Tep izolácia vhodná na pochôdznu podlahu aj medzi krokvy

Profilova fotka
Ahojte, podkrovie RD plánujeme používať ako odkladací priestor, s tým, že v budúcnosti ho možno zobytníme. Rád by som voľne uložil tepelnú izoláciu na podlahu podkrovia a prekryl osb doskami tak, aby v prípade zobytňovania (výhľadovo o 10 rokov) sa táto izolácia mohla použiť na zateplenie sedlovej strechy. Kladiem preto na izoláciu aj požiadavku akej-takej statickej nosnosti po dobu jej uloženia na podlahe pod osbčkami. Zatiaľ ma napadol len EPS (70?), ktorý medzi krokvy síce nie je ideálny, ale je použiteľný. Riešil toto niekto? Alebo nejaké tipy na vhodnú izoláciu? Vďaka vopred.
Odpovedať
@mrwolf Súčasný strop - materiál a skladba stropu? Ak dáte izoláciu, nemožno na ňu len tak položiť OSB dosku. Na EPS by sa ešte dalo ale na vlnu nie, bez zohľadnenia skladby. Ide o to, že zospodu by OSB dosky vlhli a plesniveli. Určite treba parozábranu, najlepšie s vysokým Sd vyše 100 m.
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr momentalna skladba stropu je 20 cm zelezobetonu, nic viac. Zo spodu bude obytny priestor s kazetovym stropom, takze nejaka vlhkost do betonu urcite bude prechadzat. Podkrovie je volne odvetravane drobnymi netesnostami pomedzi stresnu krytinu a stresnu foliu. Ziadne ine vrstvy, ani zaklop v podkrovi nie je. Touto otazkou mi primarne ide o to, ci sa da eps v buducnosti pouzit ako plnohodnotna medzikrokvova izolacia. Zatial je to jediny material o ktorom viem, ktory by asi mohol byt aj na podlahe aj v sikmej streche. Aby som nekupoval izolaciu dvakrat. Pokial ide o vlhkost (dobra pripomienka) tak bud dam pod osb parozabranu, alebo prave naopak vytvorim medzi osb a eps prevetravanu medzivrstvu (v tejto chvili ma nenapada lacne a jednoduche riesenie tohto prevetravania). Mate pravdu, ze ak nejaky relativne teply a vlhky vzduch pomedzi eps vystupa k studenej osb doske, tak sa na nej vlhkost vyzraza. Zaroven eps je dobra volba aj z hladiska odolnosti proti vlhkosti.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?