Tesnenie do medzipriestoru perodrazky pri masive?

Zdravim, planujem vikendovu chatu a kedze chceme drevostavbu/masiv, s pouzitim celorocne planujem odstranit najvacsiu bolistku pri tomto type stavby a to netesnost medzi jednotlivymi hranolmi v perodrazke. Skladba obvodovej konstrukcie je masiv 10cm/drevovlaknita izolacia/odvetravana fasada-dreveny obklad. A zaujima ma ci tesnenie vkladane do medzipriestoru ma dostatocne vlastnosti na vyplnenie tohto priestoru pri zmene objemovej velkosti dreva? Pripadne ci je vobec potrebna perodrazka a nebude jednoduchsie a lacnejsie hranoly poskladat na seba ako je tomu v pouzitej konstrukcii na spodnom obrazku? Dakujem.
Odpovedať
@marcoy83 čo ťa viedlo k rozhodnutiu pre takúto skladbu steny? Ja som to tiež kedysi zvažoval, ale tá masívna časť je zbytočne drahá. Prečo nechceš rámovú konštrukciu?
Odpovedať
@jakino moj osobny nazor a v podstate by som rad vyuzil vsetky tie "super" vychvalovane vlastnosti masivu - uprava klimy, pohladove drevo, jednoduchost pri vystavbe, teple na dotyk, akumulacna schopnost atd (proste co ta napadne) A pri 10cm masivu, ked nebude pretahovat v spojoch na vikendovku uplne staci plus do buducna ako zaklad na zateplenie a pouzivanie ako trvale byvanie.
Odpovedať
@marcoy83 Len rátaj s tým, že surové hranoly ti bude vykrúcať a budú praskať. KVH sú zase dosť drahé. Pozri sa mi do albumu a pouvažuj nad rámovou konštrukciou. Je to lacnejšie, lepšie to izoluje, lepšie sa to robí a netreba dodatočne doťahovať závitové tyče. A máš aj z vnútra pohľadové drevo aj s jeho super vlastnosťami, ako je nerovnomerné tmavnutie stien a krásna vôňa, ktorou ti napáchne oblečenie tak, že po víkende nemôžeš ísť odtiaľ rovno do spoločnosti, ale musíš sa ísť domov prezliecť...
Odpovedať
Profilova fotka
@marcoy83 Vidím že ako jeden z mála Slovákov chceš ísť po kvalite a nie po cene to ti chválim, ale opravil by som ťa ani masívna drvená konštrukcia nemá akumulačné vlastnosti rieši sa to masívnymi prvkami v interiéri z betónu alebo tehál. Čo sa týka výhľadu do budúcnosti určite by som zo zateplením nečakal a urobil ho teraz. Neviem prečo si si ale zvolil zrubovú konštrukciu ak by som ti mohol poradiť lepšie riešenie uvažoval by som o stavbe z CLT panelov výstavba je ešte jednoduchšia, na stavbu ti dovezú predpripravené steny ktoré nakotvíš k základu a spojíš medzi sebou, v interiéry vyzerajú naozaj štýlovo stačí ich prebrúsiť, odpadajú problémy z netesnosťami alebo zo sadaním stavby keďže tieto panely sú tvarovo stále. Ak si o tom zatiaľ moc nepočul skús google mne napríklad vyhodil túto stránku slovenského výrobcu. http://www.cltsk.info/-vyroba-clt-pan...
Odpovedať
@jakino samozrejme ze nebudu surove hranoly ale kvh ;) a planujem len 48m2 takze za obvodove steny to nebude zas taka palka. Kedze tramkova konstrukcia je dovezena z krajin kde nie je potrebna 20cm izolacia nevidim rozdiel v cene oproti masivu...a to o tom zapachu oblecenia pocujem prvy krat :) to musim vyskusat... @martosko najvacsiu akumulacnu schopnost ma beton, potom masiv a dalej zostavajuce stavebne materiali (videl som krb obostaveny z masivu a hadaj preco) - bavime sa o masive 15-20cm hrubke (samozrejme nie o mojich 10cm hrubych stenach a v skratke o ziadnej stene kedze ako som v prvom prispevku pisal najvacsi problem pri masive je zabraneni tzv profukovaniu medzi hranolmi), rozdiel mezdi betonom a masivom je v sposobe akumulacie, kedy pri betone to je objemovo teda teplo sa rozklada do celeho objemu a trva dlhu dobu nez naakumuluje teplo do celeho objemu (a obratene ho aj rovnako vracia) pricom masiv akumuluje plosne alebo ako to nazvat kedy vrchna vrstva je tepla a az prekroci odpor v strukture dreva teplo postupuje dalej do objemu a tomuto vdaci drevo za svoju povest ze je na dotyk teple. A ano o CLT paneloch som premyslal, len 0,2kg na m2 lepidla v stene ma presla chut, k tomu na pozemok nemoze ist tazka technika potrebna na presun a usadenie stien. A ak by som sa dal do svojpomocne tak diel 2,7x1,2m o hrubke 10cm ma cca 160kg :) Skor ma zaujima to tesnenie medzi hranole pripadne ina varianta - stary sposob natlacania konopnej snury pripadne macha a il nepripada do uvahy :)
Odpovedať
@marcoy83 Kubík smrekového KVH stojí okolo 400€ a kubík stredne tvrdej vaty stojí 40€. Naozaj tam nie je rozdiel, veď jedna nula neznamená nič ;-) A to pukanie v masívnych stenách je na nezaplatenie :-) Do drevostavby som nakúpil nový nábytok. Po roku som premiestnil posteľ z drevostavby do murovaného domu a aj po vytepovaní matraca mu to trvalo rok, kým z neho vypáchla tá nádherná vôňa dreva...
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
A do buducna vam prajem pekne byvanie vo vasej drevostavbe. Ja sama v jednej byvam ale stlpikova konstrukxia- difuzne otvorena) a som maximalne spokojna. Je to skvela volba. Aj ked uvazujem aj ja v buducnosti o masive ale skor o spominanom CLTcku (aj napriek lepidlu ktore tam je, lebo to sa pouziva aj v papierenskom priemysle a vsade mozne, kvalita je kontrolovana) len chcem poradit este, dajte radsej na rady odbornikov a kvalitne riesenia, ktore neignoruju zakladne zasady konstrukcne co sa dreva tyka (nie riesit v prvom rade iba cenu co predpokladam nie je vas pripad podla prispevkou) :)
Odpovedať
...zaujimave ze tento sposob pretesnenie skar pouziva honka a aj slovensky vyrobca drevenic a tak mala odozva :/...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?