal z podlahy, tak teda asi to bol zvuk toho, ako ipa pozierala polystyren. Bolo to celkom tiche chrumkanie, pocul som ho len medzi nadychmi domu (vzdy ked sa dom isiel cez steny nadychnut).
Odpovedať
@stowasser neviem sa dosmiat, 100 bodov, ale mohol si do toho pribehu zapracovat aj nieco take ze tehla je tehla, alebo podobne. Jeden z najlepsich modernych stavbarskych vtipov:-D
Odpovedať
Dobry den, prosim radu Mame polozeny polystryren a kolom dokola izieb este 1cm hruba dilatacia polystyrenom 10cm. 1.Budeme davat rastrovu foliu nato, ma sa dat zarovno "podlahy" alebo aj prekryt tie dilatacne boky dookola alebo samostatne prekryt nejakym igelitom ? 2. Ked budeme zalievat cementovym poterom, treba prelepovat spoje folie ? Staci bezna izolepa alebo nieco specialne? Niekde som cital ze prelepovat sa musi len u anhydridu.
Odpovedať
Ludia nam tiez hovorili, ze treba aj netreba foliu. Ja som to urobil tak, ze foliu v ktorej bol eps zabaleny som vystrel po celej podlahe a nato som kladol eps. Nemusel som kupovat foliu a zaroven som sa zbavil stavebneho odpadu :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?