Tepelný most medzi zateplením stien a zateplením základu (soklom)

Ahojte, pri posledných silných vetroch sme zistili, že nám v obyvačke cez zásuvku do vnútra fučí vzduch. Je to v miestach kde je na vonkajšej stene tiež zásuvka. Dával som dôraz a pozor aby zásuvka na vonkajšej stene nebola na tom istom mieste ako ide diera skrz stenu pre kábel. Pod vonkajšími zásuvkami a vypínačmi je aj taký oné-izé fržiak vyplnený polystyrénom aby cez ne neťahalo. Diery som vyplnil penou, hoci je pravda, že pri tejto konkrétnej som sinie istý (za Ďalšie dám ruku do oňha, ale tú to netuším). Avšak podľa toho ako prefuklo tam asi nieje. Nešlo mi však do hlavy kade by sa tam dostal vietor a potom som to asi našiel. Zateplenie steny vlna,12cm. Zateplenie základu styrodur, 10cm. Medzi nimi je odkvapová lišta. Podľa všetkého sa časom/vetrom oddelila od lepidla, vznikli medzery 3-5mm a keď boli tie silné vetry, tak tlačilo vzduch do škáry a cestu ďalej si našiel cez zásuvku. Takže by som chcel po obvode vyplniť túto špáru aby som zamedzil prúdeniu vzduchu. Čim by ste to spravili?
Odpovedať
Profilova fotka
táto vlastnosť je nevýhodou vlny, najmä v streche , pokiaľ nie je plný záklop. pomôže len nízkorozťažná pena.
Odpovedať
@malofla zabudol si PUR penu
Odpovedať
@jan45 ďakujem, mala by mať aj nejaké vlastnosti aok lepidlo, ale hocijaká nízkorozťažná pena? napr. na vypenenie špár medzi tehla som kupoval nejakú termo penu od pantera.
Odpovedať
Profilova fotka
rozdiel medzi penami je v dosiahnutej objemovej hmotnosti a otvorenej alebo ozavretej štruktúre. ostatné pojmy sú marketing.takže hociktorá nízkorozťažná.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?