Tepelno - izolačná pena

Máte niekto skúsenosti s tepelno izolačnou penou lcynene, ktorá sa aplikuje striekaním. Prvý krát sme sa s týmto spôsobou riešenia izolácie stretli na tomto Conecu, a dosť nás to zaujalo, takže hľadám ľudí, ktorí majú daaké skúsenosti s touto penou, resp. referencie. Tento spôsob by sme chceli použiť na izoláciu strechy, a podkrovia. Budem rada ak sa niekto ozve, kto takto riešil izoláciu stavby. ďakujem.
Odpovedať
Vyzerá to fajn, rýchla aplikácia, len ta cena. Dostal som od nich ponuku na kľuč za 1m2 hr. 30cm za 38,8E a to aj so zľavou 580 E (R=8,2). Za hrúbku vlny s rovnakým R zaplatím okolo 10E plus práca, alebo sám zadarmo .
Odpovedať
no ja som ešte len poslala žiadosť o cenovú ponuku, ale asi tá cena čo si napísal ma už odradila :-( , no ale uvidíme?
Odpovedať
Profilova fotka
nemate nahodou ponuku od Knaufu na podobne "penove" zateplovanie? na fukanu celulozu sa asi radsej ani nejdem pytat..
Odpovedať
Pokiaľ viem Knauf nemá podobné riešenie a celulóza sa nedá nafúkať do šikmín bez komplikovaných stavebných úprav.
Odpovedať
Profilova fotka
@bluejoz http://www.knaufinsulation.sk/files/k... , vcera som to nasla v jednom casaku. inak co poviete na tuto izolaciu? http://www.tepelnaizolacia.eu/svk/tec...
Odpovedať
Profilova fotka
@bluejoz aha jasne do sikmin to asi nepojde..:( skoda
Odpovedať
@yaninca Ahoj, ten prvý odkaz nejde otvoriť a ten druhy, je to klasika, fúkaná celulóza, ako iné. Rovnaký R, asi aj rovnaká doba aplikácie, zaleží len na výslednej cene...
Odpovedať
Profilova fotka
@bluejoz tak ta cena mi tam prisla byt prijatelna, na to ze je to dohromady s pracou... jediny problem, mame sikmu (pultovu) strechu, 10 a 15 stupnov, asi by sme museli najprv spravit nejaku konstrukciu, do kt. by tu izolaciu nafukali,ze..
Odpovedať
My mame icynene v strope na prizemi, cca 90 m2. Za den to bolo hotove, precizna praca - vsetko co by sa mohlo zaspinit najprv pozakryvali, tj. okna a veci, co sme mali vo vnutri, az potom sa zacalo striekat, po praci opat dali vsetko do povodneho stavu. Boli sme s nimi max. spokojni. Teda az na tu cenu, s tou sme moc spokojni neboli, ale po zateplovani obvod.priecok, vnutornych priecok (mame montovany dom) a podkrovia uz manzel na zateplovanie nemal nervy, co sa mu ani necudujem, a zvysok - teda ten strop sme vyriesili takto.
Odpovedať
@yaninca fúkaná celulóza alebo vlna by mala vyjsť priaznivo, oveľa lepšie než PUR
Odpovedať
@yaninca Podotýkam, že pri izoláciách triedy horľavosti inej ako A1, A2 odporúčam zvážiť a popýtať sa projektanta PO, či to bude OK, alebo či nepoužiť iné opláštenie a podobne.
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr napr. namiesto sdk taketo nieco? http://www.superdoska.sk/Preco-superd...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@blacksr (ak by bola pravda co tam pisu aj o zvukovoizolacnej schopnosti, bol by to dalsi bod k dobru tomuto materialu - trochu sa bojim hlucnosti pri plechovej streche..)
Odpovedať
@yaninca Myslím, že to bude dosť drahé. Nech sa najprv vyjadrí k použitiu horľavejšej izolácie "požiarnik" a možno bude stačiť použiť len hrubší SDK, alebo zdvojený. Potom porovnáš hodnoty útlmu a ceny. podotýkam ale, že papierová izolácia bude znamenať značné zníženie zvukového útlmu oproti vlne... Takže má menšiu požiarnu odolnosť, ale zato horšie tlmí hluk :-) (ako by povedali v Sněženky a machři). Porovnaj a uvidíš. U nás bola voľba vlny jasná ako facka,hoci som zvažovala aj iné.
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr aha:) ok, tak to este budeme zvazovat.. co sa tyka tej "superdosky" je tam aj cennik.. http://www.superdoska.sk/data/Na-stia... str. 40. zatial to neviem porovnat s sdk, ale tu vychadza 5e na m2 pri 6mm hrubke, sdk bude asi lacnejsie ze?
Odpovedať
@monikaboh ja som tiez pisal dotaz na cenovu ponuku a pri 100m hrubky 150 mm mi ponukli cenu 23,3 €/m a celkova cena 2534,- € bez DPH, tak som zvedavy kolko napisu Tebe.
Odpovedať
@yaninca SDK protipož. hr. 15 mm stojí okolo 3,50/m2
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr diik.. tak je to jasne:)
Odpovedať
hop377 no to som aj ja zvedavá, ale tá cena ma teda dosť odrádza. dám vedieť.
Odpovedať
OK, porovnáme, či zmenili cenovú politiku...
Odpovedať
Ja som dostal emailom ponuku 120m2, hrubka 26cm (co je ekvivalent 40cm klasickej izolacie), cena 4105 € bez dph + 80 € doprava. Uff... ;-(
Odpovedať
Profilova fotka
Tieto izolacie su vyborne, ale ide u nas o nove materialy s vysokou investiciou na techologie. Preto je ich cena oproti beznym izolaciam vyrazne vysia. Su miesta, kde si inu ako takuto izolaciu neviem ani predstavit. Riesili sme to uz na viacerych stavbach, zatial s nimi nebol ziadny problem. Pre rodinne domy do podkrovia ale povazujem za najlepsie izolacie (cena/vykon) Knauf Unifit 035 alebo 037. Oproti zakladnym izolaciam (Knauf Classic 040, Isover Domo ) maju vasciu pevnost, objemovu stalost a lepsie izolacne vlastnosti. Len malo obchdonikov ich ma skladom koli vyssej cene, ale v praxi je ten rozdiel naozaj velky.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?