Tepelne mosty zo schodiska, ako minimalizovat ?

Profilova fotka
ahojte, v projekte to projektant nijako obzvast neriesi, ale vonkajsie schodisko s plosinou bude vlastne "betonovo" prepojene aj na jednu zo stiejn aj " ku vstupnym dveram" ... ako minimalizovat tepelne mosty ? (vid obrazok) napadlo mi: - postavit schodisko akoby samostatne stojace s medzerou mevzi murmi kde bude cca 5-10cm xps ?, - oddelit styrodurom ale len povedzme vrchych 10 cm schodiska ? - nechat to tak, s tym ze to nebude taky vyrazny problem ? riesil niekto nieco podobne ? alebo nejaky napad ako to zrealizovat ?
Odpovedať
Profilova fotka
@portianko http://www.konstrukt.sk/sk/schock/iso..., ale nie je to lacná záležitosť. Ja by som to riešil zavesením na stredovú madlovú stenu a oddelením PS po obvode.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 dakujem, rozmyslam co je "stredova madlova stena".. mozno som sa zle spytal, riesim tie vonkajsie schody (cerveny ciarkovany ramcek) .. z jednej strany je vonkajsi mur, z druhejbocna stena vstupnej chodbicky a vstupne dvere. ak by si to oddeloval polystyrenom, tak na celu vysku ? (tj cca cely meter ?)
Odpovedať
Profilova fotka
ten isokorb platí, od vonkajšej steny oddeliť PS alebo styrodur, ale most je aj vnútorné schodisko.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 bolo by prilis komplikovane postavit tie vstupne schody ako "samostatne" ? tj nekotvit ich do steny ?, resp ak tak len do obvodovej ? a dotykove steny od dveri by sa oddelili PS ? ... idem este popozerat tie isokorby, ten link najpv nefungoval dobre ..
Odpovedať
Profilova fotka
@portianko najlacnejsie riesenie je to spravit oddelene teda schodisko nespajat s domom iba dat ako dilataciu EPS alt. XPS
Odpovedať
Profilova fotka
@portianko ja by som pouzil iste tie isokorby. Bal by som sa nechat schody bez kotvenia do domu. Ten isokorb most poriesi.
Odpovedať
Profilova fotka
@portianko postup je možný, treba ale počítať s rozdielnym sadaním a teda dilatáciou v prechode podesta-dvere.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?